7,4 186 tys. ocen
7,4 10 1 186093
7,7 62 krytyków
Dom zły
powrót do forum filmu Dom zły

Mam pytanie, o co chodziło z tym wyciąganiem czegoś z pośladka Mroza? Co on tam miał? Nie zrozumiałam dialogu.

Po za tym aż się miło robi jak mowa o Podkarpaciu, o miejscach które znam. Po za tym film mi się podobał, ale doszłam do wniosku, że żeby zrozumieć ten film trzeba być starszym... moje 18 zdecydowanie jeszcze nie wystarcza.

ocenił(a) film na 9
Aurien

to był zaszyty esperal. Wszywało się go, żeby alkoholik nie mógł pić, bo od razu wywoływało to jakąś ostrą reakcję. Wszyty w pośladek, żeby ciężko go było usunąć.

I wcale nie trzeba być starszym, żeby zrozumieć film, ale jakakolwiek wiedza się przydaje :)

paczes

Dzięki. Ale chyba się źle wyraziłam... może nie zrozumieć, ale no w odczuciu tego podobnie jak ktoś kto żył w tamtych czasach. ;p Bo to nawet tak jak z tym Podkarpaciem w filmie. Inaczej poczuje to ktoś kto chociażby stamtąd pochodzi a inaczej kto tylko o nim słyszał. :P Przez zbieżność różnych tematów w jednym poście wyglądało to trochę tak jakbym uważała że trzeba być starszym by poprawnie odebrać ten film, gdyż nie załapałam (a tak naprawdę nie usłyszałam wyraźnie) tego z esperalem. ;D

ocenił(a) film na 10
Aurien

To ja się dołączę do zadowolenia, że film pokazuje Podkarpacie, choć umówmy się - w mocno przerysowany sposób. W rzeczywistości wygląda dużo lepiej. Moim zdaniem Rzeszów jest jednym z bardziej niedocenianych miast w Polsce... mm chyba przyszła mi do głowy lepsza interpretacja filmu.

Aurien

Potocznie na esparal mówi się "wszywka". Na temat filmu nawet się nie wypowiem. Jak dla mnie porażka.