7,4 186 tys. ocen
7,4 10 1 186039
7,7 62 krytyków
Dom zły
powrót do forum filmu Dom zły

Ciężki i okropnie przygnębiający, prawdziwy i dobitny.Byłem na nim w jarocińskim kinie, pomimo że wejściówki były darmowe to wachałem się żeby iść i w końcu się spóźniłem.Zaraz po filmie czułem się strasznie wyczerpany psychicznie i nie miałem chęci żeby zostać i wysłuchać przemowy drugiej reżyserki(jeżeli wogóle taka była?)ale w nocy i na drugi dzień po wewnętrznych przemyśleniach i analizie poczułem się silniejszy,takie filmy hartują moją osobowość. Wychodząc z kina czułem też złość że twórcy filmu poazali mi historię której nie chciałem zobaczyć czułem się brudny i sponiewierany jakby zgwałcony umysłowo chociaż znałem zarys fabuły wiedziałem że forma przekazu jest nasączona grozą.W domu po kilku godzinach zacząłem to trawić i analizować na chłodno i teraz wiem że podświadomie potrzebowałem poznania tej historii z jej bolesnymi szczegółami które nadały jej bolesnego przekazu ale tez zrozumiałego, pełnego emocji i docierającego do głęboko ukrytego miejsca w moim umyśle gdzie czają się potwory i demony mojej osobowości. Realizm był tak wielki że złapałem się na tym że dziwiło mnie że nie czuję zapachu przelewanej strumieniami wódy(siedziałem w pierwszym rzędzie).Osoby o zbliżonym do mojego poziomu wrażliwości i empatyczności pewnie mają podobne odczucia..Ale mam zamiaru oglądać go więcej ani razu, do takich filmów się nie wrca, w mioim przekonaniu byłby to czysty masochizm.