7,4 186 tys. ocen
7,4 10 1 186063
7,7 62 krytyków
Dom zły
powrót do forum filmu Dom zły

Film dekady. Aż chce się sięgnąć po inne polskie produkcje.

Zbrodnia przykryta zbrodnią by machlojki polskich komuchów nie wyszły na jaw wobec
ustroju radzieckiego.

Co było prawda? A co nie? Nikt nie wiedział. I nie chodzi o miejsce akcji. Zbrodnia jest tu
środkiem wyrazu do zaprezentowania tego gówna, w jakim musieli żyć Nasi rodzice.Film
ukazuje cała patologie i poraża odbiorem. To jak to zostało opowiedziane przeraziło mnie
bardziej niż horrory. Zycie w takim matriksie? Ja dziękuje.

Wole system kapitalistyczny, niż żaden.

ocenił(a) film na 9

Mam te same odczucia. Mnie też przerazil bardziej niż jakiś horror(których nie lubie), ale nie jakimiś strasznymi sytuacjami, ale ogółem tego co się na ekranie działo. Przerażający, brutalny obraz polskiego społeczeństwa i systemu tamtych lat. Film miażdy niemal każdą sceną tak od połowy filmu, czyli jak wszystko się rozkręca. Wybitne arcydzieło, film który na zawsze zostanie na półce najwybitniejszych. Za miesiąc Róża, mam nadzieje i zarazem jestem pewnien że Smarzowski znowu nas nie zawiedzie- będzie brutalnie i prawdziwie, bo takie to były czasy....których na szczęście nie zaznałem

ocenił(a) film na 9
modzel94

Zgadzam się z wami w 100% takie filmy aż chce się oglądać. Dla mnie pan Smarzowski jest jednym z najlepszych reżyserów a jego filmy to arcydzieła. Pod każdym względem idealne. Ci co piszą, że np. Dom zły jest za bardzo brutalny to nie mają pojecia jak było w czasach komuny. Pozostaje z niecierpliwością czekać na Róże. Pozdrawiam