7,4 186 tys. ocen
7,4 10 1 186039
7,7 62 krytyków
Dom zły
powrót do forum filmu Dom zły

Czy ktoś może mi napisać jak zakończył się film, bo musiałem wyjść z kina przed samą końcówka, a jestem bardzo ciekawy jak sie to wszystko zakończyło..
Widziałem do momentu jak Dziabas (M.Dziędziel) zabił swojego syna myśląc że to Środoń (A. Jakubik). Później gonił Środonia z siekierą, a ten się schował w stodole w "bimbrowni".

ocenił(a) film na 8
jokker

Środoń podpalił stodołę by odwrócić uwagę Dziabasów. Następnie ukradł im pieniądze schowane pod podłogą i skrył się pod łóżkiem. Zdzisław po bezskutecznym poszukiwaniu pieniędzy i Środonia usiadł przy zwłokach syna. Spędził tam jakiś czas i w końcu prawdopodobnie uświadomił sobie co zaszło. Wziął siekierę i poszedł na pole gdzie była jego żona. Zabił ją obuchem po czym powiesił się. Edward uciekł. Milicjanci i prokurator nie mieli zamiaru wierzyć w jego wersję dodatkowo chcieli go wrobić w zabójstwo Porucznika Mroza, który został zadźgany nożem (tym samym, którym wcześniej Środoń wyciągał mu esperal) ze względu na to, że był niewygodny i drążył sprawę cukrowni. Film kończy się tym, że Lisowska rodzi, Środoń ostrzeżony przez jednego z milicjantów (chyba Jasiaka albo Petryckiego, nie pamiętam dokładnie) próbuje uciec a Zajdel dostaje z rąk prokuratora paszport dla siebie i żony. Nie ma happy endu.