7,4 186 tys. ocen
7,4 10 1 186093
7,7 62 krytyków
Dom zły
powrót do forum filmu Dom zły

...przykro mi, ale jestem na nie. Nie mam zupełnie ochoty wsadzać kija w mrowisko, ale zwyczajnie nie podobało mi się.

Dźwięk naprawdę fatalny. Średnio co trzecie, czwarte zdanie musiałem się domyślać z kontekstu, o czym traktowało. Muzyka Trzaski zupełnie niezrozumiale dla mnie dobrana. Historia też specjalnie mnie nie porwała. Za to aktorstwo całkiem, całkiem, nie powiem.

Nie polecam, ale też nie odradzam.
W sumie można. Tylko pytanie, po co?

bambosze_babuni

mam podobne wrażenie ! nie wiem czy tak miało to wyglądać czy po prostu tak wyszło ale też jestem na nie ,nic mi sie w tym filmie nie podobało no może poza samochodem fiat 125p Milicja - Oldschool

ocenił(a) film na 9
bambosze_babuni

nie no, jasne, kwestia gustu, ale akurat dla mnie to, że co trzecie, czwarte zdanie musiales sie domyślać z kontekstu jest plusem, a czy lepiej by było jakby wszystko było wytłumaczone i gdyby aktorzy mówili sztucznie wyraźnie? dla mnie to jest wielki plus, nadaje realizm a co do muzyki to racja

stereoid

"dla mnie to jest wielki plus, nadaje realizm"

realizm?
a co wspólnego z realizmem ma fakt, że nie słychać dialogów?
jak idziesz z kumplem po mieście i rozmawiacie to też słyszysz co trzecie, czwarte zdanie? jak rozmawiasz przez telefon to też słyszysz co trzecie, czwarte zdanie???

Twój ostatni wpis ma sens tylko wtedy jeśli Ty i Twoi znajomi mówicie tak niewyraźnie, że się wzajemnie nie rozumiecie. i może wtedy fatalny dźwięk w filmie może mieć coś wspólnego z realizmem.
bo dla mnie nie ma. to jest po prostu świadectwo nieudolności polskich dźwiękowców.

ocenił(a) film na 10
bambosze_babuni

Ale o to wlasnie chodzi. Zeby caly film byl jak za czasow komuny. Niby
kiepska kamera, kiepski dzwiek a jednak to jest wlasnie sztuka. Fil mial
zapewne przypominac wizje lokalna i zarazem oddac klimat socjalizmu w stu
procentach. Masz swoje zdanie bo nie kazdemu ten film musi sie podobac. Ja
z pelna odpowiedzialnoscia dalem 10 gwiazdek.