Obejrzałem ten film z pewnym dystansem, po przeczytaniu kilku recenzji widzów tu i ówdzie, czytając wypowiedzi krytyczne oglądałem go licząc się z możliwością, że może to być klapa. Choć trudno było mi w to uwierzyć widząc jako reżysera twórcę 'Wesela' i grających tu w większości tych samych aktorów co w 'W'. Więc obejrzałem. Na samym początku już powala tragizm. Coś pięknego, cudnie ukazana szara rzeczywistość, wszystko takie przytłaczające. Muzyka dodatkowo podbudowuje ten nastrój, mimo, że jest to ciężka, muzyka, jest ona jednym z fundamentów tła. Historia, a właściwie historie świetne. Doskonały pomysł aby całość działa się na dwóch płaszczyznach. Ponadto, rewelacyjna gra aktorów, choć zamiast Więckiewicza ja osobiście wymieniłbym na kogoś innego. Ogólnie jeśli komuś po filmie coś nie będzie pasowało, to niech nad nim pomyśli. Ja myślę już dwa tygodnie i co chwila coś nowego mnie w nim zachwyca. Polecam serdecznie
M.
film z pewnością OSKAROWY!!! w polskiej mizerii kinematograficznej ten film to ARCYDZIEŁO, dawno nie widziałem tak wybitnej produkcji, film potwierdza regułe że dobry film to przedewszystkim dobry scenariusz, pomysł na film, tu do świetnej historii mamy jeszcze dodany bardzo dobre aktorastwo oraz wyśmienitą reżyserie, nic tutaj nie nawala, wszystko współpracuje jak nigdy :) REWELACJA, jestem pod ogromnym wrażeniem...