7,4 186 tys. ocen
7,4 10 1 186039
7,7 62 krytyków
Dom zły
powrót do forum filmu Dom zły

mnie film przypomina klimatem i fabułą gruz 200, miał ktoś takie skojarzenia?

ocenił(a) film na 10
dominiis

Dokładnie, to bagno w stylu Ładunku 200. Chociaż rosyjski film wydaje mi się mocniejszy, natomiast nasz ma lepszy scenariusz. Oba są ciężkie i wrzucają widza w piekło na ziemi... pośród zwykłych ludzi w podłych czasach. Bardzo lubię takie kino. Bez sztucznych pięknych ludzi, tylko zachowania i postacie bliskie codzienności. W w/w filmach po prostu wyjaskrawione jest to wszystko bardzo mocno.

ocenił(a) film na 9
dominiis

absolutnie,
poszedłem do kina, nie wiedząc zupełnie o czym jest film, w jakim charakterze, czego mogę się spodziewać.
z minuty na minutę byłem coraz bardziej zaskakiwany pozytywnie, jeśli chodzi o formę, klimat, zwłaszcza, że "Dom Zły" jest filmem polskiej produkcji.
jednak podczas projekcji nasuwały się bardzo mocne skojarzenia z "Ładunek 200", którego jestem absolutnym miłośnikiem. "Dom zły" genialny w grze aktorskiej, zdecydowanie przewyższył wschodnie kino, w którym z drugiej strony odnajdywałem ciekawsze, głębsze skojarzenia, przenośnie...
jestem absolutnie oczarowany obydwiema produkcjami - dobre, mocne, wyraziste kino. nie dla każdego