7,4 186 tys. ocen
7,4 10 1 186039
7,7 62 krytyków
Dom zły
powrót do forum filmu Dom zły

jestem na świeżo po oglądnięciu filmu, mam jednak kilka kwestii do rozstrzygnięcia, które nie
dają mi spokoju, mianowicie:
1. dlaczego Środoń po podpaleniu i znalezieniu się w stodole wraca potem pod łóżko, po co tam
wrócił skoro mógł się domyślać, że nie spotka go tam nic dobrego...czy chodziło o zabranie
walizki?
2. scena wycinania z tyłka porucznika czegoś niezidentyfikowanego przeze mnie - co to było,
dlaczego Środoń miał to wyciągnąć, dlaczego było w ten sposób ukryte?
3.dlaczego kobieta, która na końcu rodzi mówi Środoniowi, że zaraz będzie uciekał - czy wiedziała
wcześniej co się wydarzy?

ocenił(a) film na 9
aneta1989

1. pewnie tak. Środoń wcześniej uciekł do stodoły bez walizki, więc postanowił po nią wrócić
2. Środoń wyciągał Mrozowi esperal, czyli słynna wszywkę stosowaną w leczniu alkoholizmu
3. Tak dokładnie to ona nie mówi mu, że zaraz będzie uciekał, tylko "zabiją cię JAK będziesz uciekał". Ona juz wiedziała, że Mróz nie żyje. Widać jak do domu wpadają zziajani Woźniak i Lisowski (czyli jej mąż) i ten drugi kiwa twierdząco głową do prokuratora co pewnie oznacza, że Mróz został unicestwiony. Potem ona wpada roztrzęsiona i rzuca się na męża. Dała więc Środoniowi ostrzeżenie, bo widziała co się święci, może będąc na zewnątrz słyszała też jak milicjanci ustalają plan między sobą