no według mnie. smarzowskiego bardzo lubię, jego wesele bylo genialne, ale dom zly zawiódł mnie po calosci. że system w komunie robił z ludzi co chciał, wiedziliśmy od zawsze, można to było pokazać w znacznie bardziej ciekawy sposób
hehe a jaki twoim zdaniem bylby ciekawy sposob miszczu?imo pokazal to nadrealistycznie co pozostanie na dlugo w glowie.
poza tym JEDYNA sluszna ocena dla tego filmu to 10 bo to arcydzielo z Aktorami a nie aktorami.
niestety nie rozumiem twojej wypowiedzi, bo nie znam takich słów jak miszcz czy imo
mala poprwaka dom zly nie jest zrozumialy dla ludzi majacych iq=0
rozumiem ze film moze nie trafic na tyle zeby dac od razu 10 ale 3 to przesada.
ciekawe, że chciało ci się odpisać imbecylowi z zerowym iq. dla mnie film byl slaby, czyli 3
tez sie dziwie ,mozliwe ze efekt piatkowej nudy.
film pod zadnym wzgledem nie zasluguje na taka note-7 to min zdrowo myslacej osoby odrozniajacej gre delaga od gry wieckiewicza.
Film dobry...
Fabuła:8/10
Dialogi:7/10
Aktorstwo:8/10(Dziędziel na dyche!)
...tylko ta nasza "Polska" realizacja filmów mnie nadal wk***ia. Jak w filmach z USA sprzed 30lat:(
film swietny
fabula:9
dialogi 9
gra nie tylko mariana ale tez jakubika i topy10
wydaje mi sie ze relizacja byla celowa,pomijam oczywiscie zje bany dzwiek ale poza tym wszsytko mi spasilo.przypominam ze wielcy rezyserzy zza oceanu wzorowali sie po czesci na naszych top gunach;]
obawiam się, że nie tylko tutaj. po prostu jesteś dupkiem niezależnie od okoliczności i miejsca. nie chciało mi się już nawet odpowiadać, ale jesteś bardzo drażniącym, 6 lat młodszym smarkiem, któremu wydaje się że ma monopol na rację, takich powinno się temperować z definicji. ocenę filmu wyciągnąłeś na podstawie kryteriów zawężonych do fabuły, dialogów i gry aktorskiej. a gdzie najważniejsze, czyli konstrukcja dramaturgiczna filmu (scenariusz)? gdzie reżyseria, zdjęcia, montaż, scenografia, muzyka? dom zły to film z ciekawą fabuła, ale kiepską konstrukcją dramaturgiczną. tony nie wnoszącycyh nic do fabuły dłużyzn, zarówno przed wątkiem głównym, jak i w trakcie wątku głównego, monotnnia w sposobie prowadzenia dialogów i w warstwie reżysersko-operatorskiej (dopiero pod sam koniec filmu widzowi serwuje się ciekawsze, wciągające zdjęcia), retrospekcje nieraz wplecione na siłę i bez sensu, bo każdy przeciętny widz domyśla się o co w tym wszystkim chodzi mniej więcej w połowie filmu. muzyka i dźwięk do kosza. na plus jedynie gra aktorska, szczególnie dziędziel i topa, rewelacja, ale dla mnie to za mało wy uratować całość. ogólnie film sprawiqający wrażenie udającego coś czym nie jest, reklamowany jako najbardzieuj wstrząsający film od czasu `długu`, tymczasem nie okazał się nawet w połowie tak dobry. a tobie mały gnojku dam jedną radę - z takim podejściem nie udzielaj się na żadnym forum. nie tylko filmwebowym.
Ja nie oceniam, bo od 22 oglądałem, ale dla mnie film się w ogóle kupy nie trzyma.
Chyba obejrzę kawałek powtórki, bo nagrałem wczoraj. ;)
obejrzyj caly,najlpeiej bez reklam i w spokoju,wtedy jest najlepszy klimat no i musisz byc uwazny podczas ogladania bo watki co chwile sie mieszaja.
to zargon internetowy ,dlatego mnie np nie razi lol,btw czy imoskroty myslowe ktore oszczedzaja czas.
jak dl amnie lol jest mniej powazny ale jak tam ktos chce,tak smao jak pisze itd np cb tez skroty,heh
Lol jest poważny na równi z btw itd. ;) Cb czy bd to już masakra. Ale to chociaż polskie skróty. Wolę a propos zamiast btw napisać. :D W ogóle wplatanie angielskiego jest głupie. ;P
No i na gg można skrótami, ale na forum nie trzeba aż tak się spieszyć. :)
Tak zauważyłem, że głównie, że tak młodzież od 16 w dół tak piszą. ;p Kiedy ja miałem 16 to mniej tych skrótów było. ;p A tera jeszcze "bd", "cb", "sb", całkiem niedawno je zobaczyłem 1 raz. ;p (Ty chyba też nie używasz tych "bd" itd. :)) Staro się czuję. :E
w takim razie ile masz lat ze tak staro sie czujesz?;p
podobnie jest z emotami,tez mis ie wydaje ze nadmierne uzywanie swiadczy mlodym wieku ale czasami ludzie tak lubia albo z przyzwyczajenia robia.
szczerze mowiac to mam wyje bane na takie rzeczy wazne ze ktos odnosi sie rzeczowo do temtow
≈20 ;p
Z emotkami też racja. Ja lubię dawać 1 na każde zdanie. :)
wazne ze ktos odnosi sie rzeczowo do temtow
Też prawda. ;)
20, 22 mała różnica.
Jedna emota na zdanie jeszcze ujdzie. ;)
Czemu każdy pisze wielokropek w postaci 2 zamiast 3 kropek? Denerwuje mnie to. :D
owszem dobry film ale nie ma on miejsca bytu poza tym krajem .Jest bardzo zakorzeniony w polskiej kulturze i stereotypach Amerykanin oglądając go mógłby mieć jeszcze gorsze zdanie na temat polaka. Oczywiście nie żeby była to jakaś wielka wada. Film traktuje raczej o gorszej stronie ludzkiej natury nie daje nadziei na lepsze jutro .Dobre określenie- to bardzo mocne ,brudne i męskie kino ,świetnie zagrane .