Szmira, nuda, depresja i ubóstwo. Rzadko wyłączam film w połowie... Dla mnie totalna pomyłka.
Film godny uwagi. Dobre aktorstwo, Marian Dziędziel - mistrzostwo, Arkadiusz Jakubik - bardzo dobrze, reszta - ponad przeciętnie. Wraz z rozwojem akcji oglądałem w coraz większym skupieniu. Co mi się nie podobało: niepotrzebne wstawki z kamerą policyjną, słabe nagłośnienie, muzyka. Nie znam twoich upodobań filmowych, ale ja oceniam film na "1" kiedy dosłownie nic nie oferuje widzowi, fabuła jest naciągana, gra aktorska jest na najniższym poziomie, muzyka jest denerwująca i przeszkadza widzowi. Dlatego jeśli możesz to uzasadnij swoją wypowiedź konkretami, bo według mnie to jest jeden z lepszych filmów, które zostały wyprodukowane w Polsce w ostatnich latach.
hahahaha, no prosze cie... twoja wypowiedz za to jest pełna fantastycznych środków stylistycznych, argumentów i w pełni opisuje dlaczego uwazasz, ze film ten jest szmira... Jak masz taki ograniczony słowotok, to się nie dziwie, że wyłączyłeś film w połowie... przede mna w kinie siedzialo dwoch kolesi, ktorych smieszyly wszystkie sceny, widocznie mysleli, ze przyszli na komedie, a po tym jak im sie zwrocilo uwage, ze halasuja to wyszli z sali, widocznie nalezysz do takich ignorantow... Jesli nie rozumiesz jakiegos filmu to lepiej sie nic nie odzywaj, bo sie tylko kompromitujesz...
Film ukazuje realia, najlepiej rozumieja to osoby, ktore zyly w tych czasach, albo maja jakies pojecie o tym jak kiedys bylo... Nie zabieraj sie za komentowanie filmu o tematyce, ktorej nie znasz. W ogole lepiej nie ogladaj takich filmow, bo ci sie i tak nie spodobaja... Ja np nie ocenialam filmow zwiazanych z wojna gdzies tam na Bliskim Wschodzie, zawsze te filmy wydawaly mi sie głupie, bo po prostu nie rozumialam o co w nich chodzi, gdyz nie interesuje sie za bardzo polityka, czy tez historia innych krajów, dlatego unikalam ogladania takich filmow, a juz na pewno nic na ich temat nie pisalam na forum...