Puknijcie się w głowy!
Świetny film dla masochistów, lubiących się ciąć podczas seansu.
Jedni lubią filmy do cięcia, inni do masturbacji. Widocznie TEN film nie jest dla Ciebie ;p
bułgarski poscik i inne filmiki skurczu były tworzone amatorsko i dla zbity, w jednym nawet kazik wystąpił nie za pieniądze, a w waszym domie złym wystąpiła polska nędza artystyczna i jak zwykle zgarneli niezłe gaże, a film jak zwykle okazał się gówniany. Uważam, że w naszym kraju jest wiele pięknych i wartościowych rzeczy do pokazania a nie jak zwylke dramat (ojciec alkoholik, matka dziwka, córka narkomanka a syn bandyta, i nikt nie ma pieniędzy bo lepiej siedziec w domu, przepijać zapomogę w melinie, albo dawać na lewo i prawo za papierosa). Sorry jak uwazacie że takie filmy są dobre to współczuję.(PS odnoszę sie do całej polskiej kinmatografi z ostatnich lat). A znając życie wiekszości ten film się nie podobał ale że pan Jakub W. na żywo w programie powiedzał że to świetny film, to już jest spoko. Naprawdę składam Wam najszczersze kondolencje po utracie milionów szarych komórek.
"Uważam, że w naszym kraju jest wiele pięknych i wartościowych rzeczy do pokazania "
No pewnie, jest M jak Miłość.
A tak na serio, pszypiepszyłes się do filmu bo mówi o brzydkich rzeczach? Jedni lubią pomarańcze drudzy jak im nogi śmierdzą, nie widzę sensu spuszczać się nad tym faktem i rozciągać go na kinematografię. Daj na tacę w intencji lubiących inaczej i nie strugaj Marcelego Szpaka dziwiącego się światu. To bezcelowe i świadczy stanie tylko Twoich szarych komórek.
Gust nie kształtuje IQ, a nader rzadko jest jego wynikową, filmwebowe barany... Zyjcie swoim gustem i dajcie życ innym.
nie rozumiem jednej rzeczy jak mozna płacic dwadziscia kilka złotych po to tylko zeby usłyszeć jak w polsce jest przejeb..., włacz tvn24 i po krzyku a nie krecic co roku kilka beznadziejnych filmów o tym. U nas zawsze tak było, zeby zobaczyc ze ktos ma gorzej ode mnie, a wtedty spoko dom mi sie zawala kibla n ie mam, ale co on nie ma domu. Zamiast zajmowac sie kims i jego problemami zajmij sie swoimi(napewno je masz). Odnosnie szarych komórek, jest takie fajne powiedzenie umiesz liczyc licz na siebie. to by było na tyle bo jak powidzał jeden z najleprzych polskich aktorów nie chce mi się z wami gadac;p
No widzisz, w końcu powiedziałeś że czegoś nie rozumiesz. Twój wątek o szarych komórkach z ciekawą teorią na temat ich utraty po obejrzeniu filmu, litościwie pomijam milczeniem, po prostu pewne poglady są tak denne że szkoda się nad nimi rozwodzić.
"U nas zawsze tak było, zeby zobaczyc ze ktos ma gorzej ode mnie, a wtedty spoko dom mi sie zawala kibla n ie mam, ale co on nie ma domu. "
ŻE KE??????
"Zamiast zajmowac sie kims i jego problemami zajmij sie swoimi(napewno je masz)."
Nie bardzo wiem do czego pijesz i z ktorego kosmosu Ci się wzięło ze ja niby przejmuję się czyimiś problemami? Stary, ja jestem tak egocentryczna że do cudzych problemów mam stosunek wybitnie analny jeśli wiesz co chcę powiedziec. A jeśli przykładasz moją ocenę tego filmu na jakąś tam niby wykakaną przez Ciebię teorie kompensacyjną (że niby ogladam bo nie mam własnych problemów), to cóż, nie wiem co powiedzieć. Idź na studia, jakiekolwiek, tam na pierwszym roku obligatoryjnie masz podstawy psychologii. Może uda ci się z tego zrobić użytek.
Reasumując, jak już zdarzy ci się obejrzeć film, którego sens istnienia budzi w tobie niezrozumienie, nie komentuj tego w takim stylu jak powyżej bo ktoś jeszcze pomyśli że jesteś bezmózgiem.
jak ja byłem na studiach to ty jeszcze się kołysałaś w torbie ojca;),a dwadzieścia złotych wydawałwm na piwo;) Wy wszyscy cały czas piszecie że to dramat takie jest życie nieprzyjemne tematy, a mi chodziło o to że nie ma sensu sie rozwodzić w filmach o takich ludziach, którzy byli na tyle głupi zeby nie miec na chleb, mieszkanie i podstawowe środki do życia, tu kolejne stare polskie przysłowie 'czegoś biedny boś głupi' wiec jak ci ludzie zajeli by się czymś konstruktywnym to nie mieli by przejeb..., a my nie musielibyśmy oglądać op nich filmów które są naprawde słabe. Dlaczego? Już Ci mówie. Jakiś kolega czy koleżanka wspomnieli o karolaku (niżej), filmy z nim i aktormi jego pokroju są gówniane a dlaczego bo wychodzi ich po 2 rocznie, przejadły się po prostu. Tak samu z polskimi dramatami o biednych ludziach, w ostatniej dekadzie temat prawie tak ostro wałkowany jak komedie z karolakiem, co za duzo to niezdrowo.(np.grey's anatomy). Jak ten film oglądałbym 8-9 lat temu to może stwierdził bym że jest dobry.
Znam dużo biednych ludzi z otoczenia w którym żyje i nie powiem że byli by mądrzy, każdy jeden z nich aby wypomina co by u kogoś zmienić i jaki ten ktoś je\st nie,mądry. A w całej polsce jest tak samo, więc dalej zanacze że n ie rozumiem po co polscy biedni filmowcy kręcą o takich ludziach filmy, a może po to żeby taki prostaczek się porównywał do tego co w nim zobaczy. Z tego co wiem porównywać się powinno tylko z lepszymi od siebie.
'Zamiast zajmować....' wiem sam że zabrzmiało niezrozumiale ale jak napisałem to juz nie można było zmienić.;)
Więc Twoje studia to był chyba czas stracony... Po pierwsze, skąd to bzdurne wpierniczanie się w powody dla których ktoś ogląda filmy??? Dom zły to to także kryminał - zajarzyłeś to w ogóle? Analnie mam pana Karolaka, co mi tu z jakimś karolakiem wyjeżdżasz? Problem z wątkiem głównym tematu masz czy jak? Co ma częstotliwość wychodzenia filmów z niższej polki do tego filmu? Smarzowski robi filmy średnio co 2-3 lata a nie dwa rocznie wiec chłopcze wróć na studia i zajmij się przede wszystkim logiką klasyczną, pomoże ci w wyciąganiu wniosków i poprawi zdolnośc do kojarzenia faktów. I coś sie tak przywalił do biednych ludzi i ich dramatów? oglądaj modę na sukces, pogodę dla bogaczy i doniesienia z bbc o królowej matce, mam nadzieję że spojrzenie przez szklany ekran w zycie arytokracji serialowej poprawi ci humor.
porównywać z lepszymi od siebie? Masz mentalnośc dresa z pitbulem? Nie porównuj się, będzie mniej frustracji i wstydu na filmwebie.
jak studiujesz to przestań, przynamniej ty nie stracisz czasu nadaremnie.
czytania ze zrozuminiem uczą w gimnazjum.
A głupota była ludzka była jest i bedzie, więc nie ciągnijmy tego bo szkoda naszego czasu, ja i ty zdania nie zminimy. a obrazanie się na wzajem nie ma sensu jeszcze przez internet.
narazie miło się gaworzyło;)
Ja nie straciłam czasu na studiach, przynajmniej potrafię się wysłowić....tak, wiem o co ci chodziło, problem w tym, że skoro nie potrafisz tego wyartykułować, to daruj sobie ocenianie warunków intelektualnych u ludzi lubiących filmy z estetyką, jaka akurat tobie nie przypadła do gustu. Świat jest różnorodny, gusta też i niekoniecznie musisz podkreślać, że akurat Tobie się to w światopoglądzie nie mieści.
nie oglądaj też Nieodwracalne/Irréversible - bardzo "brzydki" i zdecydowanie dla dorosłych.. ale "niepolski", bohaterowie z wyższych sfer ;-) skandalizujący, realistyczny, kontrowersyjny, mroczny.. tylko się ciąć!
jak masz tylko argument, że ekipa wzięła swoje garze to zwykła zawiść a nie opinia z uzasadnieniem.
Uważam, że ten film zapomnieli zakwalifikować jako "thriller" i nie byłoby dyskusji. Nie błąkaliby się tutaj smakosze pięknego polskiego krajobrazu. Film budzi grozę beznadziejną sytuacją głównego bohatera, grozę sytuacji w podupadającym PRL-u.
"nie rozumiem jednej rzeczy jak mozna płacic dwadziscia kilka złotych po to tylko zeby usłyszeć jak w polsce jest przejeb..., włacz tvn24 i po krzyku"
heheh
kolego z takim podejściem zajmuj się oglądaniem komedi z karolakiem albo aniston. Sięgając po film z gatunku DRAMAT spodziewałeś się mickiewiczowskich opisów krajobrazu łąk nad niemnem?
NAprawdę, to tak jakby oglądać filmy dokumentalne i wkurzać się że są słabe efekty specjalne ..
naucz się czytac ze zrozumieniem to odnosiło sie do polskiej kinematografi z ostatnich lat, a nie tYLKO nedznego domu złego,(jezeli oglądasz filmy z karolakiem i aniston, a później podajez je za przykład to współczuje) jak maz pisać brednie to sobie zobacz co oglądam a później mnie krytykuj, OK? Taki komornik według mnie jest bardziej przytyrany jak dom zły, ale ogląda się go 'przyjemnie' i mogę stwierdzić ze to dobry film. Polscy reżyserowie zaczeli popadać w skrajności jak nie twój karolak w doskonałej komedii to właśnie dom zły itp. Według mnie można wydrać coś z pomiędzy tego, nakręcić i będzie dobre. Ostatnim naprawdę dobrym filmem był killer, od tamtej pory nie powstało nic wartego obejżenia drugi bądź wtóry raz. NIE UWAŻAM ŻE DRAMATY SĄ DO NICZEGO, TYLKO AKURAT TEN I KILKA INNYCH Z NAD WISŁY,(tytułów nie przytoczę bo były tak slabe żę nie pamiętam)