7,4 186 tys. ocen
7,4 10 1 186081
7,7 62 krytyków
Dom zły
powrót do forum filmu Dom zły

jak zwykle polskie kino hmmm....moj chlopak na nim spal,a co sie przebudzil slyszal obelgi,bluzgi i bezwiednie stwierdzil,ze to polski film.Oczywiscie przedmiotowe traktowanie kobiet,bicie i przynies podaj pozamaiataj.Nie wnikam w fabule,moze film dobrze nakrecony,zrealizowany ale mimo wszytsko odpycha mnie to tzn chyba w latach 90-tych kult ,,meskie kino''Co za duzo to niezdrowo,a tutaj jak zwykle przesadzili.

ocenił(a) film na 9
Isabelle27

właśnie bluzgów było za mało :d, nie liczyłem ale, może przez cały film padło jakieś 20 przekleństw

poza tym jeśli bluzgi charakteryzują polskie kino to co powiesz o Tarantino, który w swoich filmach ma ich 200+?

i myślę, że raczej przekleństwa cię nie uraziły, bardziej bicie żony Środonia, bo w tym miejscu to ja też byłem zaskoczony, rozumiem pierwszy prawy podbródkowy, ale drugi był już trochę na wyrost

ocenił(a) film na 8
Luqash

Ja to zupełnie inaczej odebrałem. Uważam ze nie liczy się ilość przekleństw jakie zostały wypowiedziane tylko w jaki sposób. W nie których momentach to naprawdę można było się uśmiać np. akcja z panem naje*** prokuratorem hehehe. Dla mnie ten film przechodzi jako klasyk w swoim gatunku, jestem bardzo miło zaskoczony że udało się nakręcić taki film w Polsce.

ocenił(a) film na 9
Luqash

ops sorry, nie Środonia tylko Dziabasa

Luqash

z tym,ze filmy Tarantiono to dla mnie inna bajka.Zadne epitety tak mnie nie bulwersuja jak w polskich filmach.Sloma i chamstwi z butow wychodzi.Nie potrafie sie niestety lub raczej stety smiac z tego.Kino po latach 90 tych zmienilo diametralnie.Czemu to zrywalam boki i kochalam stare prl owskie filmy lub jeszcze z lat 70 tych?Teraz to sie plakac chce i wylaczyc film jak sie to slyszy.Nie zmienie zdania,ze polskie filmy staly sie brutalne.Kult Pasikowskiego czy chocby Zulawskiego chyba ma jednak wplyw na polska kinematografie.

ocenił(a) film na 9
Isabelle27

Tem film miałbyć taki odpychający ukazujący nagą prawdę o systemie, który był nieludzki i obłudny.Zaś bohaterowie radzą sobie jak umieją a lekko nie jest. Wulgarność jeszcze jaka tak ( przecież są tam główniesami mężczyżni i do tego policjanci), choć tej wódy to więcej niż w "Weselu" może wypili;)

ocenił(a) film na 6
Isabelle27

a mnie odpycha w tym filmie nedzna scenografia, no chyba ze miala z zalozenia byc tak samo nedzna jak czasy o których opowiada ten film.
pomysł tez bez rewelacji, obsada troche serialowa, choc to akurat nie przeszkadzalo mi zbyt, tylko wóda i rzucanie miesem. Typowa wies w PRLu, dzis tez takie miejsca są i takie historie. Bez rewelacji.
Film nie dajacy do myslenia, nie zadajacy zadnych pytan, bo niby jakie?
Pic czy nie pic...? heh

ocenił(a) film na 10
Kokainowy_Joe

A niby co wtedy mogl robic czlowiek i jaka mial rozrywke?....zapytaj lepiej swojego starego co robil (pewnie ubeka...) heheheh