6,7 2,5 tys. ocen
6,7 10 1 2521
6,7 10 krytyków
Doom Generation - Stracone pokolenie
powrót do forum filmu Doom Generation - Stracone pokolenie

Dziwi mnie tak niska ocena.. ale nie każdy potrafi zrozumieć klimat filmu bo poprostu
rozterki które tyczą młodych nastolatków dotkniętych kwestiami egzystencjonalnych, a klimat
filmu wszystkie kumate osoby które słuchają troche undergroundu i kumają klimat tej
ameryki lat 90 spokojnie dadzą mu dużą ocene. W filmie mamy zajebistą Rose McGowan
która przyciąga (zakochałem sie :).. ogolnie gra aktorska pasuje do tego niszowego tytułu
ale mimo tego postacie są wyraziste i ciekawią, jest dużo zwrotów akcji, np jak u Tarantino(
Rose McGowan chyba przez ten film została zauważona, przez co grała w grindhouse:PT i
DF. Fajnie klimacik filmu oddaje też muzyka industrialna ,shogaze i ogolnie dużo ambitnych
zespołów undergroundu. fajni też pasuje do scen. Sądze że spokojnie dałbym filmowi 8
albo 9, kumate osoby myśle że też. ;) Pozdro i polecam.

Euroboy731

ps. Nie wierze że aż sie zalogowałem by to napisać :P

Euroboy731

i przypomniało mi sie cos istotnego jeszcze, mamy kilka zmysłowych i gorących scen erotycznych :)

Euroboy731

Akurat klimat tego filmu nie każdy jest w stanie załapać. Trudno oczekiwać, żeby wielbiciele sweetaśnych komedii romantycznych sie na jego seansie odnaleźli ;)

ocenił(a) film na 7
Euroboy731

Zgadzam się, film świetny. W ogóle większość filmów Gregga Arakiego niesamowicie oddaje klimat tych pokreconych, dekadenckich, wręcz 'kosmicznych' lat 90. Aż mnie żal bierze, że nie było mi dane spędzić moich lat nastoletnich w tej niepowtarzalnej epoce :). Co do samego filmu, w moim przekonaniu doom generation zdecydowanie najlepszy z całej trylogii - no i do tego ta bajeczna ścieżka dźwiękowa ..