5,5 21 tys. ocen
5,5 10 1 21373
5,7 9 krytyków
Doomsday
powrót do forum filmu Doomsday

co za film!

ocenił(a) film na 7

po prostu wow :D
Ktos wzial Resident Evila, Bonda, 300, Króla Artura, Władce Pierścieni, Fast'n'Furious, jeszcze dorzucil troche falloutowego klimatu, watek polityczny, kanibali, duzo ladnych kobiet, sporo krwi, szczypte humoru i tak oto powstal Doomsday :D
Jak dla mnie rewelacja, gratulacje dla rezysera za odwage ;)
Dam nawet 9/10, bo nie przypominam sobie kiedy ostatnio widzialem lepszy film akcji ;]

Pe4ce

widze ze kometarz powyżej dało dziecko neostrady w wieku od 10 - 15 lat ... no cóż!

ocenił(a) film na 7
Adash

hehehehe ;]
dalbys komentarz na poziomie to moze bym Ci poswiecil troche czasu i polemizowal ;) Ale tak - pozwolisz, ze sie tylko z Ciebie posmieje? :]
Film ogladalo mi sie na prawde przyjemnie - a chyba o to chodzi? Na niescislosci i brak logiki moge przymruzyc oko... najwidoczniej w odroznieniu od Ciebie mam dosc oleju w glowie, zeby potrafic to zrobic.... "no cóż!" :D

Pe4ce

takk ??? No to prosze .... oto moja opinia ...

Zero jakiegokolwiek sensu!! Fabuła do bani! Film ustawiony zdecydowanie pod publiczkę, którą i tak zawiódł na całej długości. Co to maiło być .... ?? Bond, Another Fast and Furious, czy też Robin Hood 4 ??? Film bez jakiejkoliwiek spójnośći. Nawet pościgi nie robiły większego wrażenia tym bardziej że widać jak samochody mkną 40-60 km/h :P

Co do fabuły nie sądzę żeby społeczeństwo mogło aż tak się zacofać przez 30 lat!!!!! Beznadziejny pomysł!!

Wcześniej widziałem przez przypadek film Doomsday 2012 ... który zawiódł mnie po całośći (2/10) teraz mając nadzieje że zrekompensuje sobie stacony czas i obejrze właściwy film ... znowu się przeliczyłem ! 4/10 to max !!!!!

ocenił(a) film na 7
Adash

No to lecimy po kolei ;]

> Zero jakiegokolwiek sensu!! Fabuła do bani!
Puste slowa... czy raczej krzyki "dziecka neostrady"... moze poprzesz swoje argumenty jakims przykaldem, albo przynajmniej napiszesz dlaczego tak uwazasz? Glownym sensem filmu bylo znalezienie lekarstwa i pograzenie zlego przywodcy, no ale nie oczekujmy po niektorych zeby byli w stanie dostrzec te jakze skrupulatnie zakamuflowane w filmie szczegoly :D

> Film ustawiony zdecydowanie pod publiczkę, którą i tak zawiódł na całej długości.

Mnie np nie zawiodl, a chyba tez jestem czescia tej publiczki? :>... Przez "ustawiony pod publiczke" rozumiem dobre zdjecia, duzo akcji i dobrze dopasowana muzyke? Otóż zdjecia imho byly na prawde bardzo dobre, lepsze niz w 90% produkcji, ktore ostatnimi czasy wyszly... jesli chodzi o akcje to film byl caly nia wypelniony i byla to akcja najprzerozniejszego typu, od walki na arenie po poscig samochodowy mnie to sie podobalo ;). Muzyka tez byla w porzadku.
Byc moze ogladales film na malym monitorku i slabych glosniczkach komputerowych, dlatego te rzeczy nie zrobily na Tobie wrazenia... Jesli tak, to byl to Twoj wybor i Twoja strata ;)

> Film bez jakiejkoliwiek spójnośći.
Mhm, kolejny pusty argument ;]. Nawet nie chce mi sie pisac o spojnosci bo musialbym tutaj strescic polowe filmu... ale biorac pod uwage pomieszanie typow filmow jakie zafundowali nam tworcy, zachowanie spojnosci wyszlo i tak calkiem niezle ;)

> Nawet pościgi nie robiły większego wrażenia tym bardziej że widać jak samochody mkną 40-60 km/h
No widac to w niektorych momentach - musze przyznac... specjalnie drugi raz sobie zoabczylem ta scene... ale gdybys jechal z kolesiem wystajacym przez okno, szarpanina w samochodzie i musial jeszcze wymijac jakies smieci lezace na jezdni - tez bys zwolnil :P

> Co do fabuły nie sądzę żeby społeczeństwo mogło aż tak się zacofać przez 30 lat!!!!! Beznadziejny pomysł!!
Moze troche przegieli ale co tam - magia kina :D Powiedzmy, ze choroba miala wplyw na wszystkich, z tym ze niektorym namieszala tylko w glowach, przez co stali sie podatni na sugestie :P Albo, ze minelo duzo wiecej czasu niz 30 lat... whatever. Wazne, ze pomysl z dwoma roznie rozwinietymi cywilizacjami wewnatrz obszaru zamnkietego byl calkiem ciekawy i stworzyl wiele mozliwosci, ktore zostaly wykorzystane w 99%

> Wcześniej widziałem przez przypadek film Doomsday 2012 ... który zawiódł mnie po całośći (2/10)
Doomsday 2012 to jest marna podroba jakiejs nic nie znaczacej wytworni, ktora kopiuje wszystie filmy i wszystkie ich kopie sa beznadziejne :D

To chyba by bylo na tyle ;]

Pe4ce

1. totalna beznadzieja, film nie wnosi nic nowego a fabuła jest totalnie naiwna. Cały świat sobie normalnie funkcjonuje poza biedna odciętą Szkocją w której zapanowało średniowiecze - śmiechu warte:

ocenił(a) film na 8
Adash

Analizując film to może i masz rację, ale po co to robić? Ja oglądnąłem bez żadnego zastanawiania się i wytykania błędów i bawiłem się na nim świetnie. Od tego jest kino - to rozrywka. 8/10 odemnie - ale jak napisałem - oglądając film, a nie zastanawiając się czy to ma sens, czy nie!!!

markus_89

Przyznam że z jednej strony masz racje. Tylko że ja nie patrze na film w ten sposób. Dobrze bawiłem się np na Skarbie Narodów ... film naprawde ciekawy zrobiony w inteligentny i bardzo pouczający sposób. A to ? To niestety przez te błędy i bezsens ciężko mi się oglądało, a oba te filmy były reklamowane na podobną skale.

ocenił(a) film na 8
Adash

A tych Twoich pseudointelektualnych wypocin Adash to nie mogę czytać. Skoro lubisz filmy "wysokich lotów", to co robisz w temacie "Doomsday"? Film jest świetny, ale wciskanie takim bałwanom na czym polega rozrywka już mnie szczerze męczy. To film akcji i jako taki spisuje się znakomicie. Nie wiem czego oczekiwałeś, ale ja lubię od czasu do czasu odpocząć przy filmie na którym nie potrzebuję się zastanawiać nad kondycją intelektualną Etiopczyków. Skoro lubisz jugosłowiańskie dramaty, to wyp$#&laj na fora takich filmów, a nie zawracaj ludziom głowy!!!

James

Tak a ja myślałem że mamy ... równouprawnienie i wolność słowa i mogę sobie pisać co chce i gdzie chce jeżeli tylko nie łamie przy tym prawa. Nie twierdze że lubie filmy wysokich lotów ... no może troche tesh ale i te są czasem kiszkowate albo przenudne ! Ten film mimo iż był naszpikowany efektami specjalnymi , kostiumami to po za tym nic naprawde! Widze że spotykają się tu fani komercyjnych kooprodukcji ale jak już wcześniej powiedziałem mamy wolność słowa więc uszanuje twoje zdanie i nie zbesztam cie jak zdechłego psa !