PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10387}
6,9 22 tys. ocen
6,9 10 1 21796
6,5 6 krytyków
Dotyk przeznaczenia
powrót do forum filmu Dotyk przeznaczenia

5/10

ocenił(a) film na 5

Taki banalny i przewidywalny film na jeden raz.

Missi

W zasadzie nawet szkoda oglądać go do końca, no ale trzeba.

Pomimo gwiazdorskiej obsady film mnie znudził i to bardzo. Nie polecam.

ocenił(a) film na 8
Missi

no jak zepsuta zabawka ciągle w kółko, przewidywalny, przewidywalny, przewidywalny, przewidywalny, widzicie jedną wadę i zaraz lecicie poskarżyć na forum że to przeciez chalm no bo w koncu przewidywalny. to ze jest mistrzowski w innych kategoriach to sie przeciez nie liczy no bo jest przewidywalny. może powinniście zacząć oglądać zagubionych, i zastanawiać się na kazdym kroku czy to kejt swoimi tragicznymi przezyciami spowodaowała katastrofę samolotu, a moze to wielki zmutowany ważkochomik go zaatakował. czego chcieć więcej od filmu? genialna obsada, genialnie zagrany, logiczny wzruszający, można się lekko przestraszyć i wczuć. tam jeden niewarty wspomnienia minusik że fabuła z odzysku.

uFGoogle

Genialna obsada? Tak, jeśli zostawimy panią Blanchett i pana Ribisi, a resztę wyrzucimy. Zagrany dobrze, wzruszający wcale, starszny wcale i nie ma się w co wczuć - taka jest moja opinia, dlatego film UJDZIE.

ocenił(a) film na 8
Purslane

twoja subiektywna ocena, moja także. nie zmienia faktu że film jest świetny, co pokazują nawet te głupie oceny, patrząc nawet poza filmweb. i to ja jestem bliżej prawdy. garstka niezadowolonych tylko to potwierdza.

uFGoogle

A od kiedy to w subiektywnej ocenie jest się bliżej lub dalej prawdy? Nie podobał mi się, kropka. Tobie się podobał, kropka. A nie, że jesteś niby "wyżej ode mnie", bo tobie się podobał film, który podoba się całej masie, a mnie nie ;)

ocenił(a) film na 6
Purslane

A co tam zdobywczyni Oscara Hilary Swank co nie..

Justyna0810

Nie muszę jej wielbić dlatego, że dostała Oscara.

ocenił(a) film na 6
Purslane

Wielbić nikt Ci nie każe ale bez przesady. Ja np nie przepadam za Jodie Foster ale niewywalałbym jej z obsady każdego filmu.

Justyna0810

Wolność słowa i myśli, koleżanko.

ocenił(a) film na 6
Purslane

A czy ja ci te wolności ograniczam? ;)

ocenił(a) film na 6
Missi

Absolutnie nie zgodzę się, że jest przewidywalny. Można było rożnie typować zabójcę. Owszem od początku wiadomo, że to nie Donnie (Keanu Reeves), ale zabójca równie dobrze mogli być:
Valerie (Hilary Swank ) - mogła być zazdrosna o męża, wspominała, że chyba ma kochankę,a i ze śmierci Jessiki się cieszyła;
prokurator David Duncan (Gary Cole ) - był kochankiem Jessiki mógł obawiać się, że sprawa wyjdzie na jaw i jego kariera będzie zagrożona. Dodatkowo potwierdza to jego niechęć do ponownego wszczęcia dochodzenia;
Buudy Cole (Giovanni Ribisi) - wiedział o zatargu Donnie-go z Annie. By ją chronić (a przez to nie pozbawiać się jedynej ostoi) mógł zabić Jessikę jako przypadkową ofiarę i podrzucić do stawu Donnie-go by skierować na niego podejrzenia i winę.
Muszę jednak przyznać, że moment pojawienia się pod koniec filmu Wayne-a Collins-a (Greg Kinnear) i wspólna wyprawa na miejsce zbrodni było jak nadpsuty kawałek w smacznym daniu i zepsuło ogólny efekt.
Nie mniej stwierdzać, że film jest przewidywalny bo np. można się domyślać, że główna bohaterka ocaleje, to jak wypowiedź laika na temat o którym słyszał, że jest...

ocenił(a) film na 7
shingari

Zgadzam się w 100% Przez prawie cały film obstawiałem, że to prokurator. Do tego ta scena z Buddym na końcu, trochę się w niej pogubiłem ona miała tą chusteczkę? Czy to było coś innego?

shingari

Również się zgadzam. Film nie jest przewidywalny. Widz oglądając go odczuwa ciekawość Jeśli chodzi o obsadę to podlega ona dyskusji..Jednym może odpowiadać, drugim nie....Mnie osobiście dobór aktorów wydaje się odpowiedni i bardzo mi się spodobał, jak i cały film. Jest to zawsze coś nowego, a ci co lubią filmy mające jakieś przesłanie na pewno będą zadowoleni. Polecam:-)

ocenił(a) film na 8
jo_95

Film trzymał w napięciu przez cały czas, a zakończenie wcale nie takie oczywiste, chociaż brałam tę opcję pod uwagę ;) Ja też obstawiałam prokuratora.