5,3 17 tys. ocen
5,3 10 1 16585
4,3 6 krytyków
Dracula 2000
powrót do forum filmu Dracula 2000

Film podobał mi się ze względu na przedstawienie pochodzenia Draculi, do tej pory nikt nie wpadł na pomysł aby w tak prosty sposób wyjaśnić pochodzenie najstarszego z wampirów, porównanie Draculi z Judaszem jest nie tyle ciekawe ale i trafne dodatkowo z filmu można dowiedzieć się dlaczego Dracula boi się krucyfiksów i nie tylko, polecam ten film

Maryann

LooL w Draculi Copolli tez bylo pokazane skad sei Dracula Wziol , a Dracula 2000 to dno gorszej produkcji nie widzialem chyba ze Jaws 4 . Gdyby Dracula zobaczyl ten film by popelnij samobujstwo

punKers_2

Vlad Ţepeş - ot prawdziwe nazwisko Drăculea. ludziska, poczytajcie choc troche o XV w. historii Rumunii i Woloszczyzny!!!

ocenił(a) film na 1
Jiimmii

To ja w imieniu mojego ulubionego wladcy zaprotestuję. Tylko nie Tepes, tylko nie Tepes proszę! On sam podpisywał się Vlad Dracula i jestem pewna że nie przepadał za tym hańbiącym przydomkiem nadanym mu przez jego tureckich wrogów, a podchwyconym przez wrogów miejscowych (Kazoglu-Tepes jedno i drugie tłumaczy się jako Palownik).

użytkownik usunięty
EineHexe

od razu powiem ,że nie ogladałm Draculi 2000 ale jka nammój gust njalepszy pod tym względem, czyly historii i przy okazji ogólnego sensu wampiryzmu jest Van Helsing, zajował wszystkie oryginalne przesałnia, coś dodał, ale nie zmienił nic w odwiecznym zarysie, jka njektóre filmy, które są zwykłą profanacją (mam tu na myśli przede wswystkim Bede'a, który jest istną katastrofą)

ocenił(a) film na 1

Chyba Ci się klawiatura popsuła. Wymień na nową, a potem napisz ten post jeszcze raz.

ocenił(a) film na 8
Maryann

A ja , mimo ogólnej krytyki na tym poście, się z tobą całkowicie zgadzam. Racja, film nie jest na najwyższym poziomie, ale element pochodzenia, dla mnie, wymyślony jest rewelacyjnie.

Nula

O jaa zaal tak naprawde jest to Vlad Dracula Potomek Zakonu Smoka Nadano mu Przydomek Palownik Poniewaz nabijal na Pal tysiace Wrogow . NIektorzy uwazali ze Dracula Pil Krew Swoich ofiar dlatego przyjelo sie ze Dracula to krwiopijca nic wiecej tylko Legenda . Tu Klania sie Historia Rumuni . To jest jedyny wladaca ktory mi tak imponowal w polsce w czasie 18 wieku tez nam by sie przydal taki wladca co by naszej rozgarnietej szlachcie ukrucil te przywileje , po za tym Dracula byl bardzo dobrym Taktykiem i mial mase pomyslow jak pokonac wroga to jest jeden z moich idoli :) A tak na marginesie najlepsza Ekranizacja o Draculi to Dracula 1992 Coppoli Pozdrawiam wszystkich co sie interesuja Vladem :)
Ps Radze omijac Te Nowe produkcje o wampirach po prostu nie warto marnowac czasu juz lepiej jakas dobra komedje obejrzec
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 8
punKers_2

Wiem kim był naprawdę, ale w filmie ciekawsze jest pochodzenie, np. od Judasza. Przecież chyba nie o to chodzi by wszystko musiało być zgodne z prawdą historyczną.To tylko (a może aż) film. I mnie scenariusz tego filmu szczególnie przypadł do gustu (co byłoby w tym ciekawego, gdyby okazało się,że to zwykły człowiek...)
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 1
punKers_2

Jasne. Dracula. Syn Włada Diabła, który był czlowkiem Związku Smoczego, wprowadzonym przez Zygmunta Luksemburskiego. Nie było czegoś takiego jak Zakon Smoka, bo zakon jest stowarzyszeniem duchownym. Związek Smoczy był zaś stowarzyszeniem świeckim. Co do tysięcy palowanych wrogów to radzę zachować rozwagę w rachubach, ponieważ wszelkie dane na ten temat pochodzą z zapisków śmiertelnych wrogów Draculi.

EineHexe

kurwa historyczka sie odezwala pfff gadalem o tym z nauczycielm od histori i glupoty gadasz jak chcesz zablysna to www.dziecineo.prv.pl
Myslisz ze znawczynia....Pfff

ocenił(a) film na 1
punKers_2

Ani kurwa, ani historyczka. Za to miłośniczka Draculi, dość oblatana w temacie. Dostatecznie, żeby od kopa odróżniać zakon od stowarzyszenia świeckiego.

ocenił(a) film na 1
punKers_2

Nie wspominając o tym że taki foch w reakcji na sprostowanie, o bluzgu nie spominając Ciebie prędzej kwalifikuje jako Dziecię Neo niż mnie.

ocenił(a) film na 8
Maryann

Chyba coraz gorzej się robi z tym tematem. Wszyscy zaczynają "zjeżdżać" siebie nawzajem, a chyba nie o to tutaj chodzi... Może przyjmijmy, że każdy ma prawo do własnej opinii nie podważając tym samym pochodzenia historycznego.
Pozdrawiam
Ps. Nie zjeżdżajcie mnie za bardzo ;)

Nula

Zlewam na Wiedźmę Cieplym Moczem z gory a propo nie wyzywalem cie od kurw pffff

ocenił(a) film na 1
punKers_2

Wzruszyłam się do łez. Ma ktoś chusteczkę?