PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=268534}

Dracula w Pakistanie

Zinda Laash
1967
4,3 78  ocen
4,3 10 1 78
Dracula w Pakistanie
powrót do forum filmu Dracula w Pakistanie

ciężko m oceniać ten film, bo nie jestem ani znawcą filmów o wampirach, ani czarno białego kina, ani, tym bardziej produkcji ocierających się o bollywood. fabuła tego czegoś jest bełkotliwa, aktorzy są zabawiani, taniec jest średni, grozy nie wiele. film ogląda się w miarę przyjemnie, ale jest za długi i chwilami wieje nudą. muzyka jest bardzo dobra, zdjęcia czasem dobrem, a czasem ma wrażenie, że facet za kamerą jest pijany. jest sporo zabawnych scen, z czego cześć jest była [chyba] nawet zamierzona. genialne sceny pościgu i walki z wampirem są naprawdę zabawne... i pomyśleć, że to 67 rok [!!!] można obejrzeć jako ciekawostkę. 5/10

ocenił(a) film na 10
kangur_msc_CM

Nie no, 5 to za mało wg mnie. Ja spokojnie dałbym 6 a może 6,5 :)
Rzeczywiście, na film należy patrzeć w ramach ciekawostek i poznawania innego kina. Ciekawostek, bo jak powiedział pan przed projekcją w Pakistanie do chwili obecnej nakręcono tylko 6 horrorów :)
Co do muzyki to jest średnia, a to dlatego, że oprócz kawałków typowych dla lolly/bolly były też takie z wpływami zachodnimi, i to niekoniecznie się dobrze sprawdziło.
Ogólnie podsumowując, nie żałuję 12zł na bilet :)