Dobry jest nie ? wywołuje ciarki na plecach, filmek z zarąbistym klimatem ! uwielbiam ten film !!!
Ktoś może się przyczepić, że jest mało straszny jak na horror, ale pod względem artystycznym jest rewelacyjny.
Ja to nazywam klimatem :) Nie wiem czy widziałaś, a jak nie to obejrzyj sobie "Pani Zemsta" , lub " Żródło"(Fountain), są to pięknie zrobione filmy, co ciekawe w "Żródło" , nie użyto efektów komputerowych.
Dracula może się wydawać nudnym horrorem, ale fenomenalna gra jednych z najlepszych aktorów świata, czyni ten film jak dla mnie arcydziełem :)
Nie widziałam jeszcze tych dwóch filmów, ale może za jakiś czas nadrobię zaległości:)
Smutne jest to, że jedno z największych arcydzieł światowej kinematografii jest daleko poza TOP100:(
Dla wielu arcydzieł brakło miejsca w TOP100, ale to jest nieistotne, ważne że są ludzie którzy doceniają dane dzieło !
Ja nielubię horrorów. I muszę przyznać że ten film jest straszny. ! (ale nie zmoczyłem się w majtki jak na Lśnieniu w wieku 8 lat ;>)
Właśnie w tym filmie uwiódł mnie niesamowity klimat. Do tego dochodzi genialna muzyka.
A Źródło to mój ulubiony film :)