7,5 151 tys. ocen
7,5 10 1 150967
7,6 56 krytyków
Dracula
powrót do forum filmu Dracula

drewniany keanu, dziwaczne motywy, teoretycznie horror, a w ogóle niestraszny, raczej
groteskowy. wywiad z wampirem deklasuje dracule w 100%. świetna gra oldmana
najjaśniejszą stroną

ocenił(a) film na 5
aga8975

Mnie też specjalnie nie zachwycił ale może po prostu mam taki gust. Właściwie trudno mi ocenić w skali od 1 do 10 ten film, ale daję 5.

ocenił(a) film na 10
aga8975

Ten, kto zakwalifikował ten film jako horror zrobił mu wielką krzywdę. Ja go odbieram bardziej jako baśń - i to niesamowicie klimatyczną.

scani

Włączyłam ten film ze względu na Keanu Reeves. Wyłączyłam po około 30 minutach, niesamowicie się nudziłam.

użytkownik usunięty
scani

Ja mam podobne odczucia. Jeśli chodzi o Keanu, to rzeczywiście nie popisał się szczególnie (jak w większości filmów, które widziałam z jego udziałem).

3/10, jedyne plusy to kostiumy, charakteryzcja i gra Oldmana (czyli dokładnie 3 rzeczy). Reaves jak zawsze tragiczny.

ocenił(a) film na 10

Keanu pasuje świetnie do tej roli - w rzeczywistości jest drewniakiem na sztywnych nogach i nie musiał się natrudzić gdyż zagrał siebie. Film jest rewelacyjny - nie jest to horror a biografia Drakuli, ukazana w baśniowy i klimatyczny sposób. Takie kino trzeba lubić i się nim pasjonować.

aga8975

Keanu okropny, Winona okropna, Oldman zawiódł, jedynie Hopkins trzymał poziom w tym filmie.

Miało być wielkie kino, wyszło jak zwykle. Tragedia.

ocenił(a) film na 9
Purslane

Oldman zawiódł? A to ci ciekawostka...

morgan355

Dla mnie był okropny w tej roli.