drewniany keanu, dziwaczne motywy, teoretycznie horror, a w ogóle niestraszny, raczej
groteskowy. wywiad z wampirem deklasuje dracule w 100%. świetna gra oldmana
najjaśniejszą stroną
Mnie też specjalnie nie zachwycił ale może po prostu mam taki gust. Właściwie trudno mi ocenić w skali od 1 do 10 ten film, ale daję 5.
Ten, kto zakwalifikował ten film jako horror zrobił mu wielką krzywdę. Ja go odbieram bardziej jako baśń - i to niesamowicie klimatyczną.
Włączyłam ten film ze względu na Keanu Reeves. Wyłączyłam po około 30 minutach, niesamowicie się nudziłam.
Ja mam podobne odczucia. Jeśli chodzi o Keanu, to rzeczywiście nie popisał się szczególnie (jak w większości filmów, które widziałam z jego udziałem).
3/10, jedyne plusy to kostiumy, charakteryzcja i gra Oldmana (czyli dokładnie 3 rzeczy). Reaves jak zawsze tragiczny.
Keanu pasuje świetnie do tej roli - w rzeczywistości jest drewniakiem na sztywnych nogach i nie musiał się natrudzić gdyż zagrał siebie. Film jest rewelacyjny - nie jest to horror a biografia Drakuli, ukazana w baśniowy i klimatyczny sposób. Takie kino trzeba lubić i się nim pasjonować.
Keanu okropny, Winona okropna, Oldman zawiódł, jedynie Hopkins trzymał poziom w tym filmie.
Miało być wielkie kino, wyszło jak zwykle. Tragedia.