PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=727361}
7,1 4,8 tys. ocen
7,1 10 1 4751
6,0 5 krytyków
Dragon Ball Z: Fukkatsu no F
powrót do forum filmu Dragon Ball Z: Fukkatsu no F

Kino

ocenił(a) film na 5

Myślicie, że są jakieś szanse, by to zostało wyemitowane w jakimś polskim kinie? Od dziecka marzyłem o obejrzeniu Dragon Balla na wielkim ekranie.

ocenił(a) film na 10
Gokufan

Jakieś są, ale powiedziałbym, że na chwilę obecną 1%.

ocenił(a) film na 5
Shounen

Nie liczę na żadne multipleksy, bardziej pokładam nadzieję na jakichś mniejszych kinach, maratonach itp.

ocenił(a) film na 10
Gokufan

Wiadomo, ale to niewiele zmienia. Przynajmniej jeśli chodzi o legalne pokazy. Czasem u nas puszczają filmy anime czy w ogóle inne japońskie, ale i to tylko te o poważniejszej tematyce, czyli dramaty.

ocenił(a) film na 7
Shounen

Mogli by odpuścić sobie kilka chłamów z zachodu, i puścić ludziom w kinach to, co chcieliby obejrzeć.

T4O

Tylko ludzie na bajki nie chodzą, wolą chłam.

ocenił(a) film na 7
vegeta391

Filmweb chyba też woli chłam, jak tak patrzę na ich newsy.

T4O

Albo tańczysz do muzyki, którą grają, albo nie tańczysz wcale. Brutalne prawo dzisiejszego świata.

ocenił(a) film na 7
vegeta391

To chyba od nich zależy, jak będzie funkcjonować ta strona? Świat filmowy i growy, nie jest tylko na zachodzie, a o takim bardzo znanym anime, jak Dragon Ball, wypadało by napisać. Taki gówniany Evolution puścili u Nas w kinach, ale tego, jak i poprzedniego filmu już nie mogli, bo.... anime się w Polsce nie sprzeda.... taaa... ale taki Evolution już na pewno, bo z zachodu. xD

T4O

Akurat Evolution stwarzało możliwości kina dla całej rodziny. Nie znam polskich boksofisów, ale podejrzewam, że dystrybutorzy nie stracili. (Co prawda jak ja byłem z kumplami, to byliśmy (chyba) jedyni na sali w jakoś pierwszym tygodniu po premierze, jednak to niczego nie obrazuje).

Omówmy się, fanów Smoczych Kul jest u nas jak na lekarstwo (takich, co by do kina poszli). Do tego jeszcze gros „miłośników” DB miesza obie nowe kinówki z błotem, bo „to już nie to, co kiedyś”; „Toiriyma się sprzedał”, „Gokū chuderlak” i „niemęskie włosy”. Nawet jeśli byłaby kategoria wiekowa „bez limitu”, to jakoś nie chce mi się wierzyć, żeby rodzice poszli z dziećmi na seans „chińskiej bajki, pełnej przemocy i erotyki”.

Jedyna nadzieja w kinach studyjnych. Jeśli już to oficjalnie wyświetlą, to właśnie w takiej formie.

ocenił(a) film na 7
vegeta391

No w sumie masz "trochę" racji, jednak jest jeszcze coś takiego, jak wydanie DVD - o ile nowego filmu jak na razie nie zobaczymy na nośniku, to ten wcześniejszy można już spokojnie nabyć. Mogliby się pokusić, o wydanie Bitwy Bogów w Naszej rodzimej wersji językowej, nawet z samym lektorem (który byłby notabene, najlepszym rozwiązaniem).

Co do samego powrotu Dragon balla, to raczej zdania na wspomniany przez Ciebie temat są podzielone - niektórym owszem, te dwa filmy w ogóle się nie podobają (zakładając, że ktoś już ten drugi film widział xp), ale wydaje mi się, że większość osób jest zadowolona z powrotu.
Teraz jest trochę zgrzytanie zębami po tym, jak Toi wypuściło fatalnie wykonany piąty odcinek serii. Wielu ludzi zaczęło wątpić, czy ten powrót na pewno będzie udany.

Jeżeli chodzi o moją ocenę dla Bitwy Bogów, to napiszę tak - jest to dobry film, jednak nie bardzo dobry. Na pewno humor Akiry jest tam odczuwalny, walki są... w miarę dobre (chociaż w serialu były lepsze, i nie pomagają tutaj nawet te trójwymiarowe efekty), kreska dobra, chociaż momentami lipna. Najbardziej nie spodobała mi się scena, gdzie Son Goku przemienił się już w tego Boskiego SSJ. Mimo tych niektórych wad, na pewno każdy fan taki jak ja, chciałby móc sobie tę klinówkę postawić na półce.

ocenił(a) film na 7
T4O

* kinówkę - miłe to, że Filmweb pomyślał o czymś takim, jak edycja postu. xD

T4O

No, widzisz, sam kręcisz nosem nad Czternastką.

Jeśli idzie o Dwunastkę i Trzynastkę, to wyświetlili to w kinach i wydali na wideo, bo wtedy utrzymywał się jeszcze szał na Smocze Kule i było to dochodowe (a przynajmniej z zasady miało być). Zdobycie licencji swoje kosztuje, a przy cenie oscylującej w okolicy 60-100 złotych, nie każdy „kręcących nosem” fan zechce sobie nabyć płytkę z wątpliwej jakości tłumaczeniem okraszonym słabym lektorem, a tak pewnie by się stało.

Ponadto jeśli ktoś jest poważnie nakręcony na słuchanie i nie potrafi czytać, zawsze może sobie wyszukać fanowską polonizację, przy której realizacji współpracuje profesjonalny lektor:
http://fanlektortv.pl/?page_id=1944

ocenił(a) film na 7
vegeta391

Myślę, że ludzie potrafią czytać, tylko nie dla każdego może to być wygodne. Sam oglądam DB Super z napisami, ale lubię też drugi raz obejrzeć sobie odcinek z lektorem (właśnie z tej strony).

Jeżeli Dragon Ball Super będzie podążało tą ścieżką, to nie widzę dla tej serii świetlanej przyszłości.

Masz racje, nie każdy byłby w stanie wydać taką kwotę na wersję DVD - na pewno nie większość osób - tym bardziej mając na uwadze fakt, jak (prawdopodobnie) ta dalsza seria się potoczy.

ocenił(a) film na 10
Gokufan

http://www.petycjeonline.com/chcemy_emisji_dragon_ball_z_fukkatsu_no_f_w_polskic h_kinach
Szanse nikłe, ale skoro powstała, to nie szkodzi się dopisać.

ocenił(a) film na 8
Gokufan

http://www.petycjeonline.com/chcemy_emisji_dragon_ball_z_fukkatsu_no_f_w_polskic h_kinach
PODPISANIE POTWIERDZAMY NA MAILU, W INNYM PRZYPADKU JEST NIEWAŻNE !!! :)

użytkownik usunięty
Videl132423

ja tą petycje już podpisałem

ocenił(a) film na 8

Petycja niestety nic nie dała...

użytkownik usunięty
Videl132423

Za mało osób podpisało petycje .

ocenił(a) film na 8

Możliwe...

Takie "petycję" nigdy nic nie dają, frajerzy ;D

użytkownik usunięty
Firxenow

tutaj sie mylisz , petycje odnoszą sukces , jeśli jest dużo podpisów . A mając takie podejście ; Takie petycje nic nie dają . Jest śmieszne . Tacy jak ty , przesiadują przez netem cały czas i nie wiedzą co zrobić ze sobą .

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
Firxenow

i przypomnę ci że oglądanie na necie , nie jest w pełni darmowe .

"Tacy jak ty , przesiadują przez netem cały czas i nie wiedzą co zrobić ze sobą ." Co ty o mnie wiesz dzieciaku?
Co do petycji to podaj mi przykład, która z tych śmiesznych, internetowych, pseudo-petycji odniosła sukces. Proszę bardzo.

P.S. tylko idiota stawia znaki interpunkcyjne po spacji.

użytkownik usunięty
Firxenow

petycja e o powrót Kevina samego w domu , odniosła sukces dzięki czemu jest co roku puszczany . No i czemu odrazu z wyzwiskiem wyskakujesz ?

Gokufan

Byloby swietnie zobaczyc kolejne zmagania Goku i reszty ekipy na duzym ekranie... ale prawda jest niestety taka, ze nie ma co robic sobie nadziei. Ja to sie ciesze chociazby z tego, ze nie zapomniano o tym wspanialym, a nawet sklonny jestem powiedziec - epickim - anime.

No i moze wreszcicie sie doczekamy ekranizacji DBZ. Jest już pierwszy odcinek, pt. "Light of Hope", do obejrzenia na YT, dodam, ze nawet nie najgorzej im to wyszlo :)

ocenił(a) film na 10
Gokufan

hmm, Fukkatsu no F ma zostać wyświetlony w 74 krajach, Polska chyba nie jest aż takim zadupiem, aby się nie znaleźć na liście...

ocenił(a) film na 6
iGomezGT

Czy jesteś wstanie podać mi skąd masz to info?

ocenił(a) film na 6
EnrilSoul

Znalazłem tylko to:
http://www.animenewsnetwork.com/news/2015-04-18/dragon-ball-z-resurrection-f-fil m-to-screen-in-74-countries/.87274

EnrilSoul

Masz oficjalne źródło:
http://www.toei.co.jp/release/movie/1205648_979.html

zapominalski13

Uwaga, na tych stronach jest nic innego jak płatne subskrypcje SMS!

Gokufan

Dawno temu w polskich kinach można było obejrzeć Fuzję i Atak Smoka, mam na DVD!

użytkownik usunięty
folkien22

Zasdroszcze ci , szukam tych filmów wszędzie i nie ma .

folkien22

Fuzja i Atak Smoka były u nas w kinach jakieś 15 czy nawet 20 lat temu. Sam byłem na seansie i doskonale pamiętam że frekwencja była tak oszałamiająca że nie dziwie się dlaczego nie opłaca się dystrybutorom wchodzić z anime do kin. Było pięć osób :-I Na DVD też miałem (był Polski dubbing!) ale oczywiście gdzieś wsiąkło. Pamiętam że było w innym (fajniejszym) niż standardowe pudełko DVD.

Gokufan

Szanse są bardzo niewielkie. Tylko raz, jeśli dobrze pamiętam, puścili w kinie DB, tę część z Tapionem i jakiś drugi, ale ot był jeszcze te czasy, kiedy DB leciało w telewizji i był na to szał. Teraz naprawdę wątpię, żeby to się udało.

użytkownik usunięty
namii

Nie zgodzę sie tu z tobą

użytkownik usunięty
Gokufan

Ja myślę że ; Jeśli poparcie dla tego filmu będzie będzie bardzo duże np 1000000 to jest duża , szansa że bedzie w kinach .

ocenił(a) film na 8
Gokufan

Nie ma co liczyć, w ogóle azjatyckie kino u nas w polsce leży, ja pokładałem nadzieję na filmy z serii Ip Man w polskich kinach ale jak widać też nie mogą się przebić na srebrny ekran w PL. Nie mam pojęcia dlaczego, czy to tylko ze względu na spodziewaną niską frekwencję?

ocenił(a) film na 10
elaskawski

Ostatecznie nie tylko w Polsce. Dużą rolę powinny odgrywać kina studyjne, ale te puszczają raptem kilka japońskich filmów rocznie, nieraz tylko lokalnie. Chyba brak nam ludzi, którzy pociągnęli by ten temat.