PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=661371}
7,0 11 tys. ocen
7,0 10 1 10706
6,7 6 krytyków
Dragon Ball Z: Kami to Kami
powrót do forum filmu Dragon Ball Z: Kami to Kami

j.w obejrzałem 3 seriale ale z kinówek nic i chciałbym się was zapytać jak to wygląda chronologicznie

który film powinienem obejrzeć pierwszy a który ostatni i gdzie je lokować między serialami?

dzięki

peeszet

Oficjalnej listy co w jakiej kolejności należy oglądać, chyba nie da się znaleźć. W sieci można natrafić na fanowskie rozpiski. Jedną znalazłem na forum Kanzenshuu: http://www.kanzenshuu.com/forum/viewtopic.php?f=8&t=22315#p609693
Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 7
peeszet

Możesz na początek obejrzeć anime które leciało na RTL7 w kolejności:
DragonBall
DB Z
DB GT (ewentualnie, ale to syf i raczej nie zalicza się do serii ;P )

A potem sobie uzupełniaj kinówkami :) Jak chodzi o filmy kinowe to nie do końca da się je wszystkie obsadzić pomiędzy wydarzeniami z mangi/anime. "Najstrasze" wydarzenia przedstawia "Bardrock father of Goku" oraz nowy odcinek z zeszłego roku dotyczący planety Plant/Vegeta. Potem jak dobrze pamiętam będą te z Dr, Lordem Slugiem, Później Coller i powrót Collera, na końcu wszystkie z Brollym ;) Gdzieś po powrocie collera powinien być jeszcze film o C14 i C15 oraz ten dotyczący świata Future (dzieje Future Gihana i Trunksa) ;) Przy końcu kinówek są te z PL dubbingiem czyli pięści smoka i ten którego akcja rozgrywa się w piekle (Gogeta walczy z Jamebą)

ocenił(a) film na 10
peeszet

Nie będzie to odpowiedź na pytanie, ale uważam, że najlepiej oglądać wg daty produkcji, a nie wg jakiejś wydumanej chronologii (której co drugi fan poda inną wersję).

ocenił(a) film na 7
Shounen

też myślałem nad tą opcją i wydaje się być najbardziej słuszna