Dragonball: Ewolucja

Dragonball Evolution
2009
3,2 32 tys. ocen
3,2 10 1 32428
2,1 12 krytyków
Dragonball: Ewolucja
powrót do forum filmu Dragonball: Ewolucja

Nudno coś się zrobiło tutaj, pomyślałem, ze może chcielibyscie podzielić się swoimi przeżyciami związanymi z anime, co was rozbrajało, co najbardziej denerwowało, co przyciągało, co śmmieszyło itd.

Ja zaczynam:

Mnie rozbrajały sceny z DBZ, z gohanem i tym tygrysem, czy lwem, naprzykład to jak zabrał mu wtedy czapke a ten go gonił przez cały las, te wszystkie miny tego lwa były genialne, to samo, jak gohan spotkał go kiedy musiał pół roku przeżyć sam.

W db i po części w dbz uwielbiałem sceny z lunch chyab tak się nazywała, kiedy ogladałem Db jeszczejak byłem mały, to tlyko czekałem, keidy znowu wyjmie ten swój karabin, i zacznie na wszystkich się wydzierać.

Śmieszyło mnie też zawsze, to jak podczas walki oolong wkółko obrywał po łbie.

moje ulubione sceny są z piccolo, nie tlyko podczas walki, ale to jego zajebiście niskie poczucie humoru jest powalające, z walk to uwielbiam scene, kiedy łapie tego zielonego stworka, za ręke, wyrzuca go i rozwala go z gęby.

ocenił(a) film na 6
michal9o90

Hmmm niech pomyślę..
Najbardziej mnie śmieszyły akcje Roshiego z Bulmą xD Tzn, to prędzej w mandze, albo w nieocenzurowanej wersjii, bo tak to niewiele ich było...
Zapadła mi w pamięć jeszcze jedna taka rzecz.. Goten, ćwicząc z Gohanem przemienił się w Super Sayianina, a nawet latać nie umiał xD To była niezła scena ^__^ W sumie takich śmiesznych rzeczy można by było wymieniać i wymieniać..
Wzruszało mnie jeszcze pare rzeczy, np w sadze z Piccolo, była ta klimatyczna muzyczka nie pamiętam jak dokładnie to leciało i Roshi leciał helikopterem i wspominał tych co już nie żyją, Kuririna, itd..
W naszej wersji denerwowałe mnie te cięcia.. no masakra xD xD Nielubiłem też sagi z tą Armią czerwonej wstęgi.. Nigdy mi się tego ogladac nie chciało, no i tera to nie wiem co jeszcze, ale pare rzeczy mnie denerwowało..
Ogólnie nie wiem co mnie do tego ciągnęło...

ocenił(a) film na 6
identyfikator1992

Ja pamiętam jak goku chciał wcisnąć zdjęcie top modelki claudi seniorowi bogów, po czym vegeta się zorientował że chodzi o bulme i się oburzył:P...

ocenił(a) film na 3
gohan263

a tak pamiętam to, to było zawaliste, wogóle sceny z goku i vegetą rozbrajajął, mam na myśli te śmieszne sceny, jak Vegeta się denerwuja uburza itp, nie pamiętam teraz żadnej jakoś, ale jak sobie przypomne to powiem.

Z kinówki tej nowej to ta scena na końcu kiedy sie kłócą, strasznie mi sie podoba xD

ocenił(a) film na 3
identyfikator1992

hehe mnei też specjalnie nie ciągneło do te armii czerwonej wstęgi, to nudne dosyc było.

śmieszne sceny to były z chi-chi, jak się denerwowała itd. naprzykład to jak leciała na wyspę genialnego żółwia a wtedy goku zginął z raditzem, hehe i te miny wszystkich jak ja zobaczyli genialna scena.

ocenił(a) film na 3
michal9o90

Mnie bardzo rozśmiesył ten dziadek co miał dać Gohanowi ogramną siłę.Często zasypiał i Gohan musiał go budzić. To było w zaświatach.

ocenił(a) film na 2
michal9o90

Mnie denerwowała saga z czerwoną wstęgą.Nigdy tego nie lubiłem.Pamietam jak mnie Chi Chi denerwowała np. jak Goku leżał poturbowany po walce z Vegetą.W ogóle się nim nie przejęła tylko do swojego Gohana leciała ;/
Wiadomo podobał mi się zbereźnik Roshi ;] .Bardzo lubiłem trening Krilana i Goku u Genialnego Żółwia.Do tej pory zapadł mi moment jak Piccolo zasłonił swoim ciałem Gohana podczas walki z Nappą.Wzruszające :)

ocenił(a) film na 6
zaleski17

Albo jak Kuririn się zakochał w #18, co później znalazł ją cell :/ Oj a głupi Kuririn z miłości jej nie wyłączył narażając wszystkich na niebezpieczeństwo... Wogóle saga cella mi się podobała, ale to głównie z tymi cyborgami ^__^

ocenił(a) film na 6
identyfikator1992

Chociaz to teoretycznie też czerwona wstęga.. No, ale lepsza niż ta pierwsza jeszcze w DB xD

ocenił(a) film na 6
identyfikator1992

Właśnie oglądałem pewien odcinek z sagi buu i radze go obejrzeć jest tam scena która rozwala przebiegało to mniej więcej tak:
(senior bogów = sb)
(goku = g)
(neptun = n)
(narrator = nr)
sb - musisz sie udać na ziemie.
g - ale jak?
sb - oddam ci swoje życie:/
n - nie zgadzam sie, to wszystko moja wina miałem nie dopuścić do obudzenia buu oddam moje życie
sb - jesteś jeszcze młody nie masz doświadczenia ja już swoje przeżyłem zostało mi najwyżej 100 lat
nr - po krótkiej wymianie zdań senior bogów oddaje swoje życie goku, po czym upada, wszyscy nie mogą uwierzyć w to co się stało.
g - pokonam go, niezawiode cie...
nr - zastała długa cisza nad martwym ciałem seniora bogów po czym......
senior bogów wstaje i mówi:
sb - rusz sie na co czekasz :P
nr - wszyscy z buzią opuszczoną do ziemi:P

Może nie oddałem charakteru tej sytuacji ale radze obejrzeć...

ocenił(a) film na 3
gohan263

co do tej sceny z seniorem to była wyjebista scena, ale przecież to było do przewidzenia, wkońcu kaito też nie umarł, żeby trzeba było szukac jego ciała xD.

Uwielbiam także scene z BDZ, jak goku przemieniając się w goku ss3 i walcząć z grubym bubu odbijał go jak piłeczke pipongową, masowa ta scena.

ocenił(a) film na 2
identyfikator1992

Z takich smutnych momentów, to gdy Yamcha, Tenshin i Chaoz ginęli podczas walki z Nappą. Fajny byl moment gdy Goku przybył w tym czasie, zobaczył swoich martwych kolegów i oddawał za nich po kolei mocne ciosy Nappie.
A oczywiście kłótnie genialnego miszcza z Bulmą były bekowe. No i tekst na początku dbz, jak Piccolo oznajmił wszystkim, że zabiera Gohana, żeby go wyćwiczyć, Kuririn pyta się go "Chyba nie chcesz go zjeśc?" A piccolo Oburzony krzyczy "A co ja kurna jestem?!?!?!" To było zajebiste :D:D

ocenił(a) film na 3
ziolo

to lepeij jest we francuskiej wersji, że btuelki mleka mu nei podgrzeje i nawet nei zawiąże mu butów, na to piccolo sie odzwya a razcej wydziera, no to będzie boso chodził xD, widzę, że jednak francsuka wersja lepsza.

ocenił(a) film na 10
michal9o90

najlepsze to bylo jak PICOLLO i GOKU zdawali na prawo jazdy, scigali sie i wogole bylo rycie xD

ocenił(a) film na 5
merowing

nie ten odcinek jak ZDAWALI NA PRAWO JAZDY jest normalnie rozbrajający a widzieliście to jak Piccolo przestraszył się Chi-Chi jak się na niego wydarła bo też niema prawka.

albo przed walą z Cellem jak ostatni dzień odpoczywali co Krilan rzucił śpiącego Goku kamieniem myśląc że nawet podczas snu jest w stanie wyczuć zagrożenie no i niestety Goku nie był taki czujny i dostał w głowę.

ocenił(a) film na 3
kefirhero

Nie pamietam ktory to odcinek w serii DB ale mnie najbardziej rozbawiło jak Genialny Żółw miezył czas Krilanowi i Songowi. Krilan zaliczył pozniej Songo gorzej pobiegł bo miał rozjebanego buta. Założył dobre buty przebiegł tak szybko ze az Genialnemu Żółwiowi brode przewiało:D

ocenił(a) film na 3
Peterson_B

hehe tylko potem krilan pobił goku, osiągjąc szczyt możliwości, bo uciekał przed wściekłą Lunch hahaha

ocenił(a) film na 2
kefirhero

jak zdawali na prawo to jest najbardziej "wyczepisty" odcinek z całej ale to całej sagi Dragona, widok "Szampana" w czapeczce i za kierownicą bezcenny xD i wogóle ta ich rywalizacja za kółkiem muhahaha zaj... odcinek

ocenił(a) film na 3
michal9o90

moje ukochane sceny z DB
- prawo jazdy - genialny odcinek, szczególnie Piccolo w czapce z daszkiem
- Goku i Vegeta razem w brzuchu Buu i świetne texty in inglisz, np. Vegeta o Goku "Great, now he 's making friends with worms"
- Piccolo oddający życie za Gohana
- Goku przenoszący się do Kaito z wybuchającym Cellem
- wściekły Vegeta po tym jak Cell zabija Trunksa
- Vegeta leżący na wodzie po walce z Trunksem
- Goku sprawdzający jakiej płci jest Bulma i akcja jak zdjął jej majtki jak spała
- następstwo: Roshi chce zobaczyć majki Bulmy, ona podnosi sukienkę i ... :D
- wiecznie głodny Goku
- Roshi jak się zmniejszył, by podglądać Bulmę w łazience
- Roshi w ogóle, old pervert
- kiedy Goku walczy z Buu, już w zaświatach (nie pamiętam dokładnie, ale tam u Neptuna) a Vegeta się temu przygląda i wypowiada słowa: ""You're better than me Kararott, you're the best"
- ostatnia scena z Zetki, kiedy Goku ma odlecieć z Uub i go trenować na pożegnanie mówi do Vegety: "I'd love to fight again with Price of all Sayains"

narazie tyle, dapisze jak sobie więcej przypomnę

ocenił(a) film na 5
Kasiek_haz

heh a w kinowce z brolim jak roshi poleciał na jego planete i sie upił a potem chcił z nim walczyc... heheh to mnie rozwaliło...

ocenił(a) film na 5
Uras

to a mam takie ulubione sceny z DB:

z DBZ:

-Goku widząc jak ginie krilan wkur...za się i zamienia się w SSJ
-Cell kontra Future Trunks USSJ widzący porażkę ojca (dobrze wygląda w długich włosach lepiej niż z grzybem)
-Piccolo ratuje Gohana od śmierci z ręki Nappy
-Furia Gohana i zniszczenie jr.Cell'ów
-Goku SSJ3 walczy z ostatnią formom Buu a Vegeta opowiada że to on jest tym legendarnym wojownikiem
-Przemiana w Vegetto i walka z Buu
-przybycie Piccola na Namek i jego walka z Frezerem
-prawko Goku i Piccola

z DB:

-trening Genialnego żółwia
-walka z Tienem
-zniszczenie Piccola
-wędrówka małego jr.Piccola
-walka z jr.Piccolem
-spotkanie wszechmogącego

ocenił(a) film na 2
kefirhero

Tego nic nie przebije z pierwszej Zetkowej kinówki ;p

http://www.youtube.com/watch?v=imKba1zslIE

ocenił(a) film na 3
HuntMocy

świetna scena :D

a skoro mowa o kinówkach: z Historii Bardocka, kiedy Bardock i mały Goku mijają się w kapsułach - przepiękna scena

ocenił(a) film na 5
Kasiek_haz

kocham ten specjalny odcinek z Bardockiem ta scena jest dobra .Ale dla mię najlepsze są dwie sceny a mianowicie .

-Przed śmiercią Toma wyjawia Barcockowi że frezer chce ich zniszczyć oraz to dlaczego zaczął od ich ekipy (bo Bardock prawie dorównywał siłom królowi Vegecie i był silniejszy od elity Frezera)potem Toma umiera Bardock się złości i ta chusteczka zalewa się krwią a potem akcja jakich mało.

-Bardock umiera i widzi jak jego syn pokonuje Frezera i wtedy Kaaaaaaaakarottttttttttttoooooooooo!!!<<to najlepsza scena

Bardock normalnie najlepszy sajan-in pod wieloma względami przypomina Goku(nie z wyglądu).Goku miał podobny charakter gdy zobaczył śmierć Krilana i wtedy normalnie jakby DUCH Bardocka go opętał

A i jeszcze jedno Goku trenował by być silniejszy-Bardock żeby stać się silniejszym

-A więc taka jest cena siły-słowa Bardocka po śmierci Tomy

ocenił(a) film na 3
kefirhero

oglądam właśnei DB a właściwie kończę, świetna scena na 3 turnieju, gdzie goku zabrał ten Shinowi, pas od spodni.

ocenił(a) film na 3
michal9o90

i powalająca scena jest z tym, jak goku się pyta co to znaczy stanąć na ślubnym kobiercu, uwielbiam ten motyw w anime, że wtedy wszyscy się przewalają nogami do góry.

ocenił(a) film na 1
michal9o90

Hehe znalazłem te jedne dla mnie z lepszych:

1.http://www.youtube.com/watch?v=XR314Glxzic

2.http://www.youtube.com/watch?v=_Hh2hY3PEEY&feature=related

3.ta 1 scena jest najlepsza ;D http://www.youtube.com/watch?v=wlnSWNfroTQ

MistrzNadMistrzami

Vegeta w różowej koszuli i żółtych spodniach jakie mu zafundowała Bulma. I to jego "Kobieto!". O, rany:-)!

Sakura114

O! Znalazłam...

http://www.youtube.com/watch?v=7FswAEXLJbs

ocenił(a) film na 1
michal9o90

Zdecydowanie turniej podczas Buu Sagi i kwalifikacje do turnieju seniorskiego z tą maszyną, każdy powdziwia Satana za jego wynik niewiele powyżej 100, po czym bohaterowie pokolei podchodzą i mają wyniki ok. 200 i kiedy padło na Vegete kazał wszystkim się odsunąć i rozwalił maszyne w drobny mak xD Mina organizatorów - bezcenna.

ocenił(a) film na 1
napster92

http://www.youtube.com/watch?v=hKJwSpIgo0I&fmt=18 - link xD

ocenił(a) film na 3
napster92

hehe pierwszy raz to był wynik 700, musieli naprawdę uważać, juz nizej niż 190 nie mogli xD, to było po prostu zajebiste.