Jako że z, jak podają, przyczyn technicznych jeden temat nie może zawierać więcej jak okrągły tysiąc odpowiedzi a nasz poprzedni temacik z newsami dobił właśnie tej liczby pomyślałem że warto by założyć nowy. Wszak do premiery filmu zostało jeszcze trochę czasu więc na pewno jeszcze nas uracza nowymi fotami, plakatami, zwiastunami itd.
Na inaugurację tematu mam dwa skany z amerykańskiej edycji SJ:
http://img104.imageshack.us/my.php?image=scan1qf8.jpg
http://img405.imageshack.us/my.php?image=scan2yx1.jpg
Ten pierwszy chyba już się kiedyś pojawił, drugi w sumie też nic nowego nie wnosi ale cóż...
Dodam jeszcze że foty ze studia w którym pracują nad filmem zostały usunięte co dowodzi że były jak najbardziej prawdziwe ;p
PS. Jako że w ostatnim temacie o nwesach było też sporo postów pobocznych, komentarzy do newsów i wszelakich dyskusji (sam nieraz takie pisałem -_-; ) proponuję aby w tym ograniczyć się jedynie do umieszczania nowinek wyszperanych w necie a wszelkie komentarze oraz inne dyskusje toczyć w innych tematach. Dzięki temu newsy będą bardziej przejrzyste i nikt nie będzie już musiał się dopytywać po 100 razy o to samo z racji że inaczej trzeba by przekopać kilkanaście stron postów ;p
Jak by Bloom miał grać TenShina to ja bym podziękował i nawet bym nie oglądał filmu.Nie lubię tego aktora.Nie jest wyrazisty.Miałem pretensje że wzięli go do Królestwa Niebieskiego.Bardziej pasował by Russel Crowe.
michal9o90
"wiem rozumiem nie o to mi chodzi, film jest na podstawie DB, a w DB MEI jest totalnie beznadziejna, rozumiem, ze w filmie przedstawili ją trochę inaczej ale bez przesady, nie nadaje się do bijatyk xD"
Ale ok skoro wam pasuje to ok, to nie ja bede w to grał
Nie, człowieku nic nie rozumiesz. Film jest na podstawie DB, w którym jest beznadziejna. Ale skumaj wreszcie, że gra jest na podstawie filmu... ludzie... jak z Tobą w domu wytrzymują.
michal9o90
"żal, mei i bijatyka z goku, omg, chyba ich posrało, goku jednym palcem, by ją stuknął i poleciałaby na drugi koniec świata."
Człowieku no comment normalnie. Już w temacie Superman Vs. Goku udowodniłeś swój niski poziom ale ten post bije tamte na głowę. Czy Ty w ogóle wiesz na czym tego typu gry polegają?
"hunt ja wiem o co ci chodzi i w pełni to rozumiem, ale mnie chodzi o to, ze po jakiego h... dali mei, to najgorsza postać jaka istnieje i nie posiada żadnych talentów ani umiejętności walki. "
Twierdzisz, że wiesz a komentujesz jakbyś nie wiedział... Dają po to bo jest w filmie, tak ciężko pojąć, tak cięzko?
gohan263 dobrze to wyjaśnił jest to alternatywna wersja DB.Ale sami powiedzcie ile zauważyliście podobieństw tego filmu do DB.To co ja widziałem:
1.Bulma i Goku spotykają się po śmierci dziadka Gohana.
2.Goku podczas przemiany w Oazaru ma czerwone oczy-a przemienia się o pełni księżyca.
3.Roshi jest pustelnikiem nosi hawajskie koszule,dom wygląda bardzo ciekawie
4.Goku biegnie za motorem bulmy z wielkim plecakiem(w anime też tak trenował tylko zamiast plecaka miał Skorupę żółwia)
5.Kulę z czterema gwiazdkami uważa za pamiątkę po dziadku
6.Goku i Gohan mieszkają w górach (tak jak w anime)
7.Statek Piccola jest prawie identyczny jak ten w anime
8.Bulma ma pistolety miała je też w pierwszej seri DB(i używała ich do walki)
9.Bulma używa kapsuł zamiast dymu zawartość się rozkłada
10.Roshi uczy Goku techniki Kame-Hame-ha
11.Shenron wygląda bardzo ciekawie niemal że identycznie tak jak w anime
12.Piccolo choć niema czułek jest bardzo podobny do tego z anime(kostium moim zdaniem jest taki ponieważ ma interpretować że jest czystym złem)
14.jest Mei(mej jest chyba połączeniem postaci Olonga + Mei )jest zła a zamiast pomagać Pilafowi pomaga Piccolowi
15.Mamy Chi-Chi która kocha się w Goku z wzajemnością
16.Goku ma stać się legendarnym wojownikiem
17.Goku dostaje swój kostium od Roshiego (na początku w anime miał niebieski a dopiero po treningu u Roshiego dostaje ten co nosił przez większość Zetki)
Film jest bardzo dobrze osadzony w realiach naszego świata co mię osobiście bardzo zainteresowało.I uważam że to będzie bardzo dobry film
W piątek w Japonii wychodzi komiks na podstawie filmu, więc możemy przygotować się na dużą dawkę spoilerów ;d
www.dragonballfilm.es
ciekawe oby ktoś wrzucił w formacie CBR to będzie można trochę poczytać na kompie
NOWE SPOJLERY OD JP! (sory, ze po angielsku wklejam. Chciałem przetłumaczyć ale z moim angielskim tak średnio a nie chciałem popełnić żadnego błedu)
- The High School scenes are so short. I can't imagine them taking up more than 10 minutes of the film. Seriously. There's the parking lot scene, the classroom scene, the locker scene, and then the party scene. That's it.
- Goku rides to school in his scooter thinger, then her and Fuller crash.
"You wrecked my bike" says Goku.
"Agundas, did you just fart?" Says Fuller.
"No, it was that kid squealing", Agundas replies.
-Agundas and Fuller think Goku is just a skinny weakling, which I thought was funny since almost all the villains in DBZ think that about Goku.
-Chi Chi can't get her lockers open. Goku focuses his ki and the all open. Chi Chi notices he used his ki.
"You know about ki?"
"Just because my name is Chi Chi doesn't mean i'm a complete idiot!"
"Of course, I mean there are worse names.. I mean. uh..."
-Goku doges all of Fuller and his buddies attacks and they end up beating each other up.
Chi Chi: "Goku!"
Goku: "It was self defense! You saw!"
Chi Chi: "I guess it was"
*they laugh*
-Piccolo kills Gohan.
Piccolo: "You are trembling. Do you fear me, human?"
Gohan: "If I am trembling it is with excitement, not fear"
-Gohan dies, Goku takes his gi and says he'll go find Master Roshi. Then Bulma shows up.
Goku: "Are you Piccolo? Did you kill my grandpa?"
Bulma: "If I were a "piccolo" I would have killed you by now. Are you the one who stole my promethium orb? Give it back"
Bulma says that it belongs to her father and that he has kept it for over 10 years. Hers has 5 stars so when she sees that Goku's has 4 she is surprised to see that there are more.
Bulma: "I always knew there were more!"
Goku: "Seven, to be exact. How did you find this one."
Bulma: "I track the energy with this device I created"
Goku: "You have a Dragon Ball locating device?"
Bulma: "Well, I always called it a Promethium Energy Extracor."
Goku: "PEE, that's gross!"
Then Goku says that she should help him find Master Roshi, and he'll help her find the Dragonballs.
Bulma: "Why do you think I need your help?
Goku: "Because it's dangerous"
Bulma: "I see"
Goku: "See this house, the people who destroyed it are also looking for the dragonballs. The killed my grandfather. WHo knows what they'll do to you. We may not even make it"
Bulma: "Spare me the sales pitch, you had me at 'dangerous'.
-Then they find Roshi, and he thinks there criminals so he attacks Goku, but Roshi recognizes Goku's technique, as he was Gohans master. Then they explain the situation and Roshi talks about the prophesy and all that stuff. Then he says they can go to this private place where he and Gohan used to train, and he would train Goku.
-They continue on their journey. They get to the place Roshi was talking about as find that it is no longer private. There is a school of fighters there (including Chi Chi).
Bulma: "I thought you said this place was private?"
Roshi: "Times have changed. They even have a snack bar!".
Goku meets Chi Chi, she tells him that this is wear all the fighters come to train for the tournament. Then she tells Goku that she has always secretly been a fighter. Then they have a sparing match.
Proszę bardzo słabo znam angielski mógłby to ktoś przetłumaczyć i napisać tutaj o tym...
" "You know about ki?"
"Of course, I mean there are worse names.. I mean. uh..." "
Piękne xD
Co do kwestii szkolnej, już dawno mówili że to tylko epizod itd. Jednak mnie osobiście wkurza Goku w szkole i nawet gdyby tych scen nie było a jedynie powiedzieliby że Goku jest uczniakiem czy tam że skończył już szkołę i tak było by to wkurzające...
podoba mi się humor zawarty w tych nowych dialogach XD
"You know about ki?"
"Of course, I mean there are worse names.. I mean. uh..."
-They continue on their journey. They get to the place Roshi was talking about as find that it is no longer private. There is a school of fighters there (including Chi Chi).
:)
Luźne tłumaczenie ale sens zachowany. Sorry, że chaotycznie ale śpieszyłem się nieco :)
"- The High School scenes are so short. I can't imagine them taking up more than 10 minutes of the film. Seriously. There's the parking lot scene, the classroom scene, the locker scene, and then the party scene. That's it."
Sceny w szkole są bardzo krótkie. Raczej nie dłuższe niż 10 minut. Scena na parkingu, w klasie, w szatni a potem scena z imprezy. To wszystko.
"- Goku rides to school in his scooter thinger, then her and Fuller crash.
"You wrecked my bike" says Goku.
"Agundas, did you just fart?" Says Fuller.
"No, it was that kid squealing", Agundas replies."
-Goku jedzie do szkoły swoją hulajnogą, nagle on i fuller mają wypadek.
"Zniszczyłeś mi rower" mówi Goku" - trochę to bez sensu ( rower? )
"Czy Ty właśnie... nie rozumiem "fart"
"Nie to ten dziciak się śmiał"
"-Agundas and Fuller think Goku is just a skinny weakling, which I thought was funny since almost all the villains in DBZ think that about Goku."
-Agundas i Fuller myślą że Goku jest słabeuszem. Co było śmieszna gdyż prawie każdy złoczyńca z DBZ tak własnie uważał o Goku.
-Chi Chi can't get her lockers open. Goku focuses his ki and the all open. Chi Chi notices he used his ki.
"You know about ki?"
"Of course, I mean there are worse names.. I mean. uh...""
Chi Chi nie może otworzyć szafki. Goku skupia swoje Ki po czym wszystkie się otwierają. Chi Chi zauważyła że Goku użył Ki.
"Wiesz o Ki"?
"To, że mam na imię Chi Chi nie znaczy że jestem kompletną idiotką"
"Fakt, w końcu jest są gorsze imiona, tzn...."
-Goku doges all of Fuller and his buddies attacks and they end up beating each other up.
Goku unika wszystkich ciosów Fullera jak i jego kumpli. Kończą bijąc siebie nawzajem.
Chi Chi: "Goku!"
Goku: "It was self defense! You saw!"
Chi Chi: "I guess it was"
*they laugh*
Chi Chi: Goku!
Goku: To było w samoobronie, widziałaś.
Chi Chi" Wydaje mi się że było"
( śmieją się )
-Piccolo kills Gohan.
Picolo zabija Gohana
Piccolo: "You are trembling. Do you fear me, human?"
Gohan: "If I am trembling it is with excitement, not fear"
Piccolo: "Drżysz? Boisz się mnie, człowieku?"
Gohan: "Jesli drżę to z podekscytowania, nie ze strachu"
-Gohan dies, Goku takes his gi and says he'll go find Master Roshi. Then Bulma shows up.
-Gohan umiera, Goku Goku zabiera swoją "gi - nie wiem co autor na myśli miał bo to żaden wyraz" i mówi, że znajdzie mistrza Roshiego a potem zjawia się bulma.
Goku: "Are you Piccolo? Did you kill my grandpa?"
Bulma: "If I were a "piccolo" I would have killed you by now. Are you the one who stole my promethium orb? Give it back"
-Goku: Czy Ty jesteś Piccolo? Ty zabiłaś mojego dziadka?
Bulma: Gdybym była piccolo, już byś nie żył. Czy to Ty jesteś tym który ukradł mój "coś tam - chyba o kulę chodzi". Oddaj go.
Bulma says that it belongs to her father and that he has kept it for over 10 years. Hers has 5 stars so when she sees that Goku's has 4 she is surprised to see that there are more.
- Bulma mówi, że to należy do jej ojca i że było przechowywane przez 10 lat. Jej ma 5 gwiazd więc kiedy zobaczyła, że ta Goku ma 4 gwiazdy była zaskoczona tym, że jest ich więcej.
Bulma: "I always knew there were more!"
Goku: "Seven, to be exact. How did you find this one."
Bulma: "I track the energy with this device I created"
Goku: "You have a Dragon Ball locating device?"
Bulma: "Well, I always called it a Promethium Energy Extracor."
Goku: "PEE, that's gross!"
-
Bulma: "Zawsze wiedziałam że jest ich więcej!"
Goku: "Dokładnie siedem. Jak ją znalazłeś."
Bulma: "Namierzyłam jej energię za pomocą tego urządzenia"
Goku: "Masz urządzenie lokalizujące smocze kule?"
Bulma: "Więc zawsze nazywałam to "lokalizatorem promet-u"."
Goku: "Fuj, to jest obrzydliwe!"
Potem Goku mówi, że powinna pomóc mu odnaleźć Roshiego, a on pomoże jej odnaleźć smocze kule.
Bulma: "Why do you think I need your help?
Goku: "Because it's dangerous"
Bulma: "I see"
Goku: "See this house, the people who destroyed it are also looking for the dragonballs. The killed my grandfather. WHo knows what they'll do to you. We may not even make it"
Bulma: "Spare me the sales pitch, you had me at 'dangerous'.
Bulma: "Czemu uważasz, że potrzebuję Twojej pomocy?
Goku: "Bo to niebezpieczne"
Bulma: "Rozumiem"
Goku: "Widzisz ten dom?Ludzie którzy go zniszczyli również szukają smoczych kul. Zabili mojego dziadka. KTo wie co zrobią Tobie. Możemy nie podołać
Bulma: "Oszczędź mi tej gadki. Jestem z tobą od fragmentu "niebezpieczne" .
-Then they find Roshi, and he thinks there criminals so he attacks Goku, but Roshi recognizes Goku's technique, as he was Gohans master. Then they explain the situation and Roshi talks about the prophesy and all that stuff. Then he says they can go to this private place where he and Gohan used to train, and he would train Goku.
Potem znaleźli Roshiego, on myśli, że to przestępcy więc atakuje Goku, po czym rozpoznaje jego technikę jakby był mistrzem Gohanem.
Wyjaśniają sytuację, Roshi opowiada o przepowiedni itd. Potem mówi, że mogą przenieść na prywatna posiadłość gdzie kiedyś trenował Gohan, tam będzie trenował Goku.
Kontynuują podróż. Dotarli do tego miejsca o którym mówił Roshi, jak się okazało nie jest już prywatna a w jej miejscu jest szkoła wojowników w tym Chi Chi.
Bulma: "Myślałam, że mówiłeś, ze to Twoja prywatna posiadłość?"
Roshi: "Czasy sie zmieniły. Mają nawet bar kanapkowy!".
Goku meets Chi Chi, she tells him that this is wear all the fighters come to train for the tournament. Then she tells Goku that she has always secretly been a fighter. Then they have a sparing match.
Goku spotyka Chi Chi, ona mówi mu że jest to miejsce do którego przychodzą wszyscy wojownicy aby przygotować się na turniej. Potem mówi Goku, że zawsze potajemnie była wojowniczka. Potem oboje stają do walki ( między sobą oczywiście )
botanix, Gi to są te ciuchy do karate itp, czyli pomarańczowe oraz niebieskie które Goku będzie nosił w filmie.
Jeśli chodzi o 'fart' to w tym kontekście chyba chodziło o pierdnięcie ale głowy nie daję ;p
Z nowinek, ponoć Toriyama kiedy zobaczył scenariusz i jak wyglądają bohaterowie nieźle się zdziwił ale potem stwierdził że może on jako twórca oraz fani powinni docenić nową wersję Dragonballa ze wszystkimi zmianami. Cóż, ta wypowiedź to będzie miód na dusze wszystkich fanatycznych obrońców filmu ;p
Niby bronię tego filmu, przynajmniej wcześniej tak robiłem, ale wypowiedź ta wypowiedź wcale nie dodaje mi otuchy, raczej bym powiedział, że ma dwie strony medalu, z jeden strony broni filmu, a z drugiej mocno sie zdziwił, więc można to przetłuamczyć, na to, że nie podoba mu się to, ale żeby nie narobić sobie jakiś problemów z wytwórnią Fox, to dlatego tak powiedział, albo, że broni filmu, bo mu się spodobała ta innowacja i fan filmu i antyfan moze sobie przetłuamczyć na swoją korzyść.
moim zdaniem trzeba poczekać do premiery i wtedy się wreście okaże jaki ten film naprawdę jest.
Nie ma się czym przejmować, lepsza taka wypowiedź niż wypowiedź dotycząca serii GT. Otóż pan T. chwalił ją jednocześnie zaznaczając, że nie ma z nią nic wspólnego ;D:D
Taki news mianowcie w tych ostatnich spoilerach zostało napisane że ktoś zniszczył goku rower oraz że goku otworzył wszystkie szafki szkolne za pomocą ki mam dośc stare zdjęcia gdzie widać te wydarzenia:
zepsuty rower : http://img179.imageshack.us/img179/5461/1a1fr7.jpg
otwarcie szafek : http://img179.imageshack.us/img179/4516/85132909gg5.jpg
Hehe, oczywiście w Amerykańskim filmie musi występować określona liczba tuningowanych fur... -_-' Brak słów... Pewnie zamiast smoka kule przywołają wielkiego Rolanda McDonalda...
Ki używana do otwierania szafek? Goku skupiający się? Znając Goku to by tę szafkę radośnie ropzier**lił razem ze ścianą. Ech... Im więcej informacji na temat filmu tym bliżej mu do Disaster Movie... Dosłownie i w przenośni...
No cóż, faktem jest że to może być zabieg marketingowy, patrzcie Toriyama to wyprodukował albo słuchajcie, Toriyama wierzy w że film będzie dobry itd. itp. Aczkolwiek ta wypowiedź pochodzi z jakiejś japońskiej strony na której zaprezentowano najnowszy zwiastun (ten niby francuski ale po angielsku z paroma nowymi scenami i japońskimi napisami) więc sam nie wiem. Co do tego zdziwienia to raczej oczywiste skoro większość postaci z własnej serii nad którą pracował tyle lat rozpoznał tylko po tym że były podpisane ;p Tak jak ten koleś na filmiku z prezentacji gry, najpierw stwierdził że Goku wygląda trochę inaczej a potem jak zobaczył Yamuchę i Roshiego to już było jedno wielkie zdziwienie. Tak jak już wielokrotnie pisałem, fabuła filmu jest odwzorowana nie najgorzej, dużo motywów jest wyciągniętych wprost z mangi jednak bohaterowie i świat przeszli sporą metamorfozę przez co Dragonball nie wygląda jak Dragonball. Nie pomoże tutaj fakt że film będzie ciekawy, zabawny i efektowny, to po prostu zupełnie co innego.
No nie przesadzaj jeśi bym nie wiedział że powstaje taki film i bym zobaczył zdjęcia goku, piccolo, shen-ron i oozaru to bym od razu skojarzył z dragon ball natomiast ciężej by było z roshi i yamchą, z bulmą też by nie było źle bo w końcu ten kosmyk błękitny też się kojarzy...
Huntmocy ma trochę racji, ty gohan także, ale co do piccolo nie zgadzam się, jestem pewien, ze gdybyś zobaczył tylko i wyłącznie jego to byś nie wiedział kto to, ja bym pomyślał, że to jakiś kolejny film z potworami.
fabuła owszem jest odwzorowana nieźle, chociaż fakt chodzenia goku do szkoły nawet jako epizod wkurza mnie niemiłosiernie, tak juz postacie są bardzo zmienione, jedynie goku i bulma są najlepiej odwzorowane, no jeszcze chi-chi też nie taka zła, ale gdybym nie wiedział, ze to dragonball to też bym nie skojarzył ją z chi-chi.
Dziwne bo ja od razu skojarzyłem filmowego Piccolo z tym z DB.Przecież na Hulka to on nie wygląda ;] Co prawda Roshiego,Yamshy i wielu innych postaci nigdy bym nie poznał gdyby nie napisy w trailerze :D Właśnie Piccolo najbardziej przypomina postać z anime.No i może Goku ale reszta nie jest podobna.Trzeba liczyć na to że ich charaktery nie zostały zmienione.
heh, nie wiem, może ty jakoś inaczej sobie wyobrażałeś piccolo w realu, ale dla mnie, gdybym zoabczył gdzieś w necie tylko jego obrazek to nie wiedziałbym kto to, niedość, ze ledwo co jest zielony, po drugie ma totalnie inne ubranie, nosi miecz i jeszcze czułki mu nie wystają z przodu tylko ma schowane, nie sorry ale ja bym wogóle go nie szczaił z DB.
http://www.youtube.com/watch?v=RB872CA0Gdw
w filmie chyba będzie motyw z próbą zamkniecia piccolo w pudełku, przynajmniej tak wynika z gry na podstawie filmu.
no wiem, ale nie wiadomo, czy to pojemnik na to właśnie xD, chociaż najprawdopodobniej tak.
PS: http://www.youtube.com/watch?v=h16fdLYsYWI francuska wersja trailera z francuskim dubbingiem,
szczerze spodziewałem się tym razem już, głosów podobnych do tych z wersji fr anime a tu takie rozczarowanie, no ale nie jest tak źle.
Przecież ten zwiastun z francuskim dubbingiem był już wieki temu oO A głosów tych samych nie dali bo postacie w filmie wyglądają inaczej i głosy mogłyby nie pasować. Do japońskiego dubbingu też nie zatrudniono aktorów znanych z DB tylko zupełnie innych.
sry ale nie wiedziałem, że ten trailer z fr dub był tak dawno, ale po prostu zdziwiło mnie to, jak głosy mogłyby nie pasować, skoro to dub, no weś nie przesadzaj moż dubingowac jak się chce w granicach zdrowego rozsądku czyli jak chi-chi jest młoda to nie dawać gołosu starej baby, ale mogli użyć głosów podobnych do anime, ale nie całkiem takich samych.
jakoś do harego pottera mogli uzyć niepodobnych głosów do wersji ang, i tak jest z wieloma filmami, więc ten argument do mnie nie przemawia.
dubbingi są beznadziejne... może w niektórych są ok (patrz: epoka lodowcowa, shrek) ale jak to maja byc głosy dopasowane tak jak w Harrym 1 i2 to ja dziękuję... oni albo nie mają sluchu i nie wiedzą że nie pasuje albo robią to widzom na złośc... w tym DB wolałbym lektor jakiś dobry :D pozdrawiam
Lektor w kinie? -_-;
Wracając do newsów, nowa fotka z jak zwykle uroczą Bulmą:
http://img10.imageshack.us/my.php?image=dragonballevolution02of9.jpg
Oraz porcja nowych fotek z gry:
http://bulmanl2.bu.funpic.de/?img=Live%20Action/Games/PSP/&s=45
Czy mi się zdaje czy Piccolo wygląda jakby mu piersi wyrosły oO
chellodynio i tu właśnie się nie zgodzę, uwielbiam dub polski z harrego pottera i nikt nie przekona mnie, że jest beznadziejny, dla mnie jest wspaniały i to jest dla mnie argument że dub w DB:Evolution może byc dubing podobny do anime.
Dubbing w Harrym dobry? Nie wiem, ale jak dla mnie to te głosy były zbyt piskliwe, źle dobrane(no może Dumbledore jeszcze pasował) i często słychać było skoki głośności.
Jeśli w DB:E będzie dubbing to tylko się modlić, że w moim kinie dadzą wersję z napisami ;d
Już powiedziałem, nie musicie odpowiadać na mój post bo nci ani nikt mnie nie przekona, dla mnie jest genialny dub poslki, angielski mi się całkowicie nie podoba w harry potterze.
Nie raczej dub polskiego nei bedzie w DB, naszczęście, ale ja mówię o francuskim dub.
Co Toriyama myśli o DragonBall: Ewolucja:
"Jako oryginalny twórca po zobaczeniu scenopisu i projektów postaci pomyślałem "Że co?", ale reżyser, wszyscy aktorzy, ekipa i inni są 'ultra' profesjonalnymi ludźmi. Może odpowiednią drogą dla mnie i dla fanów będzie przyjecie Nowego Dragonballa jako historii z alternatywnego wymiaru. Może film stanie się wspaniałym dziełem o sile! Hej, nie mogę się doczekać!!"
tekst ze strony Aigato: http://www.magazyn-arigato.com.pl/index.php?p=tekst&id=a499175f37667f&c=ag483c09 79efb1e
nowe zdjęcie piccola http://dbthemovie.com/wp-content/uploads/2009/02/piccolo.jpg
kaneda1_2 tą wypowiedź przedstawił nam juz HuntMocy, moze najpierw poczytaj posty a nie bez sensu piszesz.
michal9o90 tu masz profesionalnie przetłumaczony tekst a nie sklejke kilku słów:P
no i? to samo wynika z tego tekstu co powiedział nam HuntMocy, dalej nie widzę sensu pisania o tym znowu. To co chcieliśmy dowiedzieliśmy się juz od Hunta.
No na tym zdjeciu co nam dałeś to całkiem, całkiem niezłe, tutaj chyba najbardziej przypomina piccolo, bo wcześniejsze screeny były niezbyt dobre, ale może nie będzie tak źle.
A teledysk widziałem juz dawno zgadzam się extra.
Fajny teledysk ;]Po premierze w Japonii będziemy widzieli zapewne więcej zdjęć z postaciami itp.
Mam pytanko.Skąd można ściągnąć w dobrej jakości DBZ oczywiście bez cenzury z japońskim dubbingiem no i napisami polskimi ?:D Wogóle są napisy polskie do DBZ ?;]
heh wiesz co, takiej wersji to możesz se szukać latami xD, moze za 20 lat się pojawi xD, nie ma po prostu dobrych napisów do DBZ, bo nikt za to porządnie się nie zabrał, tzn. oczywiście znajdziesz na animesub.info napisy do DBZ, ale powiedziabym, że są gorzej niż kiepskie.
Co do ocinków to po prostu na rapidshare albo megaupload, wpisz w google dany odcinke+rapidshare, albo wejdź tutaj i wyszkuja sobie http://4megaupload.com/index.php , nie wiem czy są japońskie, ale skoro są i angielskie i francuskie bez cenzury, to japońskie też powinny być.
No głównie chodzi mi o wersje UNCUT bo zawsze tą pociętą wersje z rtl7 oglądałem ;]Poszukam ale wersji z angielskim dub na pewno nie ściągnę bo to masakra jest.Badziewne głosy itp.
http://kreskowki.fani.pl/
na tej stronie znajdziesz japońską wersję z polskimi napisami. NA razie odcinków dbz jest 36, ale może potem dodadzą. Jakość dobra, ale nie zawsze odcinki się odpalają tzn. zależy - raz śmigają , a raz dłuugo się ładują.
aha jak będziesz szukał na megaupload to wpisuj w ten sposób nazwy odcinków DBZ - 001, wtedy najwięcej znajduje,
aha próbowałem znaleźć jakąś wersje japońską, narazie nie udało się, wiem, że są francuskie bez cenzury, tzn obraz japoński, i wstawiony dźwięk francuski, myślę, że gdzieś są też japońskie,
a jak nie będzie to najlepiej szukaj linków na rapidshare, ja keidyś znalazłem gościu podał chyba 50 odcinków japońskich ale, że wersji japońskiej nie ściągam póki co, to nawet sobie nie zapisałem, ale powinieneś w google znaleźć.
ja za to, bardzo potrzebuję kinówek, w dobrej jakości i nei wiem skąd ściągnąć, ale chodzi mi o japońskie, z angielskimi to mi wynocha xD.
mam juz jedną w zejbebistej jakości deaz zone, i mam w niej dwie ścieżki dźwiękowe ale ni cholery nie mogę załadowac napisów (w gom player), bo kinówka ma jakiś dziwny format i ani w vplayerze, ani w subedit player nie chce się odtwarzać.
Jak ktoś ma namiar na kinówki DBZ w conajmniej dobrej jakości i odtwarzające się w subedit player to pls napiście.