Dragonball: Ewolucja

Dragonball Evolution
2009
3,2 32 tys. ocen
3,2 10 1 32428
2,1 12 krytyków
Dragonball: Ewolucja
powrót do forum filmu Dragonball: Ewolucja

Profanacja....

ocenił(a) film na 1

Az musiałem się zarejestrować, żeby wypowiedzieć się na temat tego "filmu"...Normalnie sumienie nie pozwoliłoby mi spokojnie zasnąć...
Ogólna ocena produkcji - (patrz temat)... Lepszym słowem chyba nie można tego ując. Może trochę będę cytował obecnych tu kolegów, ale faktycznie zastanawia mnie kilka dziwnych schematów które widziałem w tym "filmie":
1. Bulma - przegięcie..
2. Co z tymi pistoletami???
3. ?? Albo czegoś tu nie czaje albo Goku zmienia się w małpiszona podczas zaćmienia słońca??? WTF??
4. Chyba znów czegoś nie zrozumiałem albo w tym "filmie" dowiadujemy się, że NAMECZANIE TO AGRESYWNA I DESTRUKCYJNA RASA, która nic nie robi, tylko czeka na okazję unicestwienia ziemi...?

Do tego należy doliczyć parę mniejszych wpadek
(np. nie widziałem jeszcze w serii Animowanej żeby podczas Kamehamehy Goku poruszał się w locie do przodu... jak już to raczej do tyło pod wpływem fali uderzeniowej...)

Oczywiście możecie się nie zgadzać z moją opinią. Zdaje sobie również sprawę z tego, że ta produkcja kierowana jest raczej na dzieci wspomnianego CN, którym nie przeszkadzają te wszystkie "udziwnienia". Niestety dla mnie, zagorzałego fana DB, który praktycznie wychował się na tej serii, jest po prostu ogólnoświatowe ośmieszenie dzieła Toriyamy.
Ciekawi mnie czy chociaż jedna osoba odpowiedzialna za ten projekt przeczytała jakiś tom mangi, czy może tylko sprawdziła fabułę DB w "WIKIPEDII"
Jest takie powiedzenie - "Jak się na czymś nie znasz to tego nie rób"!

Fani DB łączmy się w bólu :(

P A R O D I A

ocenił(a) film na 4
pjmax

A już myślałem, że jakiś mądry post a tu kolejny debil.
1. Dlaczego bulma to przegięcie? Wygląda bardzo fajnie. Przegięciem były by niebieskie włosy.
2. Ile można to wałkować w pierwszym odcinku DB Bulma strzela z pistoletu do Goku
3. Zmienia się w Oozaru
4. Kiedy się tego dowiadujemy?

Co do tej kamehameha to twórcy chcieli dobrze. Chcieli ukazać kamehame jako to najsilniejsze uderzenie które Goku wykonuje na końcu i ostatecznie pokonuje zło i jednocześnie nawiązać do oryginału gdzie Goku leci w stronę Piccolo i przebija go na wylot. No wyszło jak wyszło, też z tego nie jestem zadowolony ale da się przeżyć.

pjmax

1 - a wolałbys taka Bulme? : http://i40.tinypic.com/oab48z.jpg
2 - A co w nich złego? Bulma miała broń w pierwszym DB.
3 - No zamienia sie w Oozaru.
4 - co do tego punktu nie wiem, bo filmu jeszcze nie widziałem ;p

"Niestety dla mnie, zagorzałego fana DB, który praktycznie wychował się na tej serii, jest po prostu ogólnoświatowe ośmieszenie dzieła Toriyamy."
Ja też jestem zagorzałym fanem DB i jakoś te zmiany w filmie mi nie przeszkadzają ;p Cieszę sie, że zobacze odnowionego DB a nie kalke anime. Wydaje mi się, że ta cała wściekłość fanów DB wzieła się z tego, iż spodziewali się od razu DBZ z ostrym modrobiciem, hetrolitrami krwi i kategorią wiekową R. DB: Ewolucja to wstęp do tego wszystkiego. Taki prolog ;p W dodatku sequel powstanie prawie napewno, zwazywszy uwagę, że w azji film zarobił 25 mln$ a kosztował 50 mln ;p no i jest jeszcze scena po napisach końcowych. Wtedy dostaniecie waszego kochanego Vegete, ale dam sie ręke uciąć, że znowu będziecie marudzić bo zapewne nie bedzie miał identycznych włosów jak w anime ;)

ocenił(a) film na 1
Niewidzialny

HEHEHE..odrazu jakie epitety :P
Tak jak napisałem wcześniej nie musicie się zgadzać z moją opinią.
Polska puki co to jeszcze wolny kraj i mam prawo do własnej wypowiedzi:P
Wracając do tematu..
Jeśli chodzi o Bulme to jej wygląd mnie tak nie zraża jak zachowanie wojowniczej Xeny albo Lary Croft. Choć szczerze mówiąc, mimo że niebieski to kolor rozpoznawczy Bulmy, zrobiłbym ją jako blondynkę.. (Załóżmy taką sytuację że będzie kontynuacja i co wtedy :P ? Trunksowi też zrobią pasemka? :P No chyba że wcale się nie pojawi.) Co do posiadania broni, mieć a używać jej jak Trinity to też inna sprawa. "Oozaru" - dla wiadomości kolegów nie jestem debilem i wiem że "wszyscy Sayianie zamieniają się w "Oozaru", ale nie pod wpływem zaćmienia ale pełni księżyca. Oczywiście niektórzy z nich potrafili sobie takie światło wytworzyć (np. Turles albo ekipa Bardocka). Co do pkt 4 nie będę jeszcze raz oglądać filmu żeby szukać minuty w której można tak wywnioskować. Może faktycznie coś mi się pomyliło, jestem w stanie pogodzić się z błędem, ale puki co będę żył w złudzeniu że mam rację :P

"Ewolucja to wstęp do tego wszystkiego. Taki prolog.." - Wiem, rozumiem, ale liczyłem na to że zobaczę małego Goku, biegającego i skaczącego jak taki jackie chun z ADHD :P A oni mi od razu zaserwowali młodziana :P (już nie czepiam się tej niespójności) Liczyłem też na trochę więcej walki. Jak już pojawił się Yamucha to też mógł coś pokazać, chociaż swoją markową technikę (Rogafūfūken), a on z gnatem biega:P
Na Vegete nie czekam bo go średnio lubię :P
pozdro

ocenił(a) film na 4
Niewidzialny

Po napisach końcowych jest Vegeta?:P Ja słyszałem że okazuje się że Piccolo przeżył.

ocenił(a) film na 6
guccik

Mnie natomiast drażni że kamehameha jest niebieskie a nie żółte;PPPP

ocenił(a) film na 1
jacva

Hehe w DB na początku każdy energy blast był błękitny ;)

ocenił(a) film na 6
pjmax

kk fakt pamieć szankuje;;pppp
za krótki <br/>
za krótki <br/>

ocenił(a) film na 6
pjmax

nie ma Vegety po napisach końcowych (wymysł Niewidzialnego) ani odradzającego Piccola (wymysł Gohana234). Nie opowiadajcie takich bzdur więcej ;)

ocenił(a) film na 1
pjmax

"1. Bulma - przegięcie.." - powinienes sie cieszyc ze nie zrobili z Bulmy faceta :D

"2. Co z tymi pistoletami???" - nie wiem a co ma byc? ;]

"3. ?? Albo czegoś tu nie czaje albo Goku zmienia się w małpiszona podczas zaćmienia słońca??? WTF??" - Jedna z wielu zmian ktore maja duzy wplyw na film.Oczywiscie negatywny wplyw.

"4. Chyba znów czegoś nie zrozumiałem albo w tym "filmie" dowiadujemy się, że NAMECZANIE TO AGRESYWNA I DESTRUKCYJNA RASA, która nic nie robi, tylko czeka na okazję unicestwienia ziemi...?" - W DB:E wsio jest mozliwe.Ciesz sie ze nie zrobili z nameczan wilkolakow czy wampirow ;]

"Do tego należy doliczyć parę mniejszych wpadek
(np. nie widziałem jeszcze w serii Animowanej żeby podczas Kamehamehy Goku poruszał się w locie do przodu... jak już to raczej do tyło pod wpływem fali uderzeniowej...)" - klocil bym sie czy jest tych wpadek tylko pare i czy sa mniejsze od tych co wymieniles :D

"Ciekawi mnie czy chociaż jedna osoba odpowiedzialna za ten projekt przeczytała jakiś tom mangi, czy może tylko sprawdziła fabułę DB w "WIKIPEDII" - chodza takie sluchy cze czytali/ogladali xD

"Fani DB łączmy się w bólu :(" - Mnie nic nie boli :D

ocenił(a) film na 1
UBEKakaPOLICJA

"Jeśli chodzi o Bulme to jej wygląd mnie tak nie zraża jak zachowanie wojowniczej Xeny albo Lary Croft. Choć szczerze mówiąc, mimo że niebieski to kolor rozpoznawczy Bulmy, zrobiłbym ją jako blondynkę.. (Załóżmy taką sytuację że będzie kontynuacja i co wtedy :P ? Trunksowi też zrobią pasemka? :P No chyba że wcale się nie pojawi.)"

Podobno trylogia ma sie skonczyc na Frezerze albo nawet wczesniej tj. na DB:E :D