Dragonball: Ewolucja

Dragonball Evolution
2009
3,2 32 tys. ocen
3,2 10 1 32428
2,1 12 krytyków
Dragonball: Ewolucja
powrót do forum filmu Dragonball: Ewolucja

Pytanie

ocenił(a) film na 2

Gohan wyjaśnij mi gdzie jest krilan najlepszy przyjaciel Goku ??? =)
muhahahaha

Victor_Delacroix

Chyba tam gdzie Vegeta.

ocenił(a) film na 2
speiderman

tzn na 2 półce w szafie? =)

ocenił(a) film na 6
Victor_Delacroix

Od dawna wiadomo że Krilan i możliwe że nawet Tenszin bedą mieli swoje cameo w tym filmie, ale musisz ich dostrzec szkole sztuk walki gdzie roshi będzie trnować goku, poza tym zobacz najnowsze video gdzie widać walkę goku z roshi, jest świetna, dobra szybkość...

ocenił(a) film na 2
gohan263

skoro tak zachwalasz to obejrzę czemu nie! wkońcu tyś jest guru w tych sprawach xD

gohan263

hmmm co do gohana23? (cos tam) skoro zes sie nazwal gohan to piego ch***a wlepiles fotke goku?

ocenił(a) film na 2
fllip

=)

Victor_Delacroix

Heh na razie zadowolcie się Yamchą, moze bedzie fajne starcie z Goku. Hmm a Tenshin wystąpi w następnej części na turnieju i skopie wszystkim dupska ,tz tak by mi pasowało ;p

ocenił(a) film na 5
Victor_Delacroix

dobra ja mam takie podejrzenie:
Krillan był w anime mnichem.a w filmie Roshi ma trenować Goku u mnichów więc tam może pojawić się Krillan (Tien też chyba był czymś w rodzaju mnicha o ile pamiętam dobrze-to może się też pojawi).ale najprawdopodobniej w dwójce będzie miał większą rolę.

a Ktoś kiedyś pisał na forum że czemu niema Krillana a zamiast niego jest Yamsha.W anime pieszymi kumplami Goku byli:

Bulma
Yamsha
olong
i kot Yamshy(nie pamiętam jego imienia)

Krillan pojawił się pojawił się dopiero gdy Goku przybył na wyspę Roshiego.

To nie jest wyzwanie streścić historie 70-paru odcinków pierwszej seri DB.W prawie dwugodzinnym filmie.

ocenił(a) film na 5
kefirhero

sorki w ostatnim zdaniu czytajcie tak .

To jest wyzwanie streścić historie 70-paru odcinków pierwszej seri DB.W prawie dwugodzinnym filmie.

kefirhero

Historię? Jaką historię? Fabuła tego filmu to całkowity wymysł reżysera, a jedyną rzeczą, która łączy ten film z mangą są... imiona postaci i tytułowe smocze kule.

ocenił(a) film na 3
Victor_Delacroix

po co krillan?
Trzymajac sie watku mieliby kolejna postac do opisania. Historia bylaby zbyt zawila dla nie znajacych anime lub mangi

ocenił(a) film na 2
poprawa11

taaaak!!! dla niezwykle inteligentnych hamerykańskich nastolatków xD

Victor_Delacroix

sprawa wyglada tak, ze od smierci Krillana zaczela sie cala zabawa z Piccolem wiec nie uwzglednienie go w scenariuszu jest po prostu smieszne, ale coz. Wedlug mnie luki w scenariuszu mozna nadrobic tym co dragon ball prezentowal najlepiej, czyli walka oraz pojedynki.

peldren

A jaka jest różnica miedzy walka a pojedynkami??

ocenił(a) film na 7
Wartosc_Bezwzgledna

Pojedynek jest walką, walka nie musi być pojedynkiem.

ocenił(a) film na 2
Doktor_Wong

muhahahahahahaaha xD rządzisz jeszcze lepszych bzdur to nie czytałem :D

Victor_Delacroix

Pojedynek – krwawy, choć zarazem uznawany za honorowy, sposób rozwiązywania konfliktów między dwoma rywalami.

Walka - to główna kategoria działań taktycznych, rozumiana jako skupione w czasie i przestrzeni starcie dwóch przeciwstawnych stron w skali taktycznej.

Podstawowymi rodzajami walki są: obrona, natarcie oraz działania opóźniające.

ocenił(a) film na 2
SagaTM

bzdura; poczytaj historię starożytnej Japonii xD jak walczono w wojnach otóż gdy dwie armie nacierały na siebie to każdy samuraj wykrzykiwał swoje imię i oraz nazwę klanu i dobierał sobie rywala taka masówka każdy na każdego xD ot i mieliśmy walkę/pojedynki dwóch armii :D

Victor_Delacroix

A co ma historia starożytnej Japonii do tych dwóch pojęć ? :|

ocenił(a) film na 2
SagaTM

a co mają te 2 pojęcia do prawdziwych walk w histroycznej Japonii ? xD

Victor_Delacroix

A to łączysz walki historyczne z Japonii z DB? No to gratuluje :D

ocenił(a) film na 2
SagaTM

hmm... łaczy :) Goku wykrzykuje imię potencjalnego oponenta i potem z nim walczy xD

Victor_Delacroix

na upartego można i znaleźć podobieństwa między konikiem polnym a koniem.

ocenił(a) film na 2
SagaTM

a jak odróżnić gąske od gęsiora ? XD

ocenił(a) film na 10
Victor_Delacroix

Widział ktos aktora bez nosa na miejsce K??

ocenił(a) film na 7
skms89

Jak dla mnie mógłby mieć nos, to chyba nie taki istotny aspekt. Skoro Piccolo nie ma czułek, Krilan mógłby mieć nos.

Doktor_Wong

Ten Pan też (prawie) nie ma nosa i jakoś nie było problemów z wykonaniem:
http://backseatcuddler.com/wp-content/uploads/2008/09/pic-voldemort1-1.jpg

ocenił(a) film na 2
speiderman

przy dzisiejszej technice to nawet małymi nakładami można by zrobić wszystko! dlatego strasznie śmieszą mnie te laickie stwierdzenia nie ma czułków bo reżyser miał inna wizję xD mógł się lepiej wyposażyć w platformę polsatu wtedy moze Szampan miał by czułki :)

ocenił(a) film na 10
Victor_Delacroix

Prawda jest taka ze prawdziwego fana wszystko zadowoli. Nie podoba ci sie to nie ogladaj prosta sprawa

ocenił(a) film na 2
skms89

bardziej zawiła niz może sobie wyobrazić ;) a prawdziwego fana zwykła chała nigdy nie zadowoli!!!