Skoro każdy przeciwnik zakłada sobie oddzielny temat aby zbluzgać film, to mój temat nie powinien dziwić.
Ponieważ pełno bluzgów jest na film to polecam wysłanie emaili do Foxa co byście pozmieniali w filmie i jak powinien on wyglądać w przyszłości, przedstawcie ile muszą poświęcić kasy na efekty by było tak jak chcecie i ile film dzięki temu zarobi. Może kogoś z was zatrudnią w wytwórni i wreszcie zobaczymy Dragon Balla takiego o jakim każdy marzy. Co do tego, że film nie spełni oczekiwań wiedziałem już po zobaczeniu pierwszego trailera, więc nie łudziłem się ,że będzie to świetne kino.
Co do Foxa to oni niestety wiedzą jak zepsuć adaptacje gry czy w tym wypadku anime.
Skoro tak bluzgacie Foxa to odpowiedzcie mi czemu inne studio nie wykupiło praw do ekranizacji anime? przecież prawa do tego filmu mogło nabyć każde studio, hmmm czyżby nie chcieli zarobić tych grubych milionów które każdy fan widzi, gdyby film wyglądał tak jak oni chcą. Światem i wytwórniami rządzi pieniądz, nikt nie chciał umaczać grubych milinów w czymś co może kosztować wiele a zarobić mało. Do ekranizacji DB była by potrzebna naprawdę duża kasa, film takiej nie dostał więc nie dziwcie się, że tak wygląda, że walki są krótkie, że film jest za krótki, przy nie których efektach w trailerach widać, że są niedopracowane, czemu?
Film miał określony budżet i z tej kasy którą dostali mieli zrobić film który wygląda tak jak wygląda,może i by dało się zrobić to lepiej, ale na pewno jakiś ogromnych zmian w filmie byście nie zauważyli.
Niech każdy swoje wypociny z forum zbierze i napisze do Foxa, że jak zrobią film bardziej podobny do tego z anime to pójdą do kina, może wytwórnia was posłucha i wreszcie zrobią film na miarę Oskara, albo przynajmniej na miarę waszych oczekiwań.
Jak dla mnie na ekranizacje Dragon Balla jest jeszcze za wcześnie, może za 10 lat zobaczymy taki film o jakim każdy marzy.
To jest forum wiec chyba mozna sie wypowiadac co nie ?Kto bedzie chcial to napisze maila do FOXa z pretensjami i jestem tego pewny ze takich maili dostali juz od za*ebania.Budzet nie byl znowu taki maly nie przesadzajmy.Za taka kase mozna miec dobre efekty w filmie itp.Lada moment obejrze film i sie wypowiem tutaj o nim bo to chyba jeszcze nie jest zabronione co ?;]
Zabronione nie jest:D Sam ściągam film by się przekonać czy na serio taka tragedia:P