Dragonball: Ewolucja

Dragonball Evolution
2009
3,2 32 tys. ocen
3,2 10 1 32428
2,1 12 krytyków
Dragonball: Ewolucja
powrót do forum filmu Dragonball: Ewolucja

Walki

użytkownik usunięty

Walki w tym filmie powinny wyglądać mniej więcej tak jak tu http://www.youtube.com/watch?v=ItoTq-K2FsQ&feature=channel
może jeszcze bardziej bajeranckie nawet.

Co o tym myślicie? Bo wątpię żeby z tego co na razie zaprezentowali coś dobrego wyszło.

ocenił(a) film na 2

=) intrygujące! dobry kawałek efekciarskiego kina!!

ocenił(a) film na 6
Victor_Delacroix

Może i dobre ale czy lepsze niż w DragonBall Evo... zastanawiałbym się...

ocenił(a) film na 1
gohan263

Slaba walka.Nie ma sie czym jarac.Efekty slabe i to ma byc lepsze niz walki w DB:E ??

ocenił(a) film na 1
UBEKakaPOLICJA

jeszcze nawet nie widzieliśmy wszystkich pełnych walk w DB, a ty już piszesz, że lepiej żeby zrobili to "mniej więcej tak", żart, dżołk...

ocenił(a) film na 7
moldix

Moim zdaniem dziwacznie wygląda ta walka.

ocenił(a) film na 4

a moim zdaniem tak :) http://www.youtube.com/watch?v=SHg-NtQs-Hc

ocenił(a) film na 3
scorpion18

Vincere91 extra kawałek walki, owiele lepszy niż te pokazywane na DB:E, co prawda, tutaj nie ma szybkości, ale to nie DB, co do postów wyżej, nie musi być efekciarsko, żeby było fajnie, przykładem jest ten kawałek filmu, wcale zajebiste efekty nei zostały użyte, a widać jaką potężną siłą dysponują przeciwnicy, czego niezbyt widać na BD:E.

ocenił(a) film na 3
michal9o90

oczywiście mówię, o tym urywu danego przez Vincere91.

ocenił(a) film na 1
michal9o90

A po czym wnioskujesz ze dysponuja ogromna sila ?Przeciez to wyglada dennie.Gdyby nie te oczojebne iskry czy co to tam blyska po uderzeniu w ryja to bys nie wiedzial ze sa silniejsi od zwyklego czlowieka.

ocenił(a) film na 3
scorpion18

Niby tylko fanowski filmik ale genialny, jakby jeszcze troszkę to tak wykonać żeby to film przypominało, to mogłoby powstać coś fantastycznego. Prześlijcie ten filmik twórcom DB:E he he :P

użytkownik usunięty
scorpion18

Ten fanowski filmik od scorpiona18 też niczego sobie. I to dowód na to że bez wydawania masy pieniędzy można zrobić coś efektownego. A DB:E jakieś zwolnienia czasu jak u Maxa Payne'a i to niby ma być Dragon Ball. Bez takich prędkości jak w bajce to nie będzie to samo. Ale już niedługo się przekonamy.

ocenił(a) film na 1

Ciekawy temat, też kiedyś o tym myślałem kiedy oglądałem film Undisputed 2. Wiedziałem już wtedy że wyjdzie kinowa wersja DB i myślałem sobie ze coś podobnego do tego http://www.youtube.com/watch?v=L4wPlgRyfKk całkiem fajnie by wyglądało. Oczywiście przekładając to na realia naszego anime ;)

ocenił(a) film na 3
PureBloodPanther

i właśnie w tym sęk ubekakapolicja, jak już powiedziałem, nie zostały użyte jakieś wspaniałe efekty a widać gołym okiem siłę przeciwników, czego nie można powiedzieć o DB:E z jednej strony goku dysponuje dużą siłą a z drugiej ulega jakiemuś tam pistoletowi wystrzeliwującego energie ki, dziwne, że Bulma nie zginęła od ki goku, kiedy ją niechcący walnął.

ocenił(a) film na 3
michal9o90

jak tak zaczynamy coraz głębiej onalizowac film to zaczynam zastanawiać się, czy nie mieli trochę racji ci, co mówili, że ten film to parodia.

ocenił(a) film na 6
michal9o90

Parodia he to chyba żart, w tym filmie który tak strasznie odbiega od dragonball zawarto tak dużo nawiązań, zarówno do sytuacji jak i postaci że film ten jest już u mnie nr1, kilka świetne ujęcia, scenariusz też nie jest zły, jak dla mnie fajna komedia z elemantami fantasy, sztuakmi walki, świetnymi efekatami specjalnymi no i tym co lubie czyli dragon ball, goku wygląda świetnie, nie wiem czy wy to zauważyliście ale Goku w anime na początku wogóle jest nudny a zarazem inny, bo nie wie co to dziewczyny, nie wie co to samochodzy, motory, ale kocha sztuki walki dziadka i swoją 4-gwiezdną kryształową kulę, ten Goku z filmu to połączenie Goku z anime oraz Gohana z Dragon Ball Z, Goku wygląda fajnie jak narazie sceny z Bulmą i Roshim wymiatają, Yamcha wbrew pozrom teżż jest zajefajny, świetna sytuacja kiedy Roshi śmieje się głośno kiedy Goku nagle mówiże Gohan nie żyje, jest to świetne ujęcie, no i te zbieranie kamyczków w powietrzu kiedy Goku je przez przypdaek wyrzucił w powietrze, najlepsza scena to kiedy Goku słyszy imię Bulmy, ten szczery uśmiech odrazu się kojarzy z Goku, no i gazetka ( SPECIAL EDITON ) roshi'ego którą znajduje Bulma he he...

ocenił(a) film na 3
gohan263

to nie odpowiedź, dla mnie jest to jednak dziwne, goku mając tyle siły pada od pisteletu a bulma od ki goku jest nawet nie draśnięta, ale mniejsza może specjalnie tak ten film zrobili.

Cóż po ostatnim linku do 17 min wyjętych z filmu, stwierdzam, że film nie będzie ani gniotem ani hitem, tak jak się tego spozdiewałem, bedzie to dość dobry film z ciekawymi efektami specjalnymi i dobrą muzyką, ale nie specjalnie się wyróznia, cóż do kina i tak pójdę ale już teraz wiem co zobaczę.

ocenił(a) film na 6
michal9o90

Pistolet nie był zwykły, wydawało się jakby strzelał energią ki, w filmie na pewno zostanie sensownie to wytłumaczone, sytuacje podobna jak z tym że Goku powiedział że nie jest gotowy, dalej, wystrzał ki nic nie zrobił Bulmie bo to raczej nie można nazwać wystrzałem energii i, tylko raczej takim podmuchem, Gohan walcząc z Goku też to zastosował i czy zrobiło to mu jakąś krzywdę nie, Goku otworzył wszystkie szafki także taką techniką podmuchu, atakiem energetycznym ki można nazwać kame hame ha, albo inny ki blast który ma kolor, i apropo tego że Goku się unosi i dopiero strzela ki, to technika Gohana który stosuje ją w alce z Goku a później gdy nachodzi go Piccolo i Mai ale nie zdąża jej użyć bo Piccolo zaczyna go dusić, to taka technika pokazujesz przeciwnikowi że jesteś obeznany z energią ki koncentrujesz się unosisz i wystrzliwujesz podmuch ki, tak zrobił Goku w walce z Roshi'm i to właśnie po tej technice Roshi poznaje że Goku musi być uczniem Gohana...

ocenił(a) film na 1
gohan263

Nieżle to wyjaśniłeś :)
za krótki <br/>
za krótki <br/>
za krótki <br/>

ocenił(a) film na 3
szymcioooo

heh no może być, nie głupie wyjaśnienie, napewno wszystkiego się dowiemy w filmie mam nadzieje.