Dragonball: Ewolucja

Dragonball Evolution
2009
3,2 32 tys. ocen
3,2 10 1 32428
2,1 12 krytyków
Dragonball: Ewolucja
powrót do forum filmu Dragonball: Ewolucja

a jednak da sie ;]

ocenił(a) film na 1

http://www.youtube.com/watch?v=fDfZiib90wg ten krotki amatorski filmik oddaje wiecej z db niz wszytskie trailery łacznie :] mysle ze weicej niz sam db evo :] niewielkim kosztem a da sie zrobic :P

ocenił(a) film na 1
GRc

Yhm...to już było na forum 100 razy. ciągle się powtarzacie...

ocenił(a) film na 3
RiDeR882

taaaa, chyba to już milion razy było omawiane, najpierw poczytaj człowieku inne temay, a nie bezsensowanie zakładasz kolejny.

ocenił(a) film na 7
michal9o90

Ja zaraz zwariuje. Ile razy jeszcze ten filmik będzie tu prezentowany jako wzór. Jak już inni pisali, człowieku przeczytałbyś najpierw inne tematy.

ocenił(a) film na 1
Doktor_Wong

ile razy jeszcze napiszecie ze to było ?? kto widział niech sie nie wypowqiada

GRc

I, że to niby fajnie zrobione? Toć to jest film z nałożonymi efektami bajki i odwzorowany w identyczny sposób bez żadnego polotu.

ocenił(a) film na 1
samol20

Jednak ten amatorski filmik bije na glowe cale te DB:E.Co by to bylo jak by autor filmiku mial chociaz polowe budzetu jaki dostalo DB:E

UBEKakaPOLICJA

niby czym bije?
tym, ze podczas walki bohater znika i pojawia sie w innym miejscu? Tak jest bajce... Ja w filmie nie chce tego samego ogladac. Efekt takiego znikniecia to jeden z prostych efektow i latwo mozna go uzyskac...
z ciekawosci sciagnolem wersje CAM. Poprzegladalem i widzialem bardzo fajnie zrobione KAMEHAMEHA. Chodzi mi o scene z Chichi i swieczkami ;]
Nie bylo znikania bohatera tylko bardzo ladne uniki i dobrze wykorzystany slow motion i ruch kamery w scenie gdzie goku "bil" sie nastolatkami na imprezie. Pomimo, ze to wersja CAM a jednak juz te efekty dawaly niezly efekt.

Nasladowanie kreskowki to nie sposob na zrobienie dobrego filmu o DB, jak to zrobil koles z amatorskiego filmiku.

Czekam, az wejdzie DB do kina i wtedy ocenie film.

samol20

sorki za bledy ale pisalem w pospiechu. .

ocenił(a) film na 1
samol20

"efekt znikania" można uzyskać w banalny sposób za pomocą nawet zwykłej cyfrówki (z możliwością nagrywania filmów) i wbudowanego w windows - Movie Maker'a (czy innego równie prostego programu do obróbki wideo, który umożliwia "pocięcie" nagranego filmu) ...

pzdr :)

ocenił(a) film na 3
samol20

"Ja w filmie nie chce tego samego ogladac" - film ten w takim razie na pewno ci się spodoba, zresztą wydaje mi się, że zdanie o nim masz już wyrobione i nawet jakby Goku okazał się w nim pedałem byłoby ok, bo przecież jest "inaczej niż w bajce" :)
Pocieszne :)

Zabor85

po pierwsze nie bronie filmow, ale smieje sie z idiotow co przed obejrzeniem calosci w conajmniej przyzwoitej jakosci oceniaja film. Jak narazie wyciagacie fragmenty z fabuly i z niej sie smiejecie. Nie rozwazacie tego, ze moze sie budowac w spojna i logiczna calosc. Nie mowie, ze tak jest. Ocenie po obejrzeniu.

Ale prosze mi KURNA nie wmawiac, ze ten amatorski filmik ma lepsze efekty. Przecierz to sa skopiowane z bajki EFEKTY! Po kiego wala krecic film z takimi efektami? Ja w tym filmie chce fajerwerkow. I tego oczekuje!

ocenił(a) film na 1
samol20

"Poprzegladalem i widzialem bardzo fajnie zrobione KAMEHAMEHA. Chodzi mi o scene z Chichi i swieczkami ;]"

Ahahhaha.Skoro tobie podoba sie kame hame ha z filmu to nie mamy o czym rozmawiac.

"Ja w filmie nie chce tego samego ogladac" Wiec sobie idz obejrzec Batmana albo inny film tego typu.Db to ma byc DB a nie jakies dziadostwo ktore sie tylko podszywa pod tytul.

ocenił(a) film na 2
UBEKakaPOLICJA

Chryste, przecież w sensie 'bicia na głowę' nie chodziło o efekty ale o klimat i podobieństwo do pierwowzoru. Tyle potrafią fani z minimalnym (albo wręcz zerowym) budżetem i uważam że jakby mieli te sto baniek które Fox dał na DB:E zrobiliby świetne DBLA w którym byłoby widać że to DB a nie coś co tylko przypomina DB.