Dragonball: Ewolucja

Dragonball Evolution
2009
3,2 32 tys. ocen
3,2 10 1 32429
2,1 12 krytyków
Dragonball: Ewolucja
powrót do forum filmu Dragonball: Ewolucja

Film jest na starcie skazany na porażkę,kultowa jest i będzie anime,tego filmu się po prostu nie da zrobić, a nawet jeśli to efekty specjalne które zapewne bedą do wyrzygania w tym filmie wyprą fabułę... która i tak pewnie będzie cienka.

ocenił(a) film na 5
NpR

popieram, oni chyba oszaleli. Nie mam zamiaru tego oglądać, mogłabym się zrazić do anime.

NpR

Ja anime nie widziałem, ale patrząc na plakat, to trąci kiczem na kilometr :)

Free_One

Zgadazam się całkowicie.
Nic nie moze przebic anime i Songa. To bedzie jakis badziew ale z ciekawosci obejrze :P Cho wiem że to sie moze źle dla mnie skończy ;)

NpR

szczerze mowiac... pamietam jak jako dzieciak nie mogłem sie oderwac od ogladania db... bo jak tu nie zobaczyc jak goku czy inny dostaje nowego ssj:D ale tak patrze na zdjęcia z filmowej wersji i.. kurcze.. to jakaś groteska tego jak to kiedys wygądało.. no KURDE! spojrzcie na goscia ktory gra goku!! jak on wygląda:D

NpR

Ciekawe jak będzie wyglądał Songo z włosami SSJ <któryśtam> ;)

ocenił(a) film na 2
Asayama

Tak dla ścisłości to Songo nie będzie SSJ w tej części.

użytkownik usunięty
NpR

Jedyne co pociesza, to chyba soundtrack.Jeśli będą trzymać się ocenzurowanej wersji hamerykańskiej, usłyszymy w trakcie walk Disturbed i Slipknota, może jakiś Korn też się znajdzie, a jeśli pojdą śladami Wachowskich, Marylin Manson murowany.efekty mogą być ciekawe, jednak CGI nigdy nie dorówna klimatowi DB, jednakowoż czas pokaże. Liny i triki w powietrzu tak, czy inaczej gwarantowane...

Miejmy nadzieje, że nie będzie jak Klanie... Czyli zamiast k**** będzie kurde...
O_o

NpR

a tak dla scisłosci.. to to nie jest songo, to tylko to tłumaczenie na tvn7:D "songo" moznaby mowic na kazdego z jego rodu, był pozniej songohan, songoten, dlatego skrótami - gohan, goten i ich ojciec - goku.

ocenił(a) film na 3
Ciam

Wolałbym, jakby zrobili ANIME a nie film z aktorami, tj. Appleseed albo Vexille i przez japońców a nie amerykańców!! było by wtedy fajnie :)) a tak to może wyjść z tego lipa w krzakach...

NpR

kultowniejsza jest manga ;P ale spoko :D

a film tak jak shaolin soccer albo kung fu hustle, moze nie byly wielkimi hitami ale filmem ktory da sie przełknac i ja nie zmienie swojej opini do momentu w ktorym nie zobacze filmu :D

i jak zwykle powtorze, anime i manga to jedno, film oparty na ich fabule to drugie :)

cieszmy sie ze nikt amerykancom nie zabronił tego robic...wiec jesli nie zabronili to moze nie bedzie tak zle...

be_rude

jak son goku bedzie wygladał w ssj ?

idz do łazienki i postaw sobie wlosy na sztorc...i wyobraz sobie jakbys wygladał w złotym odcieniu włosów z lekka poswiata ;)

ty no nie róbcie jakiejs afery z jakiegos tak prostego zabiegu fryzjerskiego jak uzycie zelu lub szpreja do włosow..:P

NpR

Jest fanem DB,a ten film, to normalnie masakra... Widzieliście jak będzie wyglądać Piccolo... normalnie żenada!!! Lepiej gdyby powstało DB AF.

ocenił(a) film na 2
buster_2

'ten film, to normalnie masakra'

Aha czyli już go widziałeś?

'Widzieliście jak będzie wyglądać Piccolo'

Nie widzieliśmy, bądź tak łaskawy i podziel się źródłem.

HuntMocy

nie widzielismy ale.. http://www.filmweb.pl/Czy+producenci+chc%C4%85+schowa%C4%87+%22Dragonballa%22+pr zed+%C5%9Bwiatem,News,id=45430 mowi duzo:P do tego dodając wizerunki postaci... i mamy pewien wizerunek... filmu.. ja tam sie boje xD

ocenił(a) film na 2
Ciam

Już dawno się wyjaśniło że to była tylko plotka. Polecam temat z newsami, tam zawsze są najnowsze informacje. A dotychczasowe wizerunki postaci wciąż są jeszcze przed ostatecznym ukończeniem filmu. Ludzie, jakiś kredyt zaufania. Jak wyjdzie film i okaże się gównem to wtedy będziemy pomstować.

ocenił(a) film na 4
HuntMocy

Jaki Piccolo ? Przecież jeszcze nie ma w necie oficjalnych fotek tego osobnika? Ludzie wyluzujcie trochę. Wpierw poczekajcie na oficjalne zdjęcia i trailer a potem krytykujcie.

Do "NpR" Człowieku widziałeś 300? Mogę mieć zastrzeżenia do doboru aktorów, domniemanej fabuły ale jednego jetem pewny efekty na pewno zostaną zrobione profesjonalnie.

NpR

jak to jest songo ssj .... xD
http://www.youtube.com/watch?v=gfiRhNy0Kjg&feature=related (27 sekunda :D)

NpR

Z ocenami warto poczekać choćby na pierwsze screeny z filmu, załamujecie się że gość jest chudy a wystarczy popatrzeć na film incredible hulk gdzie Edward Norton (który nie przypomina raczej Schwarzeneggera) zmienia się w potężnego Hulka. Potrafili też zmienić Elijaha Wooda w małego hobbita to czemu by nie umieli z chatwina zrobić Goku?? Oceniajmy ale dopiero jak coś konkretnego się pojawi lub poczekajmy na sam film a nie z góry zakładajmy że coś nie wypali bo plakat jest słaby albo po fanowskich zdjęciach czy dziwnych trailerach które krążą po sieci.

ocenił(a) film na 10
NATI_34

no dobra ale to cos bedzie miało najniższą możliwą kategorię,czyli film głównie dla niemowlaków...masakra,to już samo w sobie dobija,prawdopodobnie film bedzie podobny do gównianego Speed Racera.

NpR

Walker skąd ten maksymalny pesymizm? Z góry zakładasz że DB będzie miał "najniższą możliwą kategorię", mnie też nie pasuje np to że Goku będzie chodzić w zwykłych ciuchach czy fakt iż będzie uczęszczał do szkoły, pomimo iż w jakimś wywiadzie powiedziano że to tylko chwilowy epizod ale sam fakt. Gohan chodził do szkoły ale nie Goku. DB oglądałam jak tylko zaczęli nadawać go na rtl7 i potem powtarzać. Wiadomo że film nie dorówna mandze ale od razu go skreślać, z wywiadów wynika że aktorzy jak i reżyser są świadomi za jak ważna produkcję się zabierają. A jeśli Chatwin nie jest odpowiedni to kogo byście proponowali?

ocenił(a) film na 2
NATI_34

Walker, niska kategoria nie musi oznaczać jeszcze tragedii. Podajesz Shreka za przykład a czy Shrek był zły? Nie, to był genialny film na którym dobrze się bawili i dzieci i dorośli. Wiadomo że DB a Shrek to niby nie to samo ale myślę że nie należy od razu skreślać filmu tylko dlatego że krew nie będzie sikała z bohaterów jak na filmach gore a Bulma nie pokaże tyłka ;p

Nati, nie wiem co ci przeszkadza w zwyczajnych ciuchach. Przecież Goku w mandze i anime też chodził w innych ciuchach, ze trzy razy w garniturze, miał też zwykłą koszulę i spodnie (tak jak pozostali bohaterowie). Tyle tylko że w mandze i anime zazwyczaj była albo walka albo trening przed walką więc siłą rzeczy częściej chodził w ciuchach do walki. Jak dla mnie Goku w dżinsach i kurtce to ciekawa odmiana.

ocenił(a) film na 1
HuntMocy

Nie no jak Songa będzie grac taka pipa to ja tego nie ogladam ;/ jak pisali wcześniej jeszcze się zrażę do dragon balla a to naprawde świetna bajka. Wg mnie Dragon ball może być jednym wielkim Hitem albo jednym wielkim dnem nie może być po środku zbyt wielu ludzi uwielbia tą bajkę ...

ocenił(a) film na 10
mathew6

Hunter a czy ja pisałem ze mi chodziło ze Goku bedzie miał inne ciuchy czy inne jakieśtam pierdoły? dla mnie to Goku w tym filmie moze se nawet konia walic bo nie o takie rzeczy mi tu chodzi.pozatym ja nieuważam ze Shrek jest genialny bo nielubie takich bajeczek tryskających humorem "dla niemowlaków podkreślam-najniższa kategoria" i niemożna porównywac zenującego Shreka do poważnego Dragonballa który słynie głównie z brutalności i solidnego scenariusza dlatego lepszego animowanego serialu czy tez bajki,anime i tym podobnym niewidziałem.zrozumiałbym gdybyś powiedział ze to np. Spiderman był genialny czy X-men czy nawet najnowszy Mroczny Rycerz ale Shrek? pozatym taka kategoria tylko przekreśla ze w filmie tym uswiadczymy cos co przyciągnie tłumy ludzi którzy przyszli obejrzec dobrą ekranizacje mangi na poziomie i z napisami a tak moga byc dzieci cieszące sie Dragonballem jak Shrekiem i to z dubbingiem gwarantowanym.mam nadzieje ze kategoria ulegnie zmianie do PG-13 chociaz.

ocenił(a) film na 10
Walker_

ps. z tymi ciuchami i takimi bzdetami to sie zwracałem do nati, mój błąd sory za to Hunter.

ocenił(a) film na 2
Walker_

Nie podoba ci się Shrek? Trudno ;p Ale nie przesadzaj z tą brutalnością w Dragon Ballu tym bardziej że pierwsza seria słynęła raczej z humoru a i w Zetce nie było jakiejś przesadnej przemocy - bohater dostał w pysk to pociekła mu krew to normalne, tylko na amerykańskich kreskówkach kolo dostaje granatem i ma lekko rozszarpane ciuchy ;p Porównaj sobie Dragon Balla do chociażby Hellsina OAV czy Higurashi no naku koro ni, to są brutalne serie zdecydowanie nie dla dzieci.

Walker_

Ogólnie chodziło mi o to że jest parę aspektów które nie pasują mi w filmowej wersji DB ale generalnie myślę że nie ma co skreślać z góry obsady i scenariusza. Jeszcze nic nie wiadomo, nic konkretnego nie zaistniało w sieci na temat filmu oprócz tych kilku plakatów. Poprostu nie mogę znieść jak widzę te wszystkie komentarze, że film JUŻ jest do kitu, aktorzy to porażka, szczególnie Chatwin (nawet jakby był inny to też byłaby krytyka, bo każdy ma swój wizerunek Goku i w każdym aktorze byłyby wady), efekty słabe (no bo przecież plakaty są słabe) itd. Trochę cierpliwości ;) Czasem mam wrażenie że spodziewacie się kogoś pokroju Schwarzeneggera z dużymi kwadratowymi oczami i peruką odwzorowaną na kształt fryzury Goku :P Podziwiam Wonga że zabrał się za ekranizacje DB, bo jakoś nikt wcześniej tego nie zrobił. Bez względu na wszystko do kina napewno się wybiorę :) Oby tylko premiera znowu nie została przełożona.

NpR

niestety sie zgadzam tzn. co do tego, ze film jest skazany na porazke, jednak moje uzasadnienie jest troche inne, filmy bazowane na kultowych np grach lub anime musza byc to superprodukcje, ktore udzwigna tak duzy bagaz, inaczej sa to po prostu gnioty, jakos nie moge sie uwolnic od skojarzenia tego filmu z Double Dragon i nie tylko ze wzgledu na nazwe, mimo ze gra DD byla rowniez kultowa, to film, ktory powstal juz dosc dawno byl typowa marketingowa porazka, obawiam sie, ze z Dragonballem bedzie tak samo, cukierkowa produkcja dla widzow okolo 12-go roku zycia, szkoda