Wiem, ze wiele nie można wymagać, wkońcu to tylko film nawiązujący do DB, ale jednak bochaterowie chociaż trochę powinni z charakteru przypominać postacie z anime. Wiemy, juz że genialny żółw, będzie lubił kobietki xD, to już plus, ale czy będzie chociaz jedna śmieszna scena? naprzykład z bulmą?
Szczerze w to wątpie, wkońcu to ma być film dla dzieci tak?
Bulma i piccolo zapowiadają się najlepiej, ale czy rzeczywiście dotrzymają tonu prawdziwym (znaczy się zmyślonym z anime).
najbarzdiej martwi mnie goku i yamcha, już pomijając wygląd to na trailerze wogóle nie widać, żeby to byli nasi ulubieńcy, goku na filmie mam wrażenie to jakiś zwykły chłopak jak każdy, to nei ten sam goku, o yamchy to narazie nie ma co mówić, bo na trailerze się nie pokazał prawie że, zastanawiam się, czy nie zrobili z yamchy zwykłego człenia, który lubi samochody i szybką jazdę, a przecież umiał walczyć, pamiętamy że nasz yamcha jeszcze na początku DB miał swoje wilki xD
Chi-chi za to powinna byc na początku słodką dziewczynką po uszy zakochaną w goku.
naprawdę ciekaw jestem czy chociaż charaktery będą podobne.
Zobaczymy oglądając film w jak najlepszej jakości. Ja liczę na sporo akcji, humoru i wyraziste postacie. Moim zdaniem takie gdybanie po trailerach nie daje 100% pewności. Bądźmy optymistami i pamiętajmy, że zmiany w stosunku do anime, czy mangi będą. Pytanie czy będzie dobrze..
Może nie czytałeś ale ktoś już pisał o kilku scenach z goku w których jest taki sam jak w anime ale no to trzeba przeczytać, jak nie wiesz to napisz to ci powiem...
sorka, wiesz trochę dużo tematów jest, a raczej za dużo xD
no nie znam tych scen, mógłbyś podać, jak będziesz miał chwile czasu, ale i tak mam obawy, chociaz mama nadzieje tak jak kolega ziolo opisal to powyżej xD.
gdy goku pierwszy raz widzi bulme pyta jej sie czy to ona to piccolo, po czym bulma odpowiada że gdyby była piccolo to już by nie żył,
następna scena chi chi nie może otworzyc szafki w szkole goku koncentruje swoje ki poczym otwierają się wszystkie szafki
kolejna to taka goku zaatakowała jakaś banda którzy nie przepadają za goku, walka kończy się tak że cała banda bije się sama a goku się temu przygląda, chi chi krzyczy do goku, a na to goku odpowiada, przcież widziałaś to było w samoobronie...
hehe, no to całkiem nieźle, chociaż motyw z bulm=piccolo porąbany, bo goku nie był idiotą, tlyko mało wiedział o świecie, ale odróżnić piccolo od innych umiał xD
A skąd miał wiedzieć kto to jest Piccolo? Wrócił do domu a tu zgliszcza i dogorywający dziadek mówi mu żeby zebrał smocze kule zanim zrobi to Piccolo. Po chwili pojawia się nieznana mu osoba która wypytuje o smocze kule - skojarzenia nasuwają się same, nie?
heh no tak xD, sądziłem, że może wytłumaczyli mu kto to piccolo, ale tak to pasuje to do siebie.
Mi się tak zdaję że Dragon Balla nie da się odtworzyć w filmie. Na przykład Goku miał 12 lat (na początku) a wyglądał na 5, tak samo Krillan.
Jeśli chodzi o wiek Goku podczas pierwszego turnieju miał 12 lat... Turniej odbywa się co 5 lat czyli w następnym gdy walczył z Tienem miał już 17 a i tak wyglądał jak dziecko.. wzrost w DB nie jest miarą wieku!
Mylisz się. Goku na początku serii miał 12 lat, ale do 21 turnieju minęło trochę czasu, wtedy już miał 13. Początkowo turnieje faktycznie odbywały się co pięć lat, jednak później z racji dużej ilości chętnych zmniejszono ten czas do trzech lat (Muten Roshi tłumaczył to po turnieju u Urunai Baby). Tym samym Goku na 22 turnieju miał lat 16, a na 23 lat 19. Na początku Zetki już 24 lata ;] Potem znowu to różnie bywało z turniejami ale też jak każdy wie, w Zetce zeszły one na dalszy plan.
Co do wzrostu, to jest po prostu kwestia stylu Toriyamy. Goku wyglądał tak samo mając lat 12 i 16, Bulma na początku serii miała lat 16 a wyglądała na 12. Potem się wyrobił i już np. różnica między kilkuletnim Trunksem a Trunksem z przyszłości była spora. Tak samo widać było zmiany u Gohana i Gotena w miarę upływu lat.
No własnie mi chodzi jakby chciał od początku fabuły zrobić film i tak właśnie by się nie dało idealnie odwzorować.
Idealnie nie, ale nie trzeba od razu z Goku robić licealisty ;p Wzrost bohaterów to akurat najmniejszy problem, zresztą jakby chcieli to mogliby dać 16stolatka ale optycznie go zmniejszyć. Dali radę z Hobbitami to i tu by się dało. Wszystko można zrobić w filmie, trzeba tylko chcieć a nie liczyć na łatwą kasą kręcąc film 'dla wszystkich'. Ale może to tylko moje zdanie >_>