Dragonball: Ewolucja

Dragonball Evolution
2009
3,2 32 tys. ocen
3,2 10 1 32429
2,1 12 krytyków
Dragonball: Ewolucja
powrót do forum filmu Dragonball: Ewolucja

swojego czertwonego wdzianka I według mnie troszku za slabo zbudowany

Dunadan20

Wedlug mnie puki co ten film zapowiada sie na wielki shit. Zasada jest prosta - jesli robisz film na podstawie
MANGI ktora ma klimat FANTASY to nie robisz czegos takiego. Puki co zapowiada sie tak - Goku to typowy
nastolatek z USA, pewnie niezly gracz i kazda laska jest jego, jest takim typem surfera. Gdzie ogon? Zwierzeta
ktore zachowuja sie jak ludzie? Dinozaury? Capsulki? Genialny Zolw? Gdzie jest klimat?

ocenił(a) film na 2
AnatolFrance

Po pierwsze ciuchy były pomarańczowe, nie czerwone.
Po drugie: http://img516.imageshack.us/img516/8055/dragonballpicwe4.jpg
Po trzecie przecież jest Pustelnik a to że nie jest łysy i nie ma brody to już inna bajka...
Po czwarte, skąd pewność że Goku nie będzie miał ogona, skąd pewność nie będzie hoi poi i dinozaurów czy innych zwierzoludzi? Skąd wiesz jaki będzie klimat filmu?

Najpierw polecam poczekać na film a dopiero potem oceniać.

HuntMocy

Film nie musi byc koniecznie oparty o fabułę anime, To może byc inna historia, z takimi samymi bohaterami i pewnymi, niezmiennymi elementami, które były w anime. Wątek może byc inny. To mogło by wtedy nawt przejśc, bo jak zrobią film na podst. anime kropka w kropkę...
To obawiam się, że wyjdzie chłam. No nic pozdr.

Dunadan20

popieram w 100% Huntera :)

poczekajmy na film potem bedzie debata...
nie zapominajcie ze filmy robi sie na podaz i na popyt...popyt - swiatowa popularnosc DB podaz - film z nastolatkami, dlatego goku jest mlody.
widze po 2gie ze kolega nie zna chyba fabuły DB - Goku jako dzieciak stracił ogon by nie mogł zmienic sie w Małpiszona i nie robic zbyt duzej masakry w okolicy :)

co do strojow mi sie podobaja :) fabula, tez:) bo Bulma jest fajna postacia , chi-chi wkoncu nie jest jakas kura domowa<co moze sie zmienic oby nie za szybko> tylko potrafi trzasnac z kopa...Genialny zółw jest tylko ze nie nosi skorupy i dobrze..bo Ch Y F zle wygladałby z takim garbem ;P
co mnie przestrasza to 39letni Yamcha :P

be_rude

Twierdzę tak samo jak Hunter. Na jakiej podstawie oceniasz film skoro jeszcze nie jest ukońcozny? W każdym razie nawet gdyby film okazał się klapą pójdę go obejrzeć. Nie po to tyle czekało się na taki film, żeby teraz nie zwrócić na niego uwagi.
Chca stworzyć coś nowego i mam nadzieję, że to jakoś wyjdzie.

be_rude

fabula niestety znam gdyz posiadam cala kolekcje mangowego DB. Poprostu mowie ze film sie zapowiada -
hujowo - a jesli w tej czesci Goku pozna Bulme to chyba powinien miec ogon co nie? Tak by z fabuly wynikalo

ocenił(a) film na 7
AnatolFrance

Typ surfera? Człowieku skąd ty bierzesz te pomysły? Nie rozumiem co się ludzie uparli na Goku jako idola całej szkoły, zwłaszcza, że ponoć ma być właśnie niepopularny i nielubiany.

użytkownik usunięty
Doktor_Wong

te.. anatol tyle ze to nie bedzie kropka w kropke zywcem zerznieta fabula z db.. na co komu powtórka z rozrywki?

ocenił(a) film na 2

Antol zapytam jeszcze raz: skąd wiesz że nie będzie ogona (oraz innych rzeczy które wymieniłeś)? Może widziałeś już film? I do tego ten typ surfera... akurat wedle zapowiedzi ma być tak jak napisał Doktor Wong, Goku ma być niepopularnym uczniem który musi się ukrywać ze swoimi mocami (tak jak Gohan w sadze Buu czy Parker w Spidermanie).

HuntMocy

typ surfera - czyli uczesanie i image postaci filmowej

po za tym amerykanizacja postaci Goku jest dla mnie glupota sama w sobie - i to akurat widac po zdjeciach
ktore pokazano -

AnatolFrance

Kurna znowu ktoś, zna fabułę( nie dobijaj mnie stary, piepszysz jak byś miał 12 lat (bez obrazy). Zresztą ten goku nie koniecznie może byc tym dorosłym songiem, prawdopodobnie to będzie młoda postac i dobrze, bo jak przypomina mi się ten mały ludzik(goku w db) z głosem niemowlaka. To aż mi się chce zwrócic obiad (a nie chcę, bo smakował(; )