PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=504129}

Dredd

2012
6,4 55 tys. ocen
6,4 10 1 54967
6,5 40 krytyków
Dredd
powrót do forum filmu Dredd

9/10

ocenił(a) film na 10

"Dredd 3D" to strzał w pysk. Ale taki mocny, z biodra. Klimat jest ciężki, lokacje ponure i obskurne, muzyka transowa a akcja krwawa. Oglądając scenę jedynej strzelaniny w slow motion (gore było cudowne) czułem, że banan nie schodzi mi z mordy. Merry Christmas Paweł (parafrazując Kevin'a). Aktorstwo jest solidne, Urban jedzie przez cały film na jednej minie, ale mu to wybaczam.
Realistyczne, nihilistyczne i kozackie kino akcji. Wyrok nie podlega negocjacjom.

pawel_cimochowski

Co do tego ile zarobił wcale nie musi być ten film popularny w us , stany to nie żaden wyznacznik wystarczy że dobrze się sprzeda w U.E. , Chinach,Indiach i mamy kasę na kontynuacje.
Ja po prostu nie wiem dlaczego ludzie patrzą się zawsze na tych zarozumiałych jankesów.

użytkownik usunięty
kadim_filmweb

wiesz, w przypadku ekranizacji komiksow to jest dosc sluszna koncepcja bo jak by nie bylo praktycznie wszyscy ci super hero pochodzą z usa i wiekszosc jankesow sie na nich wychowala, tak ze od nich liczą na najwieksze zyski i czesto nie zdają sobie sprawy, ze ich popkultura wbila sie rownie mocno i w nasze banie zaczynajac juz od lat 90...

ocenił(a) film na 10

Słuszna uwaga.

ocenił(a) film na 10
kadim_filmweb

W Stanach i poza nimi zarobił do tej pory mniej więcej tyle samo, po 10 milionów $. Ciekawe jak długo będzie gościł na ekranach kin, w moim pedalskim mieście jest wyświetlany tylko tydzień, ale i tak pewnie jeszcze raz się na niego wybiorę.

pawel_cimochowski

W tym tygodniu dopiero w Belgii wejdzie. Dredd wchodzi z opóźnieniem może to i dobrze.
W sumie jak nie w kinach to na DvD i B-Ray może odrobić.

pawel_cimochowski

Gdyby Dredd walczył pod Termopilami, film Snydera nazywałby się "1" :V

X

ocenił(a) film na 10
kraboslav

I historia potoczyłaby się zupełnie inaczej ;d.

pawel_cimochowski

W wielkiej brytanii film od razu wskoczył na 1 pozycję w box office, pamiętajcie, że to brytyjski film na podstawie brytyjskiego komiksu, a nie amerykańskiego. Tak więc mogą zrobić dwójkę nastawiając się głównie na rynek europejski. Zwłaszcza, że film był słabo reklamowany, a ludzie ten film sobie polecają bo im się podoba więc wpływy z biletów mogą wzrosnąć zamiast spadać.

ocenił(a) film na 7
kraboslav

sic!

ocenił(a) film na 2
pawel_cimochowski

taaaa,strzał w pysk i kop w nerę-jedna wielka szmira jakich malo. Aktorzy grają na jedno kopyto ,zgadza się klimat jest ciężki aż na cofki zbiera,NIE POLECAM!!!! :

ocenił(a) film na 10
snikers_fw

Jeśli to nie jest strzał w pysk to dlaczego piszesz jak zamroczony? TKO ;d.

ocenił(a) film na 2
pawel_cimochowski

chybiony pocisk

ocenił(a) film na 9
snikers_fw

Bardzo celny, piszesz jak ośmioletni analfabeta i Paweł sprawnie to zauważył. Nie znasz nawet dużych liter i znaków interpunkcyjnych :D To nie jest film dla dzieci tylko od 18 lat. Nie oglądaj czegoś co nie jest dla ciebie przeznaczone.

ocenił(a) film na 10
barry4500

Super film. Nie czytać pierdółc tylko do kina, żeby na remake zarobiło.

ocenił(a) film na 9
pawel_cimochowski

Dokładnie, strzał pysk, kop w jajca itd. itp.:D Nie dla dzieciarni co gustuje w bajeczkach od marvela.

ocenił(a) film na 10
czarny18_88

Kochamy Dredd'a ;d.

ocenił(a) film na 9
pawel_cimochowski

Ja tam nawet znajomych z face'a pozapraszałem do polubienia "MakeDREDDSequel" - 20 tys już jest ;)

ocenił(a) film na 10
czarny18_88

Dobrze wiedzieć, że świat nie jest aż tak spie*dolony jak myśłałem ;d.