"Dredd 3D" to strzał w pysk. Ale taki mocny, z biodra. Klimat jest ciężki, lokacje ponure i obskurne, muzyka transowa a akcja krwawa. Oglądając scenę jedynej strzelaniny w slow motion (gore było cudowne) czułem, że banan nie schodzi mi z mordy. Merry Christmas Paweł (parafrazując Kevin'a). Aktorstwo jest solidne, Urban jedzie przez cały film na jednej minie, ale mu to wybaczam.
Realistyczne, nihilistyczne i kozackie kino akcji. Wyrok nie podlega negocjacjom.
Co do tego ile zarobił wcale nie musi być ten film popularny w us , stany to nie żaden wyznacznik wystarczy że dobrze się sprzeda w U.E. , Chinach,Indiach i mamy kasę na kontynuacje.
Ja po prostu nie wiem dlaczego ludzie patrzą się zawsze na tych zarozumiałych jankesów.
wiesz, w przypadku ekranizacji komiksow to jest dosc sluszna koncepcja bo jak by nie bylo praktycznie wszyscy ci super hero pochodzą z usa i wiekszosc jankesow sie na nich wychowala, tak ze od nich liczą na najwieksze zyski i czesto nie zdają sobie sprawy, ze ich popkultura wbila sie rownie mocno i w nasze banie zaczynajac juz od lat 90...
W Stanach i poza nimi zarobił do tej pory mniej więcej tyle samo, po 10 milionów $. Ciekawe jak długo będzie gościł na ekranach kin, w moim pedalskim mieście jest wyświetlany tylko tydzień, ale i tak pewnie jeszcze raz się na niego wybiorę.
W tym tygodniu dopiero w Belgii wejdzie. Dredd wchodzi z opóźnieniem może to i dobrze.
W sumie jak nie w kinach to na DvD i B-Ray może odrobić.
W wielkiej brytanii film od razu wskoczył na 1 pozycję w box office, pamiętajcie, że to brytyjski film na podstawie brytyjskiego komiksu, a nie amerykańskiego. Tak więc mogą zrobić dwójkę nastawiając się głównie na rynek europejski. Zwłaszcza, że film był słabo reklamowany, a ludzie ten film sobie polecają bo im się podoba więc wpływy z biletów mogą wzrosnąć zamiast spadać.
taaaa,strzał w pysk i kop w nerę-jedna wielka szmira jakich malo. Aktorzy grają na jedno kopyto ,zgadza się klimat jest ciężki aż na cofki zbiera,NIE POLECAM!!!! :
Bardzo celny, piszesz jak ośmioletni analfabeta i Paweł sprawnie to zauważył. Nie znasz nawet dużych liter i znaków interpunkcyjnych :D To nie jest film dla dzieci tylko od 18 lat. Nie oglądaj czegoś co nie jest dla ciebie przeznaczone.
Dokładnie, strzał pysk, kop w jajca itd. itp.:D Nie dla dzieciarni co gustuje w bajeczkach od marvela.
Ja tam nawet znajomych z face'a pozapraszałem do polubienia "MakeDREDDSequel" - 20 tys już jest ;)