PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=504129}

Dredd

2012
6,4 55 tys. ocen
6,4 10 1 54837
6,5 40 krytyków
Dredd
powrót do forum filmu Dredd

i to by było tyle a może aż tyle(czyli mogło być gorzej).Fajnie wykreowany świat przyszłości(czyli wersja bardzo pesymistyczna),aktorzy również dawali radę ale mimo wszystko pozostał mały niedosyt,zastanawiam się na czym on polegał i tak po głębszym zastanowieniu myślę,ze całość wygladała zbyt surrealistycznie włącznie z zachowaniem(emocjami) dwójki bohaterów ale nie tylko o nich chodzi,wszyscy oni zachowywali się jak automaty,wyprani z uczuć,tak jakby wszyscy oni byli pod wpływem tego narkotyku o którym mowa w filmie,to taka moja mała dygresja... Moja ocena bardzo wysoka ale i też bardzo subiektywna.

ocenił(a) film na 6
aronn

Muzyka z początku filmu... http://www.youtube.com/watch?v=uY_o5r_ETiA

użytkownik usunięty
aronn

Dredd 3D to naprawdę kiepściutki film. Podczas jego oglądania nie przyszło mi do głowy porównywać go z Judge Dredd z 95 roku, swoją drogą równie dennym filmem a ze starym, dobrym Robocopem z 87 r. Tak, Robocop to było cacko przy tym czymś co trudno nazwać filmem. Na plus chyba tylko krwistość i telepatka. Reszta kompletne dno, nawet efekty jak z taniej gry komputerowej za dyszkę.

ocenił(a) film na 6
aronn

Dokladnie tak. Niektore ujecia bardzo bardzo wysmakowane. Bardzo dobry montaz, dobre tempo, dopasowana sciezka dzwiekowa. Pod tym wzgledem mile zaskoczenie, bo spodziewalem sie gniota.

Film jest natomiast gniotem w warstwie fabularnej. Slaby scenariusz, niektore dialogi kretynskie.

Ogolnie bardzo specyficzne polaczenie niezlego kunsztu realizatorskiego z glupawa i pozbawiona sensu historyjka. Daje 6, bo po pierwsze klimacik podobal mi sie, film mnie nie nudzil, no i naprawde zaskoczyl in plus, mimo wszystko.

ocenił(a) film na 8
per333

"Film jest natomiast gniotem w warstwie fabularnej. Slaby scenariusz, niektore dialogi kretynskie"-no mogli się pokusić o bardziej rozbudowaną fabułę co dziwne takie same zarzuty były wzgledem filmu Raid.