PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=504129}

Dredd

2012
6,4 55 tys. ocen
6,4 10 1 54967
6,5 40 krytyków
Dredd
powrót do forum filmu Dredd

Wczoraj byłem na tym filmie. Fabuła nieciekawa, efekty słabe, gra aktorów taka sobie. Efekty 3D widać tylko w niektórych scenach. Nie wiem skąd taka wysoka ocena.

ocenił(a) film na 8
szymonliwo

Wysoka ocena bierze się stąd, że jest to dobry film.

ocenił(a) film na 8
szymonliwo

aha 1/10,najazd trolla?Zaraz powie,nie,nie a skądże,ale ocena mówi wszystko,żaden najgorszy film nie zasługuje na jeden,jesli ktoś tak ocenia jest juz TROLLEM i to do potęgi trzeciej :D

aronn

O gustach się nie dyskutuje. Gdyby można było dać zero to bym dał zero.

ocenił(a) film na 6
szymonliwo

Na ocene filmu powinno składać się wiecej niż gust. Dany rodzaj filmu ci nie idzie to na niego nie idziesz i nie oceniasz. Ocena jest za wykonanie, nie dopasowanie do gustu jak największej ilości osób.

ocenił(a) film na 8
norbar

Dość już mam zasłaniania się gustem. To ze lubisz American Pie, czy inne głupie komedie o dzieciakach nie znaczy ze idąc na Dredda dasz mu 1, bo nie wstrzelił sie w Twój gust. To nie jest gust a upodobania. Gust to umiejętność doceniania dobrych rzeczy, a na tle szrotu który teraz wychodzi Dredd to zbawienie, i prawdziwy koneser kina, nie da temu filmowi mniej niż 7, bo po prostu nie wypada.

ocenił(a) film na 6
Ma7eusz

Ja szczerze nie daje wiecej bo film mógłby być lepszy. Widziałem pare miejsc gdzie brakowało kropki, finishu. Film jest solidny, osiąga to co zamierzał ale wyglada na tyle ile kosztował (a mogłby lepiej przy kreatywnym podejsciu) i akcja mogłaby wyglądać lepiej. Doskonałym przykładem jest tutaj (niesłusznie) porównywany do dredda the Raid czy Moon. Filmy mogą sie nie podobać ale w tym czym miały być są filmami dopracowanymi i dociągniętymi. Chociaż to prawda, na tle słabego kina akcji w ostatnich latach Dredd wyróżnia się bardzo pozytywnie.

ocenił(a) film na 8
Ma7eusz

Dobrze napisane. Nowy Dredd to naprawdę solidne, dobrze zrealizowane kino. Moja ocena 8/10.

ocenił(a) film na 4
norbar

"Ocena jest za wykonanie, nie dopasowanie do gustu jak największej ilości osób." Krótko i na temat.

1/10 to gdzie "Gulczas jak myślisz" lub" Kac Wawa"

ocenił(a) film na 2
InSides

Dreddowi dam 2+, jeden punkt powyzej dna za efekty i plusik za narkotyk. TEn film to kopia tego tajlandzkiego [azjatyckiego ogolem] filmu co probowali zdobyc budynek tylko w realiach Dredda ... Film ze Sylwkiem o WIELE lepszy ...
Bylem dzisiaj w kinie zachecony wysoka ocena, nie spodziewalem sie arcydziela, bo to ciezko ostatnimi czasy, ale zeby dublowac azjatycki film ...

ocenił(a) film na 9
lakimakromedia

Problem jest taki, że Dredd jest oparty na noweli graficznej w której Dredd i Anderson zostają uwięzieni w wierzowcu. A ten komiks był starszy niż film Raid.

ocenił(a) film na 2
barry4500

Moze i starszy komiks jest - co nie zmienia faktu ze film nudny i slaby. Fakt na tle PG13 wypada dobrze, ale co dalej, niewiele scen brutalnosci [ktore wychodza poza pg13] ma ciagnac caly film?

ocenił(a) film na 9
lakimakromedia

A wolałbyś, żeby z tego zrobili Piłę 7? Film opowiada o strzelaninie a i tak wychodzi poza schemat. Nie będe spoilerował co tam gangi robiły.

ocenił(a) film na 6
lakimakromedia

Widziałem the Raid i film nie jest jego kopią. Tak dredd dzieje sie w budynku ale to jak stwierdzić, że piracji z karaibów są kopią waterworld bo dzieją sie na morzu.

A film ma byc prostą strzelanką. Własnie przez głupie wymogi na temat fabuły mamy kiepskie kino akcji, które na siłe pakuje fabułę, a sama akcja kręcona jest do dupy

ocenił(a) film na 8
lakimakromedia

Niestety mylisz się. To "Raid" ściągał z komiksu o Dredzie.

szymonliwo

Wpienia mnie już ten wyświechtany tekścik. Gdzie nie wejdę w jakąś polemikę tam ktoś tym przywali. O gustach jak najbardziej się powinno - a nawet trzeba - dyskutować, bo to jest zdrowe dla mózgownicy i poszerza światopogląd obydwu stron. O gustach nie chcą dyskutować jedynie ludzie nie potrafiący bronić swoich racji. Wolą zachowawczo rzucić swoje hasełko, najlepiej po łacinie bo wtedy brzmi mądrzej, i sprawa załatwiona.

ocenił(a) film na 6
JukkaSarasti

Popieram w 100%. To po prostu wygodny argument, kiedy pomysłu na odpowiedz nie ma.

szymonliwo

TO JA TEZ BYM SKUSIL SIE NA 0

szymonliwo

O gustach się nie dyskutuje, to fakt ale idąc na ten film mogłeś chociaż przeczytać coś na temat komiksu czy samej postaci Dredd'a. Film nie obiecuje być niczym więcej niż krwawą, efektowną nawalanką i taki jest.. W swoim gatunku i w czasach gdzie górę bierze kasa i PG-13 to rzadkość i przebój. Dlatego ocena jest wysoka Pozdrawiam!

bartas28

Film jest beznadziejny ale jeszcze jedno mnie razi - ten film jest lepiej oceniany niż "Coś" z 2011 roku. Większość ocen na filmwebie jest do przyjęcia ale z ocenami tych dwóch filmów nie zgadzam się.

ocenił(a) film na 10
szymonliwo

szymonliwo niezly pies z ciebie.Ciezko sie czyta twoje wypociny,zakoncz kariere na filmwebie plz

ocenił(a) film na 8
szymonliwo

porównal idiota "Coś" do Dredda...

Ma7eusz

REGULAMIN FILMWEB
7. Zabrania się wykorzystywania Serwisu w sposób sprzeczny lub niewłaściwy z jego celem. W szczególności zabrania się umieszczania Treści Użytkownika w tym Profili lub innych treści sprzecznych z Regulaminem, powszechnie obowiązującymi przepisami prawa lub dobrymi obyczajami, w tym treści i zdjęć:
b) zawierających treści powszechnie uznawane za wulgarne i obraźliwe
d) naruszających dobra osobiste lub obrażających godność innych osób,

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem

Prowokacja jak ten Rincewind85.

kadim_filmweb

REGULAMIN FILMWEB
7. Zabrania się wykorzystywania Serwisu w sposób sprzeczny lub niewłaściwy z jego celem. W szczególności zabrania się umieszczania Treści Użytkownika w tym Profili lub innych treści sprzecznych z Regulaminem, powszechnie obowiązującymi przepisami prawa lub dobrymi obyczajami, w tym treści i zdjęć:

REGULAMIN FILMWEB

użytkownik usunięty

to prowokacja kretyna

ocenił(a) film na 2

Zadna prowokacja tylko prawda, rzyczywiscie ocena 1 i porownywanie tego do Kac Wawa to przesada, Dreddowi dam 2+, jeden unkt powyzej dna za efekty i plusik za narkotyk. TEn film to kopia tego tajlandzkiego [azjatyckiego ogolem] filmu co probowali zdobyc budynek tylko w realiach Dredda ... Film ze Sylwkiem o WIELE lepszy ...
Bylem dzisiaj w kinie zachecony wysoka ocena, nie spodziewalem sie arcydziela, bo to ciezko ostatnimi czasy, ale zeby dublowac azjatycki film ...

użytkownik usunięty
lakimakromedia

Dredda zaczeli krecic rok wcześniej niż ten azjatycki The Raid

ocenił(a) film na 2

Zadna prowokacja tylko prawda, rzyczywiscie ocena 1 i porownywanie tego do Kac Wawa to przesada, Dreddowi dam 2+, jeden unkt powyzej dna za efekty i plusik za narkotyk. TEn film to kopia tego tajlandzkiego [azjatyckiego ogolem] filmu co probowali zdobyc budynek tylko w realiach Dredda ... Film ze Sylwkiem o WIELE lepszy ...

ocenił(a) film na 6
szymonliwo

Cos z 2011 jest nieudaną kopią (bo to tak podobne do poprzednika, ze jak kopia) oryginału. Jak moze sie podobac to nie wiem

norbar

to nie kopia to PREQUEL

ocenił(a) film na 6
kilim5_2

Nie nazywał bym kopią gdyby próbowało coś nowego pokazać ale wszystko w tym filmie jest dokładnie takie same jak w oryginale tylko gorsze. Mam wrażenie jakby wzieli storyboardy z oryginału i znich reżyserowali film.

norbar

bez obrazy ale wujek google wyjasni ;] Prequel – poprzednik, nawiązanie do jakiegoś utworu (zwykle popularnego filmu), opowiadające o wydarzeniach wcześniejszych niż opisane w pierwowzorze. Prequele zazwyczaj powstają później niż oryginalne dzieło i często są w nich wyjaśniane wątki i zdarzenia, o których opowiadała główna część
pozdro

ocenił(a) film na 6
kilim5_2

Chłopie wiem co to prequel ale prequel może być ORYGINALNY albo może być kopią. Ten posiadał zero oryginalności, nie wprowadzał nic nowego do świata, w którym powstał oryginał. Był niepotrzebny.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
BEOWULF670

REGULAMIN FILMWEB

ocenił(a) film na 9
szymonliwo

Efekty 3d widać przez cały film no chyba że jesteś osobą o dużej wadzie wzroku.Fabuła no cóż ona musiała być minimalistyczna.Film miał pokazać dzień z życia sędziego i to się doskonale udało.Klimat komiksu doskonale oddany .To jest to na co czekałem .

szymonliwo

Większość z was nie widziała tego filmu więc nie powinniście się na jego temat wypowiadać.

ocenił(a) film na 8
szymonliwo

Beznadziejny??? Chyba żartujesz i to nie chyba ale raczej na pewno poza tym czego można się spodziewać po człowieku który filmowi Czasem słońce czasem deszcz daje 10/10 Tani Kicz z Bollywood oceniasz na arcydzieło a porządnie zrobionego Dredda 3D mieszasz z błotem?

Jakus

Nie, nie żartuję. Tak oceniam te dwa filmy.

Jakus

A czego można się spodziewać po człowieku, który ma taki avatar jak ty ?

ocenił(a) film na 8
szymonliwo

Może tego że lubię Sierżanta Woodsa za Call of Duty Black Ops ???

szymonliwo

A z skąd to wyczytałeś z kart czy z fusów ooo wielki telepato .

kadim_filmweb

Stąd, że nie ma ocen pod nazwą użytkownika a jeżeli ukrywacie ocenę filmu przed innymi użytkownikami to już w ogóle nie macie prawa dyskutować na temat ocen filmu.

ocenił(a) film na 6
szymonliwo

A moze nie wszyscy kompulsywnie głosują na filmy? Ludzie maja prace i nie siedza na filmwebie non stop.

norbar

Nie rozumiem dlaczego ukrywacie swoje oceny. To śmieszne.

ocenił(a) film na 6
szymonliwo

Nie ukrywam, po prostu mam życie i nie wyszukuje każdego obejżanego filmu. Nie widze sensu oddawać oceny na filmwebie skoro jestem bardziej aktywny na imdb gdzie mam wiecej informacji i ponad 1500 ocenionych przeze mnie filmów

ocenił(a) film na 10
norbar

Autor tematu dał 4/10 Seksmisji. Nie rozumiem czemu w ogóle ktoś z nim prowadzi polemikę. Widać, że coś jest nie tak:)

szymonliwo

Ignorujcie, to troll. Swój rozpozna swego.