PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=504129}

Dredd

2012
6,4 55 tys. ocen
6,4 10 1 54967
6,5 40 krytyków
Dredd
powrót do forum filmu Dredd

Szkoda czasu. 5sekund walki tej kobietki było lepsze od ponad godziny strzelania Dredd,a
Chcecie świetnej akcji w podobnym klimacie to obejrzyjcie "The Raid"

ocenił(a) film na 4
damianw25

dokladnie, jak dla mnie ten film to jedna wielka pomylka...dawno sie tak nie wynudzilem....

ocenił(a) film na 9
damianw25

Rozumiem, że film w ogóle nie trzymał Cię w napięciu? Ja przyznam się, że dech mi nieraz zapierało, efekty mocne, choreografia strasznie dopracowana, slow motion bezlitosny. Muszę przyznać, że jedyne co mi w tym filmie przeszkadzało to brutalność, jednak i w tym był pewien smaczek ( brzmi to dość okropnie ale jednak :/). Do arcydzieła mu daleko ale dawno nie widziałem takiego filmu akcji.

ocenił(a) film na 5
nenthalion

brutalnośc w tym filmie to plus a nie minus a i tak nie było jej zbyt wiele, ogólnie fabuła słaba, film nie trzyma w napięciu i efekty też są nie za dobre, ogólnie spodziewałem się że film będzie lepszy, muzyka była dobra i oczywiście momenty brutalności, chociaż mogło by być więcej

ocenił(a) film na 6
nenthalion

Obejrzyj "The Raid" :). Dredd ma pare fajnych momentow jednak na tych momentach sie konczy. Nie mowie ze to zly film ale jakiegos szczegolnego zachwytu we mnie nie wzbudzil.

ocenił(a) film na 9
DAIMOS

"The Raid" jest dla mnie zbyt przesadzony (nie, niestety nie widziałem ale po trailerach odnoszę wrażenie, że w tym filmie nie dzieje się nic poza łamaniem kości w jak najbardziej efektowny sposób). Tutaj kompozycja obrazu z muzyką wydawała mi się niemal idealna i mimo, iż gardzę taką brutalnością w filmach to ta jakoś fascynowała (i znów brzmi to okropnie). Aktorzy też nie wypadli moim zdaniem słabo.

ocenił(a) film na 6
nenthalion

Urban jako Dredd wypadl dla mnie tak jakos nijako pare ruchow ustami nie stworzylo za bardzo postaci a do tego mialem caly czas wrazenie ze ten helm jest dla niego nieco za duzy :). Dziewcze sobie nawet niezle poradzilo. Fajny pomysl z jej zdolnosciami jednoczesnie ulatwiajacy rezyserowi prowadzenie fabuly. Fajny slow motion, brutalnosc sie niezle wkomponowala. W porownaniu z "The Raid" brakowalo mi poczucia ze bohaterowie sa w czarnej d...ie. Po wstawce gdzie Ma-ma oglasza w calym budynku polowanie na sedziow pozniej nie widac, nie slychac i nie czuc tego zagrozenia i hord ludzi czyhajacych na zycie bohaterow a "Raid" to znakomicie oddaje. Jak dla mnie taka 6 z plusem.