Dla odprężenia bo nie zakładam tutaj rozbudowanej fabuły... Warto się wybrać do kina czy nie warto?
Moje najlepiej zainwestowane pieniadze w tym roku na kino a chodze czesto :) noooo jeszcze gacek ewentualnie ale tutaj z twoim umyslem dzieje sie cos zupelnie innego, strasznie wbil sie we mnie ten kozacki klimat i mam ochote na wiecej, 3D nie irytuje jak np w przypadku avengersow.
Warto :)
ja 3d to tylko w imax toleruje, tak to nasze wspaniałe kina nie są do tego przygotowane i jest za ciemny obraz i gowno widać. np nowych piratow z karaibow w multikinie ogladalem to sie strasznie meczylem. Ale jak tak mowisz to sie chyba przejde nawet lubie takie filmy w tym stylu z tym klimatem
Jak nie przeszkadza ci brak fabuły, dowcipu, widowiskowych i karkołomnych bijatyk, błyskotliwych dialogów, super zabawek jak latające motory czy wielkie roboty to film jest do rozważenia.
Jeśli natomiast lubisz widzieć krew i przemoc, tak fizyczną jak i te powiedzmy "społeczną", jeśli rajcują cie herosi z betonu, pozbawieni mimiki i wypowiadający po trzy słowa w stylu "aibibak" i mordujący przestępców przy użyciu nieco przegiętej broni (granaty zapalające, ogień ciągły, krótkie serie, granaty rozpryskowe i tryb autodestrukcji, i to wszystko w jednym pistolecie) to warto się wybrać.
Film jest brudny, ponury i raczej mało efektowny, i jego największym plusem jest chyba to, że nie wpisuje się w trendy dzisiejszego kina, a raczej zawraca do kina klasy B lat 80. To z czego naśmiewa się Stallone w kolejnych częściach Niezniszczalnych tutaj jest jak najbardziej na poważnie i przymykając lekko oko można śmiało uznać, że całość o dziwo nie wychodzi żałośnie a wręcz ciekawie.
Oczywiście opis dla kogoś komu postać Dredda jest obca, dla człowieka który lubi obrazkowe historie o Sędziach pozycja obowiązkowa.
ty nie gadaj, ja za mimike dal bym urbanowi mimicznego-oskara :D te wszystkie grymasy, mialem taką pompe, wystarczylo sie dobrze przyjzec a wezmy pod uwage fakt(kask) ze mial ograniczone mozliwosci :D. Brakowalo tylko tytoniu w gebie i oblesnego spluniecia :D
Co do gry aktorskiej to powiem, że Urban dostał u mnie plusa, że nie chciał się lansować i nie zdjął hełmu, co do tych grymasów to chyba jednak lekka przesada, większość była na nutę :-( ew :-
Jedyny minus moim zdaniem to że jest 3D. Jeżeli lubisz mocne kino akcji/sf to śmiało, warto wydać te 27 zł. Moja ocena 7
Ej słuchajcie, czemu pod swoimi postami nie widzę jak oceniłem dany film, a wasze oceny tak? Wy też tak macie czy trzeba coś ustawić w opcjach profilu?
maly szymek wpadl do kina i zacząl szybko rozkminiac - co ja to tutaj kurcze robie, przeciez loony toones mi w glowie... no i wtedy wysnul pomysl ze zawita na to forum i zacznie smecic do oporu :)
film mozna obejrzeć, kwestia gustu. ale na ten film do kina i to w 3d (czyli jeszcze wiecej kasy) to wg mnie nie warto.
Moim zdaniem film naprawdę udany. Aktorstwo na dobrym poziomie, efekty ok (chociaż dupy nie urywają), świetny klimat i jeszcze lepsza ścieżka dźwiękowa. Poza tym akcja od początku do końca, bez filozoficznych wywodów i pieprzeniu o miłości i takich tam. Osobiście polecam jeżeli lubisz takie kino.
Tak naprawdę 3D nie przeszkadza nie jest tak nachalne jak to bywa przy niektórych produkcjach , jest porostu tam gdzie być powinno plus akcje w tzw Slow -Mo czyli zwalnianie tempa - Pierwszy raz widziałem w tak nowatorski sposób zastosowanie starej technologii coś pięknego.
Polecam film czy to w 3D czy w 2D.