PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=504129}

Dredd

2012
6,4 55 tys. ocen
6,4 10 1 54967
6,5 40 krytyków
Dredd
powrót do forum filmu Dredd

Dla odprężenia bo nie zakładam tutaj rozbudowanej fabuły... Warto się wybrać do kina czy nie warto?

użytkownik usunięty
Tanath3

Moje najlepiej zainwestowane pieniadze w tym roku na kino a chodze czesto :) noooo jeszcze gacek ewentualnie ale tutaj z twoim umyslem dzieje sie cos zupelnie innego, strasznie wbil sie we mnie ten kozacki klimat i mam ochote na wiecej, 3D nie irytuje jak np w przypadku avengersow.

Warto :)

ja 3d to tylko w imax toleruje, tak to nasze wspaniałe kina nie są do tego przygotowane i jest za ciemny obraz i gowno widać. np nowych piratow z karaibow w multikinie ogladalem to sie strasznie meczylem. Ale jak tak mowisz to sie chyba przejde nawet lubie takie filmy w tym stylu z tym klimatem

Tanath3

Jak nie przeszkadza ci brak fabuły, dowcipu, widowiskowych i karkołomnych bijatyk, błyskotliwych dialogów, super zabawek jak latające motory czy wielkie roboty to film jest do rozważenia.
Jeśli natomiast lubisz widzieć krew i przemoc, tak fizyczną jak i te powiedzmy "społeczną", jeśli rajcują cie herosi z betonu, pozbawieni mimiki i wypowiadający po trzy słowa w stylu "aibibak" i mordujący przestępców przy użyciu nieco przegiętej broni (granaty zapalające, ogień ciągły, krótkie serie, granaty rozpryskowe i tryb autodestrukcji, i to wszystko w jednym pistolecie) to warto się wybrać.
Film jest brudny, ponury i raczej mało efektowny, i jego największym plusem jest chyba to, że nie wpisuje się w trendy dzisiejszego kina, a raczej zawraca do kina klasy B lat 80. To z czego naśmiewa się Stallone w kolejnych częściach Niezniszczalnych tutaj jest jak najbardziej na poważnie i przymykając lekko oko można śmiało uznać, że całość o dziwo nie wychodzi żałośnie a wręcz ciekawie.
Oczywiście opis dla kogoś komu postać Dredda jest obca, dla człowieka który lubi obrazkowe historie o Sędziach pozycja obowiązkowa.

użytkownik usunięty
madmarx

ty nie gadaj, ja za mimike dal bym urbanowi mimicznego-oskara :D te wszystkie grymasy, mialem taką pompe, wystarczylo sie dobrze przyjzec a wezmy pod uwage fakt(kask) ze mial ograniczone mozliwosci :D. Brakowalo tylko tytoniu w gebie i oblesnego spluniecia :D

Co do gry aktorskiej to powiem, że Urban dostał u mnie plusa, że nie chciał się lansować i nie zdjął hełmu, co do tych grymasów to chyba jednak lekka przesada, większość była na nutę :-( ew :-

ocenił(a) film na 9
madmarx

Miał taki głos bo wku rwiony chodził. Co mu się dziwisz? ;D

ocenił(a) film na 7
Tanath3

Jedyny minus moim zdaniem to że jest 3D. Jeżeli lubisz mocne kino akcji/sf to śmiało, warto wydać te 27 zł. Moja ocena 7

użytkownik usunięty
Tanath3

Powiem tak - film roku, więc zdecydowanie warto.

Tanath3

Nie warto bo film jest nudny jak flaki z olejem.

ocenił(a) film na 9
szymonliwo

Ej słuchajcie, czemu pod swoimi postami nie widzę jak oceniłem dany film, a wasze oceny tak? Wy też tak macie czy trzeba coś ustawić w opcjach profilu?

użytkownik usunięty
szymonliwo

maly szymek wpadl do kina i zacząl szybko rozkminiac - co ja to tutaj kurcze robie, przeciez loony toones mi w glowie... no i wtedy wysnul pomysl ze zawita na to forum i zacznie smecic do oporu :)

ocenił(a) film na 7
Tanath3

film mozna obejrzeć, kwestia gustu. ale na ten film do kina i to w 3d (czyli jeszcze wiecej kasy) to wg mnie nie warto.

Tanath3

Ten film to ostoja zajebistości. Więc tak, warto ;)

ocenił(a) film na 8
Tanath3

Moim zdaniem film naprawdę udany. Aktorstwo na dobrym poziomie, efekty ok (chociaż dupy nie urywają), świetny klimat i jeszcze lepsza ścieżka dźwiękowa. Poza tym akcja od początku do końca, bez filozoficznych wywodów i pieprzeniu o miłości i takich tam. Osobiście polecam jeżeli lubisz takie kino.

Tanath3

Tak naprawdę 3D nie przeszkadza nie jest tak nachalne jak to bywa przy niektórych produkcjach , jest porostu tam gdzie być powinno plus akcje w tzw Slow -Mo czyli zwalnianie tempa - Pierwszy raz widziałem w tak nowatorski sposób zastosowanie starej technologii coś pięknego.
Polecam film czy to w 3D czy w 2D.