PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=504129}

Dredd

2012
6,4 55 tys. ocen
6,4 10 1 54967
6,5 40 krytyków
Dredd
powrót do forum filmu Dredd

mógłbyś chociaż postarać się o próbę wyjaśnienia sformułowania "Totalna strata czasu" ?

ocenił(a) film na 6

Najlepsze jest to ,że to nie 'podróba' bo wątek jest całkiem inny niż w jedynce i to się chwali twórcom.Mamy Dredda ,jego strój,zniszczone miasto i sędziów i tylko to jest podobne

ocenił(a) film na 7
CelineMarie

Nie podróba i na pewno nie remake. Dredd to bohater komiksowy, dwie ekranizacje komiksu łączy w zasadzie tylko jego postać i miejsce akcji (Mega City I). Tyle jeśli chodzi o podobieństwa. To tak, jak nazywać Mrocznego Rycerza remakiem lub podróbą Batman Powraca.

ocenił(a) film na 8

Nie czuje żebym stracił swój cenny czas mojego życia oglądając ten fil ponieważ film bardzo mi się podobał! Konkretny film akcji, bez zbędnego gadania, nie wiele takich powstaje!

Trollować to sobie możesz na stronach typu pudelek tam masz niczym nie ograniczone pole do popisu.

ocenił(a) film na 10

twórca tematu zarzucił prowokacje, a wy to łykacie jak macierewicz trotyl ...
filmu nie należy porównywać do produkcji z 95 z "sylwkiem"
w tamtych czasach kino było inne, film bardzo dobry jak na tamte czasy, efekty, muzyka , obsada, scenariusz wszystko na bardzo przyzwoitym poziomie. i to samo tyczy się współczesnego dreeda.
obecny dread to ani sequel ani prequel tylko historia na podstawie komiksu opowiedziana w inny sposób. czy się komuś podobał czy nie to kwestia gustu. ja oglądając dredda z 95 jako młody człowiek byłem zachwycony. obecna wersja również bardzo mi się podoba. filmy oceniam pod względem fabuły, scenariusza, obsady , gry, muzyki i ogólnego klimatu, który akurat mnie jak najbardziej podchodzi ( postapokaliptyczna przyszłość ) i pod tym względem obie produkcje ( chociaż dzieli je ponad 15 lat ) wypadaja fenomenalnie