jesli jest identyczny jak pierwowzor, to bez ogladania moge wystawic za 1 za ten "remake", jesli fabuła jest pozmieniana, to obejrze i tez pewnie wystawie 1 :P
Profanować można świętość. Jeżeli stary Sędzie Dredd jest dla Ciebie świętością to współczuję...
Zwiastun pokazuje, że film nie jest identyczny: bardziej podobny do the Raid. Nie wiem, czy to dobrze. Wolę jednak sam się przekonać :)
BUAHAHAHAHAHAHAHA. Film ze Stallone to profanacja tej postaci (pg-13, Schneider i Dredd bez hełmu biegający). Mimo mojego sentymentu to jest prawdziwa, krwawa ekranizacja z charyzmatycznym Dreddem.
Film nie jest klasykiem. Klasykiem jest komiks, a tamta ekranizacja profanuje większość jego założeń. To nie jest remake!
Tamten film był 100 razy lepszy niż komiks, KLSAYK
ps. skoro tamten film jest wg ciebie profanacją, to wyjaśnij, dlaczego ten syf w 3D oceniłeś na 7??
Przecież ten film jest odzwierciedleniem komiksu. Nie kompromituj się bo ta wersja dla dzieci w PG-13 ze Slyem to wstyd dla Dredda. Ja jestem tutaj ekspertem od komiksów akurat. Nawet nie widziałeś tego filmu, ale mnie nie dziwi mnie twoja krytyka bo ani na filmach, ani na niczym się nie znasz.
nie czytam badziewnych komiksów, ani nie oglądam beznadziejnych filmów w 3D,
poza tym uważasz ten film za lepszy tylko dlatego, że jest odzwierciedleniem komiksu??
wiesz co oznacza NA PODSTAWIE czegoś???
czy wg ciebie aby film NA PODSTAWIE komiksu był dobry musi go idealnie odzwierciedlać???
komiksu nie czytałem, ale Dredd ze Stallonem to klasyk!
Badziewny to jest twój gust. Nie kompromituj się już dalej pavelku bo twoja ocena v jak vendetta (nomen omen ekranizacji komiksu) i notka do niej to wystarczająca kompromitacja zważając że równie anarchistyczny Podziemny Krąg oceniłeś na 9, ale tam mogłeś nie zrozumieć treść.
Tak wiem co to jest na podstawie. Komiksy rzadko się ekranizuje w stosunku 1:1 więc jest na podstawie, a film ze Stallone niezależnie od wszystkiego jest badziewiem bo został zrobiony w PG-13 (jak nie wiesz co to jest to wygoogluj), a Stallone zagrał cipę, a nie Dredda. Urban zagrał charyzmatyczną postać.
Co ma za znaczenie że film jest w 3d? Czyżbyś był hipsterem?
heh, argumentujesz swoje zdanie tym, że masz "lepszy" gust od mojego (co oczywiście powie każdy człowiek, gust jest indywidualną sprawą, nie można go klasyfikowac, porównywać do innych, ponieważ dla każdego jego gust jest najlepszym)
v jak vendetta jest badziewnym filmem, przeznaczonym dla nieudaczników życiowych próbujących udowodnić swoją "wyższość" nad innymi na wszelkie możliwe sposoby (promuje mode na anarchizm i lewactwo)
czego nie ma w filmie Podziemny Krąg, także skończ z tymi porównaniami, bo nie o tym dyskusja
a filmy w 3D na ogół mają za zadanie "efektami specjalnymi" nadrobić fabułę
A STALLONE TO WG MNIE NAJLEPSZY AKTOR, CZEGO NIE MASZ PRAWA PODWAŻAĆ!
Nie ma anarchizmu w FC? Co? To czemu jest to mój ulubiony film? Chyba skoro widziałem go ok. 15 razy to wiem o czym jest :). Nigdzie nie argumentowałem tym że mam lepszy gust, a tym że ośmieszasz się oceniając coś czego nie widziałeś!
Może być według ciebie najlepszy, ale bardziej pasuje ulubiony.
a potrafisz czytać ze zrozumieniem?
"v jak vendetta jest badziewnym filmem, przeznaczonym dla nieudaczników życiowych próbujących udowodnić swoją "wyższość" nad innymi na wszelkie możliwe sposoby (promuje mode na anarchizm i lewactwo)
czego nie ma w filmie Podziemny Krąg"
no właśnie
po drugie, to co ja oceniłem, czego nie widziałem???
a tutaj krytykujesz mój gust:
"Badziewny to jest twój gust"
coś słabą pamięć masz tabletko :)
Blablalabla. Ogólniki. Pamięć to masz ty słabą bo pisałeś że film na forum którego piszemy nazwałeś beznadziejnym, profanacją. Nie widząc go.
Tematy FC jest podobna do V. Nie wiem jak ty to oglądasz, ale może na forum tego drugiego zasugerowałeś się czyimś wpisem. W twoim przypadku to nic nowego bo ogólnie mało myślisz co było widać po wszelkich dyskusjach na Deppie.
nie czytałem wpisów na forum ani v ani fc, ANI TEŻ NIE OCENIAŁEM ŻADNEGO FILMU, KTÓREGO NIE WIDZIAŁEM:
"jesli jest identyczny jak pierwowzor, to bez ogladania moge wystawic za 1 za ten "remake", jesli fabuła jest pozmieniana, to obejrze i tez pewnie wystawie 1 :P"
mój komentarz tuż pod tematem, w którym napisałem to, czego zapomniałem w temacie, naucz się proszę czytać :)
ps. Dredda obejrzałem TYLKO dlatego, że gra tam Stallone, w innym wypadku nawet nie zwrócił bym uwagi na ten film(chyba wiesz co mam na myśli)
Zresztą to nie jest remake! Po primo nie mają fabularnie nic ze sobą wspólnego, a tylko wykorzystują dane uniwersum komiksowe.
"Nie kompromituj się bo ta wersja dla dzieci w PG-13 ze Slyem to wstyd dla Dredda."
film ze Stallone jest bardzo brutalnym filmem i ma kategorie R
Brutalność jest tam zerowa. Sceny walki z mutantami na pustyni wywołują salwy śmiechu a nie niepokój. Zwłaszcza jak walczy z tym cyborgiem XD
ApolloCreed_, zaraz rozzłościsz Pana Eksperta i jak już się do Ciebie przyczepi, to wiadomo... Cała ta dyskusja jest jak kłótnia dzieci w piaskownicy, z rodzaju "A Twój tata jest "gupi".
No to teraz mnie przyłapałeś. Prawdopodobnie wpadnę w kompleksy i już nigdy nie zajrzę na Filmweb, w obawie, by nie natknąć się na twoje onieśmielająco wysokie IQ... mistrzu.
Ja tylko nie rozumiem skąd on wie,że komiks jest beznadziejny skoro go nie czytał. Rozumiem, że jest czarny i ma IQ na ich średnim poziomie 85.
No i dowiedziałem się że neo_angin , jest expertem od komiksów, ma znajomości i najlepszy gust, uważa że S. to cipa. A co o filmie?