Ten film jest dla ludzi młodych, tych z ery gier komputerowych. Mnie znużył po 15 minutach, mąż w trakcie filmu rzekł do mnie "obudź mnie, jak już ta kula doleci". Całe szczęście, że nie grał tam Biehn, bo wtedy musiałabym cały obejrzeć :P:)
wypowiedz kogos kto nigdy nie gral w gry komputerowe najwyrazniej poniewaz nie zauwazylem ani jednego znaku ktory by pokazywal zeby bylo to film dla mlodych. swoja droga twoche slabo komentowac film ktorego nie obejrzalo sie do konca.:) strasznie nie obiektywnie
Mój syn grał. Ja nie skomentowałam treści całego filmu, napisałam tylko, że dla mnie był nużący ten fragment, który obejrzałam. Lubię inny styl prowadzenia akcji. Lubię się dobrze bawić oglądając coś, a tu mimo chęci nie potrafiłam. Podziwiam jednak tych, którzy film obejrzeli i potrafią tak ładnie o nim napisać, jak Pimlico7:) I tyle. :)
Film pokazuje najbardziej ekstremalną sytuację, w której moze znaleźć sie społeczeństwo. Sytuację, w której policja, musi sięgać po równie drastyczne metody egzekucji prawa, co sami przestępcy w celu zapewnienia sobie przetrwania. Sędzia Dredd reprezentuje sobą bezwzgledność i całkowite oddanie idei prawa. Kontrastem dla niego jest sędzia Anderson cechujaca sie wysoką empatią. Poziom dopracowania od strony technicznej filmu stoi na najwyższym poziomie. Film jest bardzo wiarygodny, nawet pomimo kilku aspektów sci-fi. Nie ma tutaj koloryzowania w celu przykucia uwagi szerszego grona odbiorców. W filmie, tak jak w komiksie mozna dopatrzec sie wielu niejednoznacznosci. Jest to film na podstawie brytyjskiego komiksu, który zachwycał czymś wiecej niż tylko wyglądem.
Film koszmarnie nudny i przewidywalny. Niczym nieuzasadnione sceny brutalności. Film nie pokazuje niczego wartościowego, jest to typowa jatka. Kompletne dno- szczerze odradzam, bo najzwyczajniej w świecie szkoda na ten koszmar czasu.
Dziecko po obejrzeniu scen przemocy moze przyswajac sobie złe zachowania. Natomiast dorosły człowiek o uksztaltowanej osobowości traktuje tego typu sceny jak bardzo satysfakcjonującą rozrywkę, ktora nie odbije się negatywnie na nikim. Jako ludzie dysponujemy bardzo zlozoną wyobraznią, ktora pozwala nam zadowalac się wirtualnym swiatem w tak duzym stopniu, ze nie musimy wyżywać się znacznie w swiecie prawdziwym. Mlode pokolenie jak zadne inne dotąd potrafi zaspokoic swoj umysl i cialo przy wykorzystaniu znacznie mniejszej ilosci zasobow. Film ten jest przykladem bardzo zlozonego tworu, ktory zapewnia solidną dawkę rozrywki. Oczywiscie o gustach się nie dyskutuje. Na szczęście film zebrał rewelacyjne oceny od recenzentów, którzy uchronili go tym samym przed znaczeniem Twojej opinii.