PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=504129}

Dredd

2012
6,4 55 tys. ocen
6,4 10 1 54967
6,5 40 krytyków
Dredd
powrót do forum filmu Dredd

film nie zrobił na mnie wrażenia, może dlatego że spodziewałem się po nim dużo więcej.
Tak przyznam szczerze nie do końca wiem dlaczego na końcu blok nie wybuchł, ale chyba miał na to wpływ podany narkotyk.
filmowi daje 5/10

JAKnieZpolski

Oprócz czytania trzeba też słuchać (i oglądać:P) ze zrozumieniem. Obejrzyj jeszcze raz.

dooperel

No chyba, że to ty brałeś:P

ocenił(a) film na 5
dooperel

Ja nie czytałem, oglądałem film z lektorem.
Czytanie nie jest dobre, oczy mogą się popsuć. Nosisz okulary bo masz popsute oczy to noś ale Ja nie zamierzam. Zresztą jak bym wyglądał w okularach.

JAKnieZpolski

Nie o to mi chodziło. W filmie jest powiedziane dlaczego nie zadziałało.

ocenił(a) film na 5
dooperel

To jeszcze obejrzę kiedyś drugi raz, po prostu nie usłyszałem. Ale tak szczerze jest to pierwszy film który oglądałem i w którymś nie wiem czegoś i to czegoś bardzo ważnego. Wydawało mi się że Dredd podał narkotyk kobiecie-zapalnikowi i to spowolniło jej mózg i przez to ona jakby żyła...
Polecam inny fajny film podobnego typu "Niewidzialny" z 2005 roku.

użytkownik usunięty
JAKnieZpolski

Źle ci się wydawało.

Narkotyk nie miał nic do rzeczy, poza tym nawet nie rozumiesz jego sposobu działania, bo w żaden sposób nie zmieniał on tego jak długo jej mózg działał. Zmieniał tylko jej subiektywny odbiór rzeczywistości, mózg działał w taki sposób, że jej się wydawało że wszystko trwa dłużej, choć trwało tyle co zwykle.

Co do bomby - nadajnik, który miała na ręku w razie jej śmierci wysyłał sygnał do bomby, tyle że śmierć nastąpiła jakiś kilometr niżej, w dodatku od bomby oddzielały ją wtedy kilka setek betonowych pięter - to sprawiło że sygnał nie miał szans dotrzeć do bomby którą miał odpalić.

ocenił(a) film na 5

wdzięczny jestem za wyjaśnienie - teraz już wiem. Pomyślałem i tak było...

użytkownik usunięty
JAKnieZpolski

jak to oczy mogą się popsuć? od czytania tekstu w filmach??

ocenił(a) film na 5

można popsuć oczy jak się dużo czyta, w tym sensie napisałem.
Poza tym jak się czyta napisy to za bardzo nie można skupić się na grze aktorów, zwłaszcza jak dobrzy są to aktorzy i dużo jest czytania.

użytkownik usunięty
JAKnieZpolski

"jak się czyta napisy to za bardzo nie można skupić się na grze aktorów"

Tylko i wyłącznie jeśli umiejętność czytania nadal masz na poziomie pierwszej klasy szkoły podstawowej.

ocenił(a) film na 5

studia skończyłem, to chyba tak nie jest... A wiesz co to studia? przez pięć lat pije się imprezuje i po pięciu latach dają dyplom.

użytkownik usunięty
JAKnieZpolski

No to tylko współczuć, że po studiach nadal nie potrafisz sprawnie czytać.

ocenił(a) film na 5

tutaj nie ma czego współczuć. ja czytam bardzo dobrze, sam nie umiesz czytać płynnie. taka jest prawda

ocenił(a) film na 8
JAKnieZpolski

Hehe tutaj też musisz czytać co ludzie odpisują, więc uważaj ;)

ocenił(a) film na 5
sanctus_diavolos_2

chodzi o to że jak duDUŻO się czyta to psują się oczy. chcecie to czytajcie, co mnie to obchodzi - tylko później jak będziecie nosić okulary to pamiętajcie że was ostrzegałem.

użytkownik usunięty
JAKnieZpolski

a skąd masz takie info o tym psuciu oczu? pierwsze słyszę. masz na mysli normalne czytanie książek? jakim niby cudem mają się od tego oczy psuć. gdzie to wyczytales?

ocenił(a) film na 5

info takie mam jak w Rosji byłem , to taka jedna Pani mnie zaprosiła na kolację i mówiła że od czytania się psują oczy.

użytkownik usunięty
JAKnieZpolski

ołkej, mamy do czynienia ze zwykłym trollem, szkoda czasu...

ocenił(a) film na 5

czego wy jacyś tacy ograniczeni jesteście? ufff
Napisów do filmów w dzisiejszych czasach się nie czyta, np robi to Ivona.

ocenił(a) film na 7
JAKnieZpolski

Też myślałem że będzie lepszy.Pomimo że w filmie była akcja jakoś mnie nudził.
Ostatnio oglądałem lepszy o podobnej tematyce http://www.filmweb.pl/film/Raid-2011-629688

ocenił(a) film na 5
simon3333

no tak nudnawy ten Dredd...