PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399746}

Drive

2011
7,2 229 tys. ocen
7,2 10 1 228547
7,4 90 krytyków
Drive
powrót do forum filmu Drive

Spodziewałem się czegoś troszkę innego, tj. mnóstwa pościgów, akcji itp. Dostałem coś lepszego - film klimatem przypomina mi nieco "Taksówkarza" i myślę, że jest to zamierzone. W powietrzu cały czas niepokój, jak cisza przed burzą, również za sprawą muzyki. Gosling pokazał klasę i może to być dopiero początek jego kariery.
Ze słabszych punktów... za mało Christiny Hendricks ;)

ocenił(a) film na 10
Sivy_2

ja świeżo po seansie byłem baaardzo zawiedziony. podobnie jak ty liczyłem na więcej pościgów. dopiero kilka godzin po wyjściu z kina do mnie dotarło co zobaczyłem. A Gosling ? Czy ktoś jeszcze zagrał taką rolę wypowiadając taką samą lub mniejszą ilość słów? Nie raz i nie dwa chciałem w kinie krzyknąć 'no odpowiedz jej coś!' :) ale jaki klimat i napięcie tym zbudował...
Nie można po prostu nastawiać się przed tym filmem na bardzo szybką akcję. Inaczej można się zawieść - co, sądząc po komentarzach, kilka osób uczyniło. ;)
co do Christiny Hendricks - po wszystkich sezonach Mad Mena byłem ciekawy jak zagra i chciałem widzieć ją na ekranie jak najwięcej. Niestety w tym filmie wypadła bardzo słabo (przynajmniej w porównaniu do roli serialowej)

Po wyjściu z kina zastanawiałem się nawet nad oceną 5/10, ale już doszedłem do 8/10 i zastanawiam się czy nie zmienić na na 9/10... :)

ocenił(a) film na 10
James_House

ja świeżo po seansie (w środku dnia, tak wyszło ;p) zastanawiam się już nad powtórnym wybraniem się do kina...

spodziewałem się dokładnie takiego filmu jaki zobaczyłem choć przerósł i tak moje wyobrażenia - choć oczywiście pościgów zawsze mogłoby być więcej, bo tego w kinie nigdy za wiele :) ale muzyka, cudowna gra światłem, długie, powolne ujęcia, potem szybkie przejścia do brutalnych scen i nocne ujęcia miasta... i jeszcze raz powtórzę - muzyka! co za klimat, bomba :)