Jak dla mnie oryginalny film utrzymany w niecodziennym pastelowym klimacie. Lekka muzyka z syntezatorów i dużo scen slow motion. Genialne połączenie! Polecam muzykę Kavinskiego.
To ze istnieje film który tu pokazałeś nie znaczy ,ze Drive nie może być oryginalny.
oryginalny
1. «niebędący kopią, przeróbką ani falsyfikatem»
2. «nieopierający się na wzorach»
3. «odbiegający od tego, co jest powszechnie znane lub przyjęte»
Jak widać Drive opiera się na wzorcach, są to mimo wieku filmy o bardzo podobnej koncepcji. To znaczy że Drive nie może być oryginalny.
Zgadza się - film Drive opiera się na wzorcu, ale mi chodziło o sam styl, formę. Dla mnie jest oryginalna (nie widziałem filmu w podobnym klimacie)
"Lekka muzyka" ?
Jeśli Twoim zdaniem ten dark ambient to lekka muzyka, to ciekawe jak według Ciebie brzmi ciężka muzyka :)
Lukas_Art myślę, że wiesz o co mi chodzi - lekka, w sensie ambientowa, miękka. Dla mnie ciężka i nadająca się do słuchania to muzyka grupy The Prodigy :)
No, teraz wiem o co Ci chodzi. Racja, Prodidżi nie lubię, jak dla mnie są zbyt agresywni i puści artystycznie.
Ale ściągnąłem sobie soundtrack do "Drive" i muszę powiedzieć, że niektóre utwory są bajkowo miłe, np. "A Real Hero".
Ogólnie świetny film, muza wymiata, bardzo klimatyczna bomba ;)
No teraz to mnie zagiąłeś. Mógłbym Ci polecić trochę fajnych kawałków, ale nie wiem czy jest sens. Każdy lubi to, co lubi. Mi się podoba rock progresywny, space rock, symphonic prog, jazz rock, a momentami nawet death metal, ale nie pogardzę też ambientem, dark ambientem czy ritual ambientem.
Co mam Ci poradzić?