PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399746}

Drive

2011
7,2 229 tys. ocen
7,2 10 1 228547
7,4 90 krytyków
Drive
powrót do forum filmu Drive

Od bardzo dawna nie zrobiono tak dobrego filmu. To po prostu czysta poezja, dzieło, które chwyta za gardło od pierwszej minuty i nie puszcza do samego końca. Film tak hipnotyzujący, emocjonujący, tak niesamowity, że nie pozwala nawet ruszyć ręką po kubełek popcornu, a co dopiero mówić o jedzeniu. Dziękować Bogu za tak utalentowanych reżyserów jak Refn, który dał tu popis nieziemski. Nie chce mi się opisywać szczegółów, bo inni już to zrobili, więc napiszę tylko tyle, że to jeden z najlepszych filmów w historii kina i murowany kandydat do Oscara. 10/10

0wner2

Refn zdecydowanie wyrasta na nową gwiazdę reżyserską. Strasznie jestem ciekaw jak mu wyjdzie pierwszy rzeczywiście wielki projekt pod względem nakładów finansowych czyli remake "Ucieczki Logana". Poza tym ma podobno reżyserować film o "Wonder Woman" i choć obok Supermana to postać której najbardziej nie lubię z DC to czekam. Zresztą na Man of Steel też bo robi go Snyder. Jestem ciekaw czy Akademia doceni taki film, ale jakieś nominacje powinny być. Czekam po prostu na więcej takiego kina w przyszłości.

neo_angin

Skąd info o Wonder Woman? Pierwsze słyszę. Teraz to on ma chyba robić film Only God Forgives, również z Goslingiem. Nie mogę się doczekać.

0wner2

Z FW:

http://www.filmweb.pl/news/Re%C5%BCyser+%22Drive%22+coraz+bli%C5%BCej+filmu+o+pr zygodach+Wonder+Woman-76781

Na imdb też było ale nie chcę mi się szukać

neo_angin

No to w takim razie szykujmy się na prawdopodobnie najlepsza ekranizację komiksu w historii, hehe.

0wner2

Jestem ciekaw kiedy plantum się tu pojawi znowu. Na forum SP jest już cicho i pewnie wybierze sobie to forum bo dużo ludzi. Oczywiście da niską ocenę bo lubi tylko proste filmy.

neo_angin

Jak da 1/10 to przejdę się do niego z młotkiem.

ocenił(a) film na 9
0wner2

Neo_angin się nade mną znęca! Chcę pójść na ten film, a on cały czas o nim pisze i jeszcze kazał mi wbić na ten tutaj temat! Dłużej tego nie zniosę! Idę do kina.

napruto

I słusznie!

napruto

Musisz iść. Każdy kto uważa się za kinomana musi zobaczyć.

ocenił(a) film na 9
neo_angin

Cicho Ty potworze! Nie napalaj mnie aż tak xD

0wner2

Podbijam ten genialny temat.

0wner2

Do 10 wg mnie trochę zabrakło, ale zgodzę się ze film jest świetny. Jeden z lepszych jakie ostatnio w kinie oglądałem, bardzo pozytywne zaskoczenie.

ocenił(a) film na 9
KLAssurbanipal

Film genialny jak dla mnie ! Wszyscy inni niech mówią że nudny że mało aut jak na film o takim tytule, mało dialogów ale ja na ten film ide jeszcze raz. Fajny film i basta!

ocenił(a) film na 10
0wner2

Amen!:)

ocenił(a) film na 10
0wner2

Hipnotyzujący. Właśnie.

blackh0lesun

Dokładnie. Muzyka,klimat. Nie mogłem się oderwać nawet na fajeczke:)