PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399746}

Drive

2011
7,2 229 tys. ocen
7,2 10 1 228547
7,4 90 krytyków
Drive
powrót do forum filmu Drive

Czy ktoś zauważył, że po tym jak Driver uderzył w bok samochodu Nina, aby go zepchnąć z drogi (uderzenie przodem samochodu w bok, prędkość na oko, jakiś 70 km/h), widzimy samochód tytułowego Drivera z nieuszkodzonymi światłami? Parodia!
A tak w ogóle film beznadziejny, rzadko tak piszę, ale tutaj nie mogę się powstrzymać.

ocenił(a) film na 7
robzuch

Zgadzam się w 100 %, beznadziejny! Akcji to tam było prawie zero, fabuła zagmatwana, dużo niepotrzebnych krwawych scen i bardzo kontrowersyjny główny bohater - co prawda przystojny, ale na moje oko chory psychicznie (najpierw całuje się z kobietą,jest czuły, kochający a po chwili miażdży nogą czaszkę innemu człowiekowi - czy to zachowanie zdrowego na umyśle człowieka? Nie sądzę.).W dodatku ta kurtka ze skorpionem - blee, taki niemęski, kiczowaty ciuch.
Czytając opinie, spodziewałam się czegoś o niebo lepszego. Film cholernie nudny jak na kino akcji.
Jedynie muzyka i zdjęcia odrobinę ratują film w moich oczach. Więcej jak 3/10 nie dam. Nie polecam, szkoda czasu.

tajemnicza_93

Śmiechu warta ocena.
Akcji zero? Chyba żarty. Właśnie to była akcja, prawdziwa, realna. On rozniósł jednego typka w windzie, nie 7 jak Seagal. Zabił nożem jednego faceta, a nie 5 jednym uderzeniem jak Van Damme.
"ale na moje oko chory psychicznie (najpierw całuje się z kobietą,jest czuły, kochający a po chwili miażdży nogą czaszkę innemu człowiekowi - czy to zachowanie zdrowego na umyśle człowieka? Nie sądzę."
Po pierwsze, nie ogarnęłaś, że on wcale nie musi być zdrowy psychicznie i wcale nie musiał być. W filmie nie ma mowy o jego żółtych papierach.
Zobacz co go do tego skłoniło. To była jego miłość, jego sympatia, kobieta życia, która z pewnością straciłaby życie gdyby się tak nie zachował.

TROCHĘ POMYŚLUNKU!

tajemnicza_93

Do tego popatrz przez co przeszedł już wcześniej :/ Bardzo nieobiektywna ocena. Trzeba oglądać z głową, a nie o tak se popatrzę.