PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399746}

Drive

2011
7,2 229 tys. ocen
7,2 10 1 228547
7,4 90 krytyków
Drive
powrót do forum filmu Drive

ten film jest dnem, adowodem niech bedzie to że sie po pół roku zalogowałem, po prostu przestrzegam przed tą produkcją, cała sala w kinie uczciła ciszą film w którym jest więcej scen milczących niż mówionych, a akcja ogranicza się do licnych scen rzeźnickich gdzie tytułowy aktor butem mażdży głowę pzeciwnikowi, od poczatku do końca trudno ucwycić głowny wątek filmu,który z resztą kończy się równie mdło-NIE POLECAM

dzidek860

Też się zgadzam z przedmówcą. Totalne dno, fabuła do chrzanu, a najbardziej rozwaliły mnie dialogi a raczej prawie ich brak. Odradzam i nie polecam. Stracony czas i pieniądze.

użytkownik usunięty
dzidek860

ciekawe że 6,153 osoby na IMDb dało póki co średnią ocenę 8,7 więc mogę zrozumieć że film się komuś nie podoba ale że dno? z chęcią wybiore się do kina żeby się przekonać

ocenił(a) film na 9
dzidek860

Skusiłem się i udałem do kina na ten film, spodziewając się czegoś na wzór "Transportera" i... Bardzo miło się zaskoczyłem :). Ten klimat i wspaniały soundtrack!!! Rozbroiła mnie zwłaszcza scena w windzie, wielkie brawa dla reżysera :). Zdecydowanie polecam ten film wszystkim którzy znudzili się schematami. Każdy ma swój gust, mi się film bardzo podobał i chętnie obejrzałbym go jeszcze raz

dzidek860

To jest film ambitny.

ocenił(a) film na 10
dzidek860

I got trooled god damn it!
wow.. yeah got me..

dzidek860

twój móżdżek jest z głupi na takie filmy

ocenił(a) film na 9
dzidek860

Jeżeli nie czyta się ze zrozumieniem recenzji i idzie do kina na film nie w swoim guście, to zawsze potem można ponarzekać.
Ja nie żałuje czasu spędzonego w kinie, a zaraz po wyjściu z kina - czekając na tramwajkę - ścią... szukałem soundtrack ;)
Ale nie jest to film dla każdego.

ocenił(a) film na 1
dzidek860

Film rzeczywiście mnie zawiódł, ale może dlatego, że idąc na niego trochę inaczej go sobie wyobrażałam. Zaserwowano mi zerową akcję, sceny pościgów... pokazane głównie od wnętrza samochodu (oczekiwałam odrobiny adrenaliny, efektów, popisowej jazdy- w tym filmie tego nie znajdziecie). Ale to jeszcze bym przeżyła. Najgorsza była cisza, najczęściej powtarzanymi słowami było "cześć" na powitanie, a po tym przynajmniej półminutowa przerwa, bo aktorzy wpatrywali się tępymi wzrokami w swoje urocze oblicza. Nagłe, niespodziewane sceny brutalności czyt. zbutowanie faceta w windzie, zadźganie innego nożem - były wręcz komiczne na tle całego prawie niemego filmu (wszyscy na sali się szczerze śmiali). Może ten film miał jakieś przesłanie, może miał być inny- ale wg mnie w nim nic do siebie nie pasowało. Ale to tylko moje zdanie ;).