PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399746}

Drive

2011
7,2 229 tys. ocen
7,2 10 1 228547
7,4 90 krytyków
Drive
powrót do forum filmu Drive

Chłopaki ! Chłopaki! Chłopaki! Szczerze i bez owijania w bawełne w skali od 1 do 10 ile dajecie?

ocenił(a) film na 10
Glock

9 i do ulubionych. Klimat, zdjęcia, aktorstwo, muzyka, akcja, przemoc. Jak dotąd najlepszy film w 2011 roku.

ocenił(a) film na 10
koorchacheck

dokładnie tak samo 9 i do ulubionych!

ocenił(a) film na 9
Glock

już napisałem w nowym temacie, ale masz: 9/10

ocenił(a) film na 9
Glock

Bardzo dobry film. 8 na 10.

ocenił(a) film na 5
szymongroch

1/10 totalna nuda

ocenił(a) film na 10
wojus

@ Wojus W dupie mamy Twoją opinie. Nie produkuj już więcej tematów.

ocenił(a) film na 5
Luki_1

w dupie mamy twoje opinie. Hmm.tzn że tylko wybrani a miedzy innymi ty masz prawo do wypowiedzi, chyba z;le zrozumiałeś co to znaczy opinia. Nie odpowiadaj na to bo to i tak do niczego nie dąży :)

ocenił(a) film na 10
wojus

Ocenianie takiego filmu na 1/10 to trochę przesada. Nie uważasz? Przykładowo, nie lubię filmu "Titanic" ale nigdy bym nie ocenił na 1/10, bo jest dobrze zrobiony. Jeżeli Ty oceniasz "Drive" tak nisko to zrównujesz ten film z takimi dziełami jak "Shadow dead riot", "Megapiranha", czy nawet polskie "Quo Vadis".

Luki_1

Ktoś kto ocenia ten film na 1 jest totalnym bezmózgiem i nie ma prawa do nazywania się człowiekiem.

Luki_1

koledzy, koledzy. Na co wam takie ostre słowa. Glock prosił o podanie swojej oceny a taka własnie była wg wojusa. I ja uważam iż troszke przesadził, bo zdjecia, muzyka i gra aktorska była zadowalająca, lecz to sam film się ciągnął. Także dajcie sobie spokój z tym całym obrażaniem. To tylko psuje opinie filmwebu a jest to nie wiem czy zdajecie sobie sprawe jedna z najlepszych stron poświeconych filmom w Europie.
także uszanujmy zdanie innych mimo że znacznie różni sie od naszego. Tolerancja koledzy, tolerancja ;)
Pozdrawiam serdecznie.
I pamietajcie, jak oceniacie filmy to nie porównujcie komedii do horroru tylko do filmów w tym samym gatunku :)

wojus

No to 2/10 !!!! Totalna nuda.. !! Nic innego, tylko 2 minutowy trailer rozciągnięty w slow motion na 1,5 godziny...

ocenił(a) film na 10
Glock

10/10. Kino klasy A korzystające ze schematów kina klasy B. Jak dla mnie - arcydzieło.

ocenił(a) film na 5
Glock

Daję 7. Ogólnie film mnie rozczarował, ale chociaż za sam sposób w jaki został nakręcony można go uznać za "dobry".

ocenił(a) film na 6
Midgardsorm

Film może rozczarować, mnie wręcz zażenował. Do pewnego momentu jest naprawdę nieźle, wręcz ŁAaaaŁ, aż tu nagle jakby reżyser stracił formę. Jakby złapał zadyszkę i w tym chaosie pokręcił wszystko co budował przez jakieś 50 minut. Wszyscy fascynują się brutalnością, która niestety, raczej jest karykaturalna, groteskowa niż trzymająca w napięciu i utrzymująca w powadze.

Złota palma za reżyserię ... ? czemu? bo!

Na koniec tego jakże mało ważnego postu, trochę słodkości, soundtrack rewelacyjny!

maydayhero

"Złota palma za reżyserię ... ? czemu? bo! "

Bo każda scena jest dokładnie bez żadnych uchybień nakręcona. Nawet przerwy między zdaniami są dokładnie wyreżyserowane xD. To tak jak z zeszłorocznym TSN Finchera. Po prostu reżyser wywindował scenariusz na wyżyny.

"Wszyscy fascynują się brutalnością, która niestety, raczej jest karykaturalna, groteskowa niż trzymająca w napięciu i utrzymująca w powadze."

A jaka niby miała być? Przecież od początku wiadomo że taka konwencja filmu.

ocenił(a) film na 10
Midgardsorm

dałeś 6 a tu piszesz 7. Zdecyduj się :)

ocenił(a) film na 5
Jonczyq_2

Dałem 7, jednak po dłuższym namyśle stwierdziłem, ze na tyle nie zasługuje. Nie zaznaczyłem tego w komentarzach. Sorry :-]

Glock

9/10 . Daaawno nie dalem takiej oceny. Rewelacyjny klimat. Mix Jarmuscha (Ghost dog) i Tarantino (Reservoir dogs). + dobra muzyka!

Qrzychu

Co do klimatu to raczej bym powiedział, że to BULLITT z klimatem KLUTE.

ocenił(a) film na 10
Glock

zdecydowanie 10/10 świetny film - dawno nie widziałam tak "dopieszczonego" filmu pod względem fabuły, gry aktorskiej, klimatu i świetnej ścieżki dźwiekowej :) w samochodzie słucham soundtracku cały czas;]

dorotag87

Swietnej sciezki dzwiekowej?????? Masz na mysli ta kobiete co spiewala? To faktycznie wybitna.... "Ameno" by tam sie lepiej nadawalo.

ocenił(a) film na 10
wilku7

ścieżka filmowa idealnie pasuję pod tło filmu, idealnie klimatycznie dograne wiec nie rozumiem Twojego ataku... ;/ ja patrze na to obiektywnie ..... nie oceniam pod kątem moich upodobań muzycznych

ocenił(a) film na 10
Glock

bez gadania 10! xd

ocenił(a) film na 9
Glock

9/10

użytkownik usunięty
Glock

6/10 film napewno dla wybitnych koneserów kina którzy podniecają się każdym szczegółem... mnie on tak nie ujął ale przyznał bym wyższą ocenę gdyby ten film powstał w latach 70

Ja daję dychę między innymi dlatego, że powstał dzisiaj.
Ten film będzie kultowy bez dwóch zdań.

ocenił(a) film na 10
Glock

10/10

Glock

Szczerze jesli myslisz, ze bedzie to film pokroju "Transporter" to nie idz ja sie strasznie zawiodlem na tym filmie, jest nudny, a poza tym nie rozumiem skad ten tytul filmu, skoro tam byl jeden wyscig trwajacy kolo 40sec. NIE POLECAM TEGO FILMU

ocenił(a) film na 4
wilku7

bylem wczoraj w kinie i powiem szczerze film po prostu jest nudny nudny nie trzyma w napieciu akcja przewidywalna nic ciekawego
w niektorych momentach gra swiatel mnie tak bawila swoja bezsensownoscia. Dialogow brak jak byly to banalne gra aktorska na poziomie stevana segala. dobrze ze przynajmniej dobre teksty siadaly

jak moze ten film miec na imdb 8,7 a tutaj 7,6 to nie rozumiem

Slave8

Jakby nie miał gatunku akcja tu wpisanego to by była wyższa średnia bo nie byłoby tylu nieporozumień. Niestety zablokowali zmianę gatunku po premierze i nie mogę dopisać żadnego innego.

ocenił(a) film na 2
neo_angin

Nawet nie wiem od czego zacząć wiec powiem wprost, dawno nie ogladałem tak kiepskiego filmu akcji?
Momentami wygladało to na żenujące romansidło.
Twórcy filmu chyba za bardzo wzięli sobie do serca przysłowie "..milczenie jest złotem.."
Moim zdaniem scenarzysta powinien z hukiem wylecieć z roboty dostając wilczy bilet.
Gdyby wycięto wszystkie sceny w której aktorzy nic nie mówili z filmu został by 5min trailer...
Dawno nie rozczarowałem się tak na filmie,który w zapowiedziach wydawał się w porządku,ostatnim takim filmem był wilkołak.
Jak mówili poprzednicy,zero akcji,gra aktorska to jakiś zart pomimo mojej sympatii do głównego bohatera.
Film oceniam na słabą 2,tyle w temacie,teraz możecie po mnie jechać;)

Dexter_1910

Widzę że kolejny który zasugerował się gatunkiem wpisanym na FW. Mam nadzieję że to zmienią bo to nie jest film akcji kurde i przez to fani tego gatunku dają niskie oceny. Podjąłem odpowiednie kroki w tym kierunku. Powinno być Dramat Kryminalny w sumie.

ocenił(a) film na 2
neo_angin

Rozumiem ze bronisz filmu który Ci się podoba, ale bez względu na to jaki by był to gatunek film ocenił bym podobnie.
Jak dla mnie jest po prostu kiepski,nie rozumiem jak taki film jak słaby punkt może mieć taka samą średnią jak to..

Dexter_1910

"Słaby Punkt" to nic specjalnego jak dla mnie, Dałem 7/10. Ten film jest o wiele lepszy. Jest to zabawa formą ze świetną ścieżką dźwiękową. Aż dziwi mnie że masa osób daje niskie oceny. Widocznie ciągle chcą oglądać podobne filmy.

użytkownik usunięty
neo_angin

To fakt ,mogliby zmienić-ponieważ gatunek-akcja jest mylący. Na IMDB wygląda to lepiej-akcja-kryminał-dramat.

No ale tutaj zablokowali zmianę gatunku i na forum głównym założyłem o tym temat:
http://www.filmweb.pl/forum/PORTAL+FILMWEB.PL/Czemu+nie+mog%C4%99+doda%C4%87+gat unku,1737588

Glock

Witam. Jestem świeżutko po seansie. Film mnie zdziebko rozczarował. Musze przyznać ze zdjecia są naprawde dobre, podobnie jak ściezka dzwiękowa (podejrzewam ze rezyser celowo wydłuzał niektóre mało istotne sceny aby piosenka w tle mogła sie rozwinać - takie małe zabezpieczenie w razie niewypału produkcji - sprzeda sie muzyke z filmu :D), ale drazniły mnie strasznie sceny w których bohater miał odpowiedzieć na jakiekolwiek pytanie, nawet typu "jak sie masz?" - odpowiedź zajmowała jemu dosłownie 5 min! i tak za kazdym razem! ehh nie wytrzymywałem miejscami. moja ostateczna ocena 6,5/10 co w skali filmwebu wynosi 7/10. Bo powtarzam zdjecia, muzyka jak i fabuła były ok.

tomole4

znakomity film, byłem szczerze pozytywnie zaskoczony - 8/10

użytkownik usunięty
tomole4

Niecierpliwy jesteś ;) Te przerwy miały jakieś jednak znaczenie...miały cel-pokazać emocje bohatera,nie czułeś tego??? Mnie to wcale nie drażniło,to było świetne. I ze względu na te sceny zaniżasz film o 3,5 punktu?

Glock

10/10 Jeden z najpiękniejszych i najlepszych filmów w historii kina.

ocenił(a) film na 10
Glock

10/10 - klimat nostalgii oraz kino lat 70-tych osadzone w teraźniejszości.

Film jest moim zdaniem promowany jako kolejny ze stylu szybkich i wściekłych, lecz w rzeczywistości stanowi ich całkowite przeciwieństwo.
Bardzo dobra muzyka, super gra aktorska, dopieszczony w każdym szczególe. Widać po prostu na czym reżyser się wychował i z jakich tytułów czerpał liczne wzorce, inspiracje.

Zanim poszedłem do kina dokładnie poczytałem o tym filmie po necie. Pozbyłem się chęci oglądania spektakularnych, niekończących się pościgów rodem z gry GTA i z takim nastawieniem poszedłem do kina.
Naprawdę POLECAM tą pozycje i jej wyjątkowy, jak na dzisiejsze czasy, klimat.