PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399746}

Drive

2011
7,2 229 tys. ocen
7,2 10 1 228547
7,4 90 krytyków
Drive
powrót do forum filmu Drive

Rewelacaja!

ocenił(a) film na 10

Film zajebisty i tyle...
Świetne ujęcia i porywająca muzyka.. Dawno nie widziałem tak dobrze zrobionej akcji..
UWAGA!!!
Muzyka uzależnia... Jest wyśmienita..

ocenił(a) film na 8
mmspider83

to prawda, od wczoraj katuję ścieżkę dzwiękową

ocenił(a) film na 10
mmspider83

To dlaczego nie 10/10, hm..?

ocenił(a) film na 10
laxman

A niech będzie 10 :D

ocenił(a) film na 10
mmspider83

No, to rozumiem! tak oczywiście pół żartem zapytałem, ale cieszę się z podwyższenia

ocenił(a) film na 10
mmspider83

Podpisuje się obiema rękami i nogami ;D

ocenił(a) film na 9
mmspider83

Ja też, bardzo pozytywne zaskoczenie. Aktorstwo pierwsza klasa - Gosling ma dopiero 32 lata, a już takie popisowe role odstawia, Mulligan zagrała tak, że chyba się w niej zakochałem (śliczna dziewczyna i zdaje się, że bardzo miła).
Film świetny, od samego początku trzyma w napięciu, dobrze pokazany świat przestępczy, bandziory to bandziory - nie ma zmiłuj, trup ściele się gęsto. Wątek miłosny bardzo sugestywny.
Sceny w zwolnionym tempie znakomite. Muzyka też pasuje, dużo ambientu, a ambient uwielbiam.

Ogólnie "Drive" to film ciężki i przybijający, ale zdecydowanie warto obejrzeć, to jeden z lepszych filmów, jakie widziałem w ostatnich miesiącach, a niełatwo mnie zadowolić ;)

ocenił(a) film na 5
Lukas_Art

Gosling ma dwie miny, którymi gra, jak w każdym innym filmie, w którym go widziałem.
Mulligan myśli, że wystarczy ładnie wyglądać. I tak robi.
Parę ciekawych pomysłów, ale zalatuje niskobudżetówką. Super driver i zero fajnych akcji za kierownicą przepełniło czarę rozczarowania (sic).