PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399746}

Drive

2011
7,2 229 tys. ocen
7,2 10 1 228547
7,4 90 krytyków
Drive
powrót do forum filmu Drive

Rewelacja

ocenił(a) film na 9

Właśnie wróciłam z kina. Do tej pory czuje się jakbym się napailia czegoś. Film tak klimatyczny, no rewelacja. A muzyka od pierwszych sekund hipnotyzuje. Jak dla mnie to na razie najlepsza premiera tego roku.

ocenił(a) film na 9
kamagiselle

Miałem takie same odczucia po seansie ;[]

ocenił(a) film na 10
kamagiselle

Zgadzam sie w 100%,polecam wszstkim

kamagiselle

Nie jest to film dla każdego, ale bez wątpienia ma to "coś". Osobiście uwielbiam klimat filmów lat 80-tych a ten obraz jest właśnie nakręcony w taki sposób. Praca kamery, ścieżka dźwiękowa, aktorstwo są takie jak w filmach z przed 20lat. Wspaniałe, brutalne, ociekające krwią sceny dodają tylko uroku. Polecam

ocenił(a) film na 10
Aron_Reason_Alldwing

Przez to że początek filmu był baaardzo spokojny po zakończeniu seansu byłam strasznie zrelaksowana , co było dla mnie dziwne bo film trzymał czasem w napięciu .

Bardzo mi przykro że dość spora część naszego społeczeństwa krytykuje ten film bo oczekiwało kolejnych szybkich i wściekłych.

A muzyka ! Do tej pory słucham i ciągle żyje klimatem z tego filmu;p

ocenił(a) film na 10
Zuzia1512

miałem podobnie, wyszedłem z kina zahipnotyzowany i zrelaksowany, środek dnia, mocne Słońce, włączyłem sobie album Muse na słuchawkach i nie szedłem tylko płynąłem :) dobre 30min mnie trzymało po filmie - faktycznie jakbym zażył jakiś narkotyk, dałem się omamić wspaniałemu mirażowi muzyki i ujęć :)

Zuzia1512

Chyba na tym polega problem wszystkich, którzy się zawiedli. Plakat i trailer oraz opis fabuły może wskazywać, że to szybkie i widowiskowe kino akcji. To samo ostatnio było z "Adwokatem" Scotta. Plakat, opis fabuły oraz trailer wskazywał, że to będzie mocny sensacyjniak. Wiele osób tego się spodziewała i dlatego się zawiodła.

kamagiselle

Dla mnie to również rewelacyjne kino. Polecam w 100 % ten klimatyczny film. Miny bohatera - nie do rozgryzienia. Jego gra aktorska mnie powaliła.. atmosfera w kinie - fatalna. Nie wiem czego oczekiwali ludzie, zapewne kolejnych Szybkich i Wscieklych 18, jednak mnie BARDZo pozytywnie zaskoczyl ten film i czekam na więcej filmow w tym "stylu". REWELKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 9
lola2001

No właśnie mimika aktora zwłaszcza głownego bohatera, po prostu mnie rozwalała. Po za tym to jest prawdziwe stare kino, a nie naszpikowane efektami 3D z którego nic nie wynika. Naprawdę nie widziałam tak dobrego filmu.