PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399746}

Drive

2011
7,2 228 tys. ocen
7,2 10 1 228388
7,4 90 krytyków
Drive
powrót do forum filmu Drive
ocenił(a) film na 8
Pabcio

Oby tak było, bo sądzę, żę kontynuacja akcji wynika tylko z tego, że film miał powodzenia i choć była to ewidentnie zamknięta skończona historia, to teraz na siłę spróbują zrobić kontynuację. No ale kto by z nas nie zrobił, gdyby mógł zarobić? :)
P.S. Mad Max 2 jest świetny faktycznie, ale nieocenzurowany.

użytkownik usunięty

Oczywiście, że happy end popsułby ten film, ale Twoja interpretacja, jakoby odjechał furą w zaświaty mnie powaliła :)

użytkownik usunięty

nie twierdzę że w `zaświaty`. uważam tylko że jest mocno symboliczna. film trzeba czasem umieć `przeczytać`, a Drive jest bardzo klimatycznym i symbolicznym filmem, niemal onirycznym, ma mnóstwo odniesień do klasyki kina, jak choćby do Znikającego Punktu, którego pewnie nawet nie znasz. tam jest bardzo podobna scena na końcu.

użytkownik usunięty

Jeszcze nie widziałem, mimo, że dużo o nim słyszałem. Końcówkę Drive'a można też zinterpretować tak, że odjechał, po czym stracił przytomność z upływu krwi i zaczął śnić (że jest za kółkiem, ale gdzie indziej) pewnikem tracąc żywot na jakimś drzewie.

ocenił(a) film na 7

Facet odjechał z dziurą w brzuchu, a babeczka za nim tęskni. Reszta to kwestia domysłów. Jeśli chciał, to mógł znaleźć lekarza i by przeżył. Rany zadane w bebechy zabijają powoli (patrz: wściekłe psy).

ocenił(a) film na 8
arkasatana

poza tym gosc jest kaskaderem i raczej spodziewal sie co sie moze stac wiec mogl ten cios przyjac w odpowiedni sposob aby zadal mu jak najmniej obrazen nie znam sie ale wydaje mi sie ze w zaden wazniejszy organ nie dostal...

ocenił(a) film na 10
aragorn197

W życiu nie słyszałem większych głupot.

ocenił(a) film na 10

Film jest MEGA! W końcowych scenach jedyne co mnie zastanawia to jak Driver rozciągnął się na masce po przyjęciu ciosu, a z doświadczenia wiem, że po takich ranach zwijasz się w kuleczkę samoczynnie.

użytkownik usunięty
Waski552

to chyba jedyny naciagna element filmu. cala reszta moglaby się zdarzyć naprawdę. być może się nawet wydarzyła, kto wie

użytkownik usunięty

Nie jedyny ...jak walnął swoim samochodem tego że drugi aż wyleciał w kosmos , to jemu się nawet światełko nie zbiło.

użytkownik usunięty
Waski552

wiesz z doświadczenia??

ocenił(a) film na 8
Waski552

Czyli ktoś Cię kiedyś dźgnął nożem w podbrzusze? ;)

użytkownik usunięty

jak to jak .. normalnie ... ona została a on se pojechał.

ocenił(a) film na 5

Zacznijmy od tego, że są dwa zakończenia - jedno z wersji kinowej, drugie z wersji, która wyciekła do internetu przed wersją kinowa :)

ocenił(a) film na 9
istari_olorin

i jakie jest to co wyciekło, bo nigdzie znaleźć nie mogę?

Ona pukając sprawdziła czy pojechał z subtelnym uśmiechem wracając do pokoju,
On natomiast po zapewnieniu bezpieczeństwa Im, na luźno przekraczał granicę aby móc się
znowu z Nimi spotkać. O pieniądzach nie wspominam bo czymże one są w obliczu prawdziwej Miłości?

ocenił(a) film na 9

oglądałam ten film dzisiaj. i tak patrzę czy oddycha czy nie, patrzę, patrzę, i patrzę. jeeeeest, otwiera oczy, żyje! dziewczyna idzie zapukać do drzwi, myślę sobie, on jej otworzy, spojrzą na siebie z czułością i będzie piękny pocałunek na koniec <hehe, głupie nadzieje głupiej romantyczki :D>, ale go nie ma. a potem znowu jedzie. a ja: do szpitala ku*wa! :D
sądzę, że to nie był aż tak bardzo śmiertelny cios, bo on go zatrzymał wpół ruchu i sam zaatakował. z drugiej strony, nie byłby w stanie prowadzić. a może... wiodła go miłość <ba dum tsss>
film oceniłam na siódemkę, bo nie podobały mi się niektóre sceny. ale tylko niektóre. i na końcówce się nieco zawiodłam, bo ja lubię happy endy <wyje>. ale myślę, że jeśli wyjdzie kolejna część, będzie zajebista wręcz. czekam z niecierpliwością.

(SPOILER)
Moim zdaniem. Driver umarł. Ostatnia scena była symboliczna, bo po ciosu w brzuch Driver otworzył oczy i odjechał, do miejsca z którego już nie wróci (śmierć). Że umarł wskazuje też Irene kiedy puka do drzwi, a w nich nikt nie odpowiada....

Musiał przeżyć by zagrać w 2049, a kasę mafii zostawił by zamknąć sprawę