PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399746}

Drive

2011
7,2 229 tys. ocen
7,2 10 1 228547
7,4 90 krytyków
Drive
powrót do forum filmu Drive

Fabuła ciekawa, ale wykonanie kompletna klapa. W czasie napadu na magazyn policja pokazuje się po paru minutach, a po strzelaninie w bloku nawet następnego dania nie ma śladu ich odwiedzin. Uderzenie samochodem w bok drugiego, który spektakularnie zostaje wystrzelony, a w samochodzie bohatera nie tłuką się nawet światła to kompletna żenada. Takich scena w filmie jest więcej. Jeżeli ktoś nie zwraca uwagi na szczegóły to może mu się spodobać ten film, ale mnie te błędy aż kuły w oczy. 5/10

ocenił(a) film na 10
smieszek88

Skąd wiesz, że nie mamy śladu ich odwiedzin w bloku?
Skąd wiesz że po napadzie na lombard pojawiają się po kilku minutach? Ja tego nie zauważyłem
Auto Drivera było kaskaderskie, skąd wiesz, że nie mogło zachować się tak, jak się zachowało?

ocenił(a) film na 5
laxman

1. Gdyby byli w bloku drzwi byłyby zaplombowane jako miejsce zbrodni.
2. Nie mówię o napadzie na lombard, tylko na magazyn na samym początku.
3. Nie zauważyłem żeby jego auto było kaskaderskie, ale może coś mi umknęło. Auta kaskaderskie mają klatkę bezpieczeństwa usztywniającą przestrzeń pasażerską, ale nie silnik już nie mówiąc o światłach które przy byle zderzeniu się tłuką. (pomijam kwestie takie jak bezpieczny bak, przeniesiony akumulator czy dobre siedzenia, bo nie mają na to wpływu).

ocenił(a) film na 10
smieszek88

Czy lombard, czy magazyn - nie widzę różnicy.
Nie przeszkadzają mi tego typu błędy. Nie zauważyłem przy pierwszym obejrzeniu ani drugim. Najważniejsze w tym filmie dizieje sie na innych poziomach, które skutecznie przesłoniły mi tego typu wady. Takie zarzuty można stawiać bez końca - a nie o to chodzi, nie?

ocenił(a) film na 9
smieszek88

Oj tam. Film ma wspaniały klimat :). Takie błędy sa do wybaczenia moim zdaniem.